Saturday, July 10, 2010

kemas umah ohh umah







salam semua .. ari minggu ari sabtu adalah hari utk aku mengemas umah .. x yah dah nak bercycling .. heheh dah berpeluh sakan dgn xtvt ujung minggu .. perghhh penat jugak kan jadi ibu nieh .. org perempuan semua kena buat .. masak .. ngemas .. jaga anak .. tgk homework anak .. sidai kain .. hantar tuesyan .. amik .. semualahhhh ... kalau x sabar semua ditinggalkan .. tapi itulah dinamakan tanggungjawab .. bukan senang dilahirkan sebagai wanita ini .. huhuhuhu


sooo kidsss tolong paham ibu yaaaaaaa .. ayahhh punn sama jgn nak tiduuur ajer ujung minggu niehhhh .. kang ibu ikut jugakkk .. upsssssssssss ok lah nak gi amik nina balik tuesyen lakkk .. huhuhu penatttttttttttt !!!




ps : gue x masak ari nieh .. nak lipat kain lak .. masak bubur pagi tadi , banyak lagi .. soo zazzzzzz







9 comments:

  1. salam dear..:):)

    ermmmmmm..agak2 masa ni mesti ieda dah duk rehat ni...mesti penatkan !!:):)
    Tapi tak pe dear..penat2 tu..besar hikmahnya...:):)
    take care !

    ReplyDelete
  2. samalah cam akak, hujung minggu ami tuisyen, asik keluar masuk umah je. hari ni dah turunkan semua curtain kat dlm bilik bebudak tu, nak mendobi, nak tukar curtain baru

    ReplyDelete
  3. kak kartini ~ huhuhu rehat punn kak .. tapi still x leh tidurrr .. melipat kain lakkk huhuh

    kak syaza ~ yer ker kakk .. rajin nyer .. huhuh ieda umah bilik anak x der tingkap .. :))

    ReplyDelete
  4. Salam Ieda,

    agaknya kalau 1 hari ada lebih dari 24 jam pun masih lagi tak cukup masa kan. Sama lah ngan akak yang duduk kat rumah ni, kerja tak pernah habis ada je benda nak dibuat. Agaknya kalau nak clain overtime ngan para hubby mampu tak they all bayar, hehehehe

    ReplyDelete
  5. Tu la kan kak..kita ni kalau cuti pun..bukan bleh cuti gak..Duduk rumah byk benda plak kena buat..Keja..keja..keja..tak pernahnya habis2..

    ReplyDelete
  6. weekend actually lagi penat dari weekdays...takper banyak pahalanyer hehe

    ReplyDelete
  7. kak aidah ~ huhuhu kak .. yerlah x habis2 kan .. ermm maner nak nyer bayar kita .. dia cakap dah tanggungjawab kiter .. huwaaaaaa

    sue ~ yer dikkk kejax3 .. entah sampai bilerlahh kaum ibu nieh nak relax2 .. huhuh

    ReplyDelete
  8. posh ~ yer lahh kalau x pikir pahala beb .. dah lama lari dari umah cari ketenangan .. hehehe

    ReplyDelete
  9. lps kahwin nie.mesti mia pun kena ikut jejak akak & tgl kan zmn bujang yg penuh relaks tue.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...