Friday, July 30, 2010

kembali ber "DIET " OK


salam semua .. x leh jadi nieh .. misi utk aku kembali diet kenalah diteruskan .. makan x henti2 nieh .. bahaya woooo dah lah aku nieh jenis yg cepat naik .. berselera sgt2 ..

lagi punnn ramai teman2 HL yg dah mula ber'diet' kembali .. semuanya preparations utk ketibaan bulan puasa .. hermmm thats a good idea !! ..
x leh jadi kena mulakan jugak .. dah lah skrg nieh balik jerk makan .. masak utk dinner kan .. nak2 aku baru lepas bendera " merah " haaaaaaa tahu2 jerlah kannn time nieh memang tekak berselera sgt2 .. rasa dah lain mcm jerk aku nieh ...
oh tidakkkkkkkkkkkkkk

insyaallah kira esok SABTU aku nak mulakan jugak .. since f1 aku masih ada dirumah .. spare yg aku beli masa bulan rejab ari tuu .. so leh guna sementara nak order yg baru ..
well shake pagi dan tgh ari .. leh ker ??? kenapa x boleh pulak ... heheh nak seribu daya x nak seribu dalih ... mlm x leh sbb sebuk masak utk dinner ..
banyak dugaan nyer .. heheh

jadi solution utk teruskan diet hanya di opis sahaja .. since nafsu x leh di tegah di rumah sbb sikap cuba .. merasa .. test itu dan ini .. heheh

cayuk2 .. ieda teruskan .. insyalllahhhhhh .. kawan2 bagi sokongan erkkkk :))








ps : balik nieh dah plan nak masak nasi grg cendawan for dinner .. dah cam mana makan layie .. heheh ari nieh memang kerja makan jerk aku nieh ... IEDA sila insafffffffffff ok !! .. ok2 .. utk ari nieh jerk .. sok akan BERMULA new journey .. insyaallahhhhhhhhhh :))




Thursday, July 29, 2010

x habis2 budak2 nieh


salam semua, nak story sikit perihal anak teruna sorang aku nieh .. skrg nieh zahrien memang nakal sgt2 .. selalu usik kakak dier .. kalau nak belajar memang susah sgt skrg nieh .. dia punn nak sebuk2 duk dekat ngan kakak dan selalu ajer kacoo kakak dier .. letih tul aku skrg nieh .. sian lak kat kakak2 dier .. x tahu nak buat mcm mana .. nielah dier budak bertuah nieh .. biler marah , dia buat muka lakkk buat x tahuu jerk .. mcm org x bersalah .. ya allahh memang payah .. last2 akak2 nyer x jadi nak belajar ...
dia duk sebuk ajak kakak nyer tgk tv , teman kan dier .. susah tull anak bertuah nieh .. hermmmmmmmmm zahriennn .. zahrien .....


tgk lah tuuuu .. bdn punn dah bertubuhh , buncit2 perut tuuu .. kuat makan skrg nieh .. susu toksah cakap lahhh huhuhuh



kak ngah yg setia melayan walau letih dgn kerenah adik lelaki sorang nieh .. cian lakk .. zahrien selalu ' kitai' kakak nyer sorang nieh .. kdg tuh sampai nangis hamba allah tuhh :))


herghhhh geram tgk gelagat mereka nieh .. bertiga mcm sepuluh org dlm umah .. riuh rendah dibuatnya .. pening dan adakalanya aku lak nak meroyan heheheh :))


ps : mlm nieh x masak .. beli lauk jerk .. heheh senang , masak nasi dan makan .. nak kuar ke COWBOY beli goodies utk e'preparation bday nina this coming Ogos .. :)) baru habis terjah umah kawan2 .. best2 .. :)


Wednesday, July 28, 2010

rahsia dlm masakan kuuu


ok .. dah lama x cerita pasal menu masakan aku kan .. mlm nieh tadi ..
tadaaaaaaaaaa aku masak ini ...
simple dan semua anak2 leh makan .. pedas .. sbb lada blend yg aku gunakan aku beli dari tunas manja soo ada yg pedas ada yg ok .. tapi kali nieh pedas sikit .. soo aku decide masak sambal tumis petai dan udang nieh gunakan lada besar 2 btg ... heheheh sedapppppp .. layannn lahh malehh tul nak citer panjang lebar nieh , rahsia masakan aku nieh ada di bawah sekali .. nak tahu aper .. ??
tunggu sat ..
yuk layan pic masakan aku mlm nie tadi .. :))




lempung @ paru grg berlada .. aku beli dgn kak long ex tukang masak di kolej dulu .. sekilo 100 gram , rm 9.00 ok lahhh .. lepas hajat nak grg berlada sendiri lempung nieh .. biasanya beli jerk .. haaaa amikkk aku masak dahhhhh :))


dan ini pula , sambal tumis petai dan udang dara .. hahahha udang dara .. heheheh udang nieh besar mcm udang dara .. sajer jerk aku panggil dgn nama tuuu ... sebelum masak besar leh tahan .. dah masak .. x cukup lakk heheheh .. pun sama .. semua anak2 dan hubby suker sgt2 .. janji habis .. adalah seketul dua untuk adik aku .. :))

ha nak tahu rahsia nya ...

adalahhh

v
v
v
v
v
v
v
v
v

lagi

v
v
v
v
v
v
v

haaa inilah rahsia masakan aku .. heheh jgn maraaaa ..
selama ini aku memang x gunakan

Mr Aji yer .. herghhh x suker .. dan x elok sbnarnya .. aku memang dah dari anak dara .. semua masakan ummi menggunakan perencah ini .. perencah masakan 'HILAL' , dan ianya turun termurun sampai sekarang ... aku memang gunakan perencah masakan ini mengantikan Mr Aji tuuu ( sbnarnya memang x pernah guna poon ) .. so far memang sesuai sgt2 .. dan ramai gak mamber2 opis yg menggunakannya .. order ngan aku ..
kebetulan perencah ini senang didapati di pekan sehari di kg aku PEKAN .. soo balik kg ada ajer yg mengirim nyer .. :))






perencah masakan irrai dari HILAL





ps : mlm nieh haku nak tiduur awal .. suk aku jenjalan umah kenkawan erkkk .. kekenyangann beb nghex3 ... :))





Tuesday, July 27, 2010

cantik ker ??




Contest Mata Menawan
Organize by:
Fatin
Syarat-syarat penyertaan :-

1. wajib menjadi follower blog fatencumyl.blogspot.com~Done
2. pastikan gambar anda seorang sahaja (kalau ada gambar orang lain tak bole) ~ confirm sorang
3. pastikan 1 gambar je ~ 1 jer
4. pastikan nampak mata anda ye. tak kesah la gambar tu edit ke tak janji nampak mata (nama pun contest mata menawan kan) ~ sib baik aderrr heheh
5. letakkan banner contest di atas kat sidebar blog korang ~ Done
6. sediakan 1 entri khas tentang contest ni dan tag kawan anda minimum 2 orang.maximum suka hati.

Ni kengkawan yang aku nak TAG yg memang mata mereka ( pada aku larrr ) cantik2 dan galaksss gituuu .. silakannnn :)

eynda
elizadiana
ieda-al-habsyi


7.contest ini berakhir pada 31 julai 2010.
8. selepas dah join contest ni tinggalkan link anda di ruangan komen entri contest mata menawan ni.serta link referral anda ~ Done

hadiah
pemenang ~ 1 pasang contactlens made in korea yang tahan 1 tahun dan pemenang akan decide sendiri nak contactlens warna apa akan dapat hadiah misteri yang boleh mencantikkan mata. referral terbanyak~ akan dapat hadiah misteri dari fatin.(hadiah yang boleh mencantikkan mata)


suker sgt tgk gambar nieh sbb aku rasa .. senyuman aku lain .. renungan mata aku lain .. semuanya lain lahhh sbb aku jarang sgt bergambar mcm nieh .. dan gambar yg aku amik jarang menjadi .. heheh bukan fotogenik lahh katakan .. but i lioke this pic :))
wiff a naturel little2 make up put on ...



ps ; akhirnya dpt jugak ku siapkan .. :)) silalah buat kawan2 yg kena TAQ tuuu :))



rawatan utk kaki ku yg merekah


salam semua .. ari nieh nak story lain sikit dari kebiasaan ... aci takkk tgk kaki aku nieh .. huhuh dah lama mengalami masalah merekah nie .. selama ini aku selalu sapu lotion baby johnson .. tapi nampak gayanya x sesuai langsung ... huwaaaaaaaaaa makin bertambah teruk .. dan kalau pakai punn ok sekejap .. dah kering lotion tuu dia kembali kering dan merekah mcm nieh + gatal2 ... huhuhu sedihh sgt2 .. sampai ada ketikanya aku x dpt nak pakai hills tau ... one day mamber opis julie yg dah pindah punn gi kerja gomen .. dia ada cadangkan aku pakai satu lotion nieh .. sbb dulu dia pun mengalami kaki merekah mcm nieh .. lebih serius dari aku ..
aku punn memang nak sgt2 lahh ... pueh carii uuuuu akhirnyaaaa





buruknya kaki akuuuuu ... huhuh


taraaaaaaaaaaaaaaaa



smooth hydrating ' COCOA BUTTER' with aloe & vitamin E
skin care lottion




pueh aku cari .. julie cakap di GUARDIAN .. at last jumpa jugak .. dah beberpa guardian yg aku cari tapi semua stock x der .. mlm nieh aku x tahan , kebetulan Mr A nak gi klinik so aku singgah guardian taman tas .. heheheh jumpa jugak .. tapi botol besar .. botol besar punn x perlahhh janji ada kannn dari x der .. puas cari ..

rm 10.90 ada lest berapa percent erkkk .. ehhe dah luper jadi
rm 9.25 shj ...
alhamdulillah .. x sabar nak sapu kat kaki dan tidur dgn nyenyaknyer mlm nieh .. okeylah .. bye semua ... :))





ps : sejak in "red mood" nieh .. makan aku x menentu .. meragam jerk .. nak mamam jerk .. ehheh .. sedih punn ada .. nak tahu pasai apaaaa .. arinie NISFU SYAABAN .. x dpt poser !! .. huwaaaa ingatkan tahun nieh dptlah amik fadhilatnya .. x dpt jugakkkk ... huhuh





Saturday, July 24, 2010

bukan selalu dpt join mcm nieh


salam semua .. ok entry kali nieh nak share acara sukaneka aku +lecturer dan pelajar2 baru UTM yang mendaftar bagi sei kemasukan 1011-1 ini ... sungguh havoq .. hehe walau aku joint hanya satu game .. ok aper .. heheh berkejar pulak ke bawah sbb kebetulan pada hari yg sama kami semua exec2 buat portluck untuk julie yg akan berhenti dan bekerja dgn gomen ... ok lah layannnn gambar2 niehhh




mcm biasa .. tuan umah enterpreme dulu .. muhahahha



adik2 lecturer yg begitu sporting .. thanx sbb bersama-sama menjayakan xtvt ini .. :)




taraaaaaa .. heheh bukan selalu dpt bergambar mcm nieh .. :))




cayuk2 .. bukannya ramai sgt ponn dlm 80++ . ok lahh janji ada
xtvt buat mereka sebelum memulakan kuliah next week :))








geng2 lecturer yg ambil bahagian .. sungguh spoting .. aku ambik bahagian gak ... tapi biler time aku main bateri camera kong ..
huwaaaaaaa x aci tullll hehehhe
what a nice day .. :))




Friday, July 23, 2010

10 Perkara Memeranjatkan dalam Rumahtangga


salam semua .. heheheh waaa mood mlm nieh citer pasai perkahwinan dan rumahtangga lakss , aci tak ?? sementara tunggu hubby balik dan anak2 punn dah tiduuu aku layan google sana sni .. sooo jumpalah tips2 yg menarik nieh .. aku baca .. renungkan .. waaaaaa bagus sgt infoo nieh .. selama ini x pernah nak amik tahu punn .. ermmm skrg baru tahu dan insyaallahhh akan praktikkan .. dan kepada adik2 dan teman2 yg bakal melangsungka perkahwinan serta teman2 yg dah berkahwinnn sila lahhh amati tips2 menarik ini ... :))




1. Berkahwin tidak bermakna anda tidak akan keseorangan lagi.

"Saya dan suami baru sahaja mengikuti kaunseling. Tiada apa-apa yang drastik cuma kami dapat rasakan bahawa kami semakin berjauhan dari segi emosi dan fizikal. Jiwa semakin terasa keseorangan. Nasib baik kami berdua cepat sedar dan sanggup mendapatkan bantuan daripada mengambil tindakan yang bertentangan."

2. Berkahwin tidak bermakna anda akan berasa menyintai atau dicintai setiap hari.

"Kebahagiaan dalam perkahwinan tidak berlaku sekelip mata kerana masalah tentu akan timbul. Ada masalah besar dan ada yang kecil. Kadangkala anda akan merasakan diri sudah tidak dicintai." Amat penting bagi masing-masing mengucapkan perasaan cinta dan mencintai.

3. Anda masih perlu menghangatkan suasana.

"Kami suami isteri mempunyai kerjaya yang sangat sibuk dan jarang dapat meluangkan masa bersama. Untuk mengelakkan perasaan seperti teman sebilik sahaja, kami cuba terapkan kebiasaan untuk memeluk antara satu sama lain dan bercerita setiap malam sebelum melelapkan mata."

4. Perkahwinan adalah sesuatu yang menyeronokkan.

"Saya dan isteri amat menyenangi kehadiran masing-masing. Kami gemar bergelak ketawa bersama, bergurau dan mengusik. Setiap hari ada sahaja SMS yang dihantar... kadang kala lawak jenaka dan ada juga mesej berunsur seks nakal."

5. Lazimnya salah seorang akan lebih banyak berkorban.

"Mana ada yang seratus peratus adil pembahagiannya. Selalunya isteri akan lebih banyak berkorban terutamanya dari segi kerjaya. Kadang-kala ada yang terpaksa melepaskan kenaikan pangkat kerana tidak ingin rumahtangga kucar-kacir."





6. Pasangan anda akan berubah mengikut masa.

Anda harus menerima kenyataan bahawa masing-masing akan berubah mengikut masa. Kadang-kalanya dari segi perangai, rupa paras , bentuk badan dan hobi. Tiada orang yang akan kekal sama seperti mana mula-mula berkenalan dahulu.

7. Anda tidak semestinya akan bersetuju dalam semua perkara.

Suami akan tetap mahu menggunakan wang bonus untuk membesarkan garaj manakala isteri inginkan sofa baru. Terimalah hakikat bahawa masing-masing ada keinginan yang berbeza. Yang penting tolak ansur-mungkin bonus tahun ini mengikut kehendak isteri manakala bonus tahun depan untuk suami pula.

8. Semakin lama berkahwin semakin bahagia.

Pasangan yang memahami kehendak masing-masing dan mengamalkan tolak ansur dalam kebanyakan perkara sepanjang mereka berkahwin, lazimnya akan berjaya melawan badai atau apa-apa masalah. Mereka inilah yang dapat menikmati kemanisan berumahtangga. Sememangnya pasangan ini adalah "soulmate" masing-masing.

9. Hubungan seks ada turun naiknya.

Kadang kala sangat berkesan dan ada kalanya tidak begitu memberansangkan. Masing-masing seharusnya menerima bahawa ianya bergantung kepada "mood" dan keadaan sekeliling.

10. Perasaan Ego yang berlebihan adalah amat berbahaya.

Apabila perselisihan terjadi, masing-masing menjadi begitu sensitif dan mementingkan ego. Jika terlampau mengikut ego, anda mungkin akan memanjangkan masalah yang kecil. Elakkan daripada menyimpan perasaan marah terlalu lama kerana pasangan anda mungkin akan berubah hati. Sanggupkah anda?


ps : heheh mlm nieh nak tidoo awal konon .. tapi dah gi jenjalan umah kawan2 x ngantukk lahhh


Thursday, July 22, 2010

dinner treat at SARA THAI

salam semua .. actually gambar2 nieh last month punyer .. x ingat nak upload huhuh sebuk sgt lately nieh aku .. bukan aper .. biasanya sempat jugak update tiap2 ari .. tapi last 2 days sebuk dgn umi dan ayah yg dtg umah .. dan beberapa urusan lain , letihh sgt2 ..

ok lah nak citer sikit pasal our dinner at SARA THAI KITCHEN nieh .. ok sgt2 very2 satisfied .. mcm biasa aku dan family memang jarang makan diluar ... so tmpt mcm nieh memang jarang kami kunjungi kalau x betui2 x der something special .. so x jenggah lah .. kebetulan mamber adik nak belanja .. so aper layie .. layan lahhh .. lepas dari hari tuu kami dtg layie .. that time bawak mak n ayah sekali .. :)) oklah malas nak tulis banyak2 .. layan jerk menu2 yg kami order mlm tuuu :))



sblm kuar umah .. tuan umah kena enterpreme dulu .. ahaksss
jgn boring bagi yg melihat udahhhh .. hehehe





nie MR A punya .. nasi goreng seafod ...


me .. makan macaroni seafood .. :)) sedap giler .. kalau gi makan kat mana2 aku jarang amik nasi .. selalu try mereka punyer western food sbb kalau setakat nasi grg , haku leh buat kat umahhh heheh


atas nieh .. nina dan sabriena punya pilihan ... adik aku dan mamber dia aku x snap lak makan aper .. terlupa .. dah melopong semua tengok biler makanan sampai ..
x tahannnn :))



si kecik nieh kalau time makan memang berkepit ngan ayahnya ..
anak ayah lah katakannn huhuhuh



adik dan mamber dier yg belanja kami mlm tuhhh .. thanx alots dikkk :)) lenkali belanjalah kami lagi , moga murah rezeki :))



ps : hari nie puasa jugak .. alhamdulillah sepanjang syaaban nieh aku dpat berpuasa selama 3 ari .. syukur sgt2 , bukan aper kejar sementara lom ' bendera merah ' menjelma heheheh.. duk fikir2 aper menu nak berbuka ari nieh ..



Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...