Saturday, June 5, 2010

my dieting progress ..


lets picture talk ... letih nak tulis banyak2 .. sehingga ke tarikh 1 jun 2010 , my achive weight is still 64kg .. huhuh susah tul nak capai target 60kg .. till now can maintain the weight cuma nak turunkan lagi .. huhuhuh
wahai adik2 dan sifu2 diet .. leh bagi pandangan tak ..
dah jadi x pandai lakkk ... still cuba sedaya upaya utk diet sendiri without F1 ...
tapi teamix still on mcm biasa .. heheh , help meeee help ! help !

heheheheh dah mcm citer lakksss ...







today workout wif eleptical bike at 10 o'clock ..

bfast at 8.30 : 1/2 mee hun tomyam
teamix 500ml
500ml H2O

lunch at 2.00 : separuh nasi + telur dadar 1/4 + kuah tomyam
500 ml H2O

evening at 6.30 : 5 ketul cucur kobis ( buat sendiri )
air kopi secawan
teamix 500ml
1000 liter H2O

supper : 1000 liter H2O
nite2 ..


ps : bdn terasa letih + batuk2 x tentu hala .. rasa nak demam .. hubby dah start dulu .. huhuh


6 comments:

  1. alamak...eli pun nk turunkan berat jgk tp xde la mcm akak..kalu eli buat mcm akak ni, mesti eli dapat turun ni hehhe..

    hmmm exercise akak dh buat, mkn pun akak jaga, ape lg yg tak kena ekk? x try p slimming centre? mungkin dpt membantu sikit

    ReplyDelete
  2. hye there..

    senang je nak pecahkan plateau tuh.. naikkan intensity masa ber'ellip' and ubah cara makan.. cube stop makanan bergoreng.. tomyam and mihun tuh ganti kepadal whole-grain.. nasi tukar ke brown rice..

    kalau tak nak jugak tukar diet, kena tinggikan lagi laa speed masa buat ellip..

    tapi nasihat i laa, tukar gaya makan and increase intensity masa workout.. tu je cara nak napatkan dream weight.. daaa...

    ReplyDelete
  3. wa..harus sy jeles...lin rs skang org pompuan xkesah sgt psl nombor kt penimbang tu...diorg hanya kesahkan SHAPE.

    ReplyDelete
  4. thanx all ... :))

    ina ~ aah dik .. akak rasa kita2 nieh last sekali kesahkan shape dier kann hehehe

    eliz ~ heheh aah dik .. kalau eliz sure turunnyer berat tuh , nak pergi slimming centre ?? huhuh idokklah dikk wehhh .. dah turun banyak dgn HL .. cuma nak cuba turunkan lagi sehingga dpt berat ideal without HL jerk .. thanx for the idea

    ReplyDelete
  5. salam k.ieda

    senang je nak trnkan berat bdn..kurangkan makanan berkolestrol, jgn mkn buah or jus buah (buah plgg tggi GULA)

    klu dgn Slim diet 11 lg proses pembakaran lemak yg cpt dan pantas.. tp dah akak nak cuba HL kenala ambil masa yg lama :)

    ReplyDelete
  6. syima ~ thanx dik .. mana2 produk kalau x disiplin akak selalu mengecewakan kita .. semuanya tepuk dada tanyer selera .. akak dah puas hati cuma nak turunkan lagi without any produk .. tgh try :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...