Monday, May 3, 2010

new xcercise in e'house


taraaaaaaa

heheh jgn x percaya , ini lah bendanyer yg aku btahu dlm fb ari tuh .. beli ini aku dpt free e-slim advance .. elliptical bike ( cross rider ) .. hermmm berbaloi2 .. haaa dah seminggu mender alah nieh ada dirumah dan baru hari nieh aku dapat uploadkan sesi training aku petang semalam .. heheh tgk berapa banyak leh burn calories , distance aku kayuh dan berapa minit aku kayuh .. hehehhe memang mantopsss lah hasilnya .. alhamdulillah .. impian utk mempunyai xcersice bike di rumah termakbul jua .. at 1st nak amik treamill tai adviser tuh cakap ader risk sikit kalau anak2 nak joint sekali , yerlahhh mender tuh bahaya sikit sbb kena berlari kan .. so change mind beli nieh jerk .. dan masa tuh jugak hubby dah hint yg dia nak beli massage chair , tapi aku cakap lenkalilah yang ... x cukup budget nieh .. heheh soooo aku punnn decide amik cross rider nieh .. yehaaaaaaaaaaaaa ..

x susah dah aku nak xcercise lagi .. x perlu kuar berjogging dan berpilates .. janji aku leh xcercise diumah dan berpeluh .. itu yg bagusnya .. cuma masa ajer lahh .. harap2 usaha aku nieh x ke lauttt .. hehehhe ok lah layannnnnnnnnn







elliptical bike from GINTELL




heheh sakan berkayuh .. anak aku yg amik nieh :)


ps : aku tgh kalut utk preparation pre konvo budak2 UTM .. huhuhu banyak mender nak kena buat .. harap2 berjaya dan suksess .. cau duluuuuuuuuuuu zazzzzzzzzzzzz

14 comments:

  1. wah!! bestnyer sihat + kurus lah pas ni :)

    ReplyDelete
  2. best2.. bole ler zana join skali..hehehe
    senang sngt x yah kuar rumah nk berjogging sakan.. skrg ni buat xcercise kt dlm umah jer.

    nak bodek en. abg belikan la..

    ReplyDelete
  3. Waaa..sue jeles tau..Lama dah duk ngechek cik hb beli..Tapi tak dilayannyer...hu..huu..

    ReplyDelete
  4. Seronoknya.. ada mesin kayuh nie.. mesti lagi cun dan kurus lepas nie.. Bila laa dpt beli satu cam nie.. huhuhu..

    ReplyDelete
  5. tahniah kak...teruskan kayuhan...@least bile akk beli menatang nih akk msh bole tgk tv pe? n lg 1 hal, xyah fk nk pkai baju ape, nk pilih tudung kale apen so on bile nk g xcise sbb ... xcise kt umh jek xde org nmpk

    ReplyDelete
  6. ieda ~ hehehh thanx dik .. semangat2 .. :)

    ReplyDelete
  7. ikiqzana ~ aah dik .. dulu susah tul nak pikirkan nak dpt berpeluh setiap hari .. skrg dah lega ..
    dik pujuk dik jgn x pujuk sure dpt nyer :)

    ReplyDelete
  8. sue ~ jgn jelesss dik :) kenen2 kena lebih kit dik .. nanti2 dpt lahh :)

    ReplyDelete
  9. rinna ~ kurus tuh x confirmm tapi sihat dan berpeluhh tuh yg ieda nak sgt .. sbb seeloknya kita nieh kuarkan peluh selama 30 minit setiap hari .. tuu lah yg aku cuber lakukannn .. :)

    ReplyDelete
  10. ina ~ heheheh yup betui2 .. x yah susah nak pakai baju aper , tudung aper nak match ngan baju .. kat umah memang gaya bebas lahh dikkk noiii heeeh

    ReplyDelete
  11. wahh².. ! sakan berellip yeks kak.. good luck.. !

    ReplyDelete
  12. salam. bestnye tgk! congrats ^_^ my bestfren senaman pon elliptical gak. kira invesment yg bagus sebab takyah gi gym. happy exercising!!

    ReplyDelete
  13. My cycle machine is sleeping kak! hahaha...malas sgt nak exercise!

    Akak, I'm ur 100th follower...yuhuuuuu! ^___^

    ReplyDelete
  14. Wah bestnya... sy pun nk beli cross trainer ni

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...