Monday, May 17, 2010

murtabak sausage cheese & maggie




murtabak sausage cheese & maggie


yehaaaaa pasti terliuq kannn ! .. ehhehe den dah pandai buek murtabak nieh ... resepi dari kak watierman .. thanx alots kak, sudi share kan resepi yg really simple
dan yummyx3 .. heheh

alhamdulillah percubaan pertama aku buat menggunakan resepi kengkawan di laman cyber ini menjadi dan disukai sefamily ..

anak2 cakap

" ibu sedapnyaaaaaa ibu buat nieh , ibu buat dgn aper "
- kata anak sulungku
" ish sedap tul ibu buat nieh , angah rasa cam nak
tambah lahhh" - kata angah
tgk zahrien makan dgn berselera aku bertanyakan dia
" dik sedapp dikk ibu buat " - sambil mengangguk dan tersenyummm panjang
" heheh nanti ibu buat layie erkkk " - kata hubby ..
alamakkkkkkk kena buat layie lah niehhhh heheheh



ps : hari nieh aku langgar pantang , makan nasi lemak dgn lauk kerang .. sedap giler wehh .. sib baik amik nasi separuh ajer .. punn dah rasa kenyang giler ... huhuhu biler nak insaf nieh .. jgn terlajak udahlahhh ieda wehhhh :))


7 comments:

  1. Wahh sedapnyaa.. murtabak..tuh..tgk pun sungguh menyelerakan.. nak cikitt laaa :)

    ReplyDelete
  2. rinna ~ cuba buat kat umah erkkk .. sedap tau ..nanti ieda letak resepi .. senang jerk rinna :)

    ReplyDelete
  3. resepi dpt mana?x leh link pun

    menarik je

    ReplyDelete
  4. kite dh pernah msk...ikram suka sgt, syaza kurg gemo...

    ReplyDelete
  5. murtabak sausage cheese & maggie

    Kalau ada yang nak try buat...senang jer pun......aku letak sausage cheese gantikan daging cincang dan crabstick .

    Bahan-bahan

    * 1 bungkus mee segera (guna Maggi Kari )
    * 3 biji telur ( mula nak taruk 2 jerk tapi tgk mcm x cukup )
    * 1 peket serbuk perisa mee segera
    * beberapa sausage cheese yang dipotong dadu...di goreng sedikit dengan sunflower oil dan serbuk lada hitam(tak perlu letak serbuk perasa sebab nanti nak campur dengan serbuk perisa maggi dah)
    * carrot disagat halus
    * 1 biji tomato ranum (Aku dadukan)
    * 1 biji bawang besar.
    * hirisan lada merah

    Cara-cara

    1. Rebuskan mee maggie sehingga kembang dan toskan airnya. Letak ketepi dahulu
    2. Pecahkan telur ke dalam mangkuk bersama perisa maggie dan pukul hingga sebati. Masukkan sausage cheese, lada merah, carrot, tomato, mee maggie yg sudah direbus tadi dan gaul hingga sebati.
    3. Panaskan sedikit minyak, tuang adunan dan gorengkan sehingga masak di dalam non-stick pan seperti membuat telur dadar.

    Selamat Mencuba....!! :)

    ReplyDelete
  6. air tangan ibu yg paling sedap masakkan yg dimakan.. dulu pun zana ada masak martabak maggie ni.. mmg sedap.

    ReplyDelete
  7. ikiqzana ~ thanx dik .. kalau anak2 dan hb suker itulah yg paling bermakna :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...