Friday, April 16, 2010

me with HL in 1 years


Salam semua .. wa dasat2 biler tgk tajuk entry nieh kan .. actually aku nak share sikit setelah hampir 1 tahun aku mengambil HL nieh .. ermm banyak yg berlaku keatas diri ku dari segi baik ( yang nampak lahh ) yang buruk tuh aku x perasan .. heheh . Rasanya ramai kenkawan dan adik2 tahu yang aku mengambil HL pada penghujung 2008 iaitu seinggat aku Nov 2008 ... diperkenalkan oleh sifu HL aku .. mamber pejabat , AZIERA namanya .. alhamdulillah aku bermula dengan berat yg memang agak berat dengan ketinggian aku 159 ini .. iaitu 78kg .. wow ! ...

Kalau skrg nieh tgk gambar memang mcm x caya .. heheh susah nak percaya , yer ker aku tuh .. hahahahha actually memang nampak perubahan yg drastic biler aku menggunakan HL nieh .. semua tuh pandangan dari teman2 , kenalan2 dan saudara mara yg dah lama aku x jumpa .. so berkesan lah kannn ... dan semua itu dengan jati diri jugak .. kalau kita x disiplin dari segi pemakanan .. memang x kan boleh .. dan satu layie .. aper yg aku nampak dengan HL nieh .. 1st day aku amik shake F1 aku dapat rasakan yg f1 shake nieh benar2 membantu aku utk tidak merasa LAPAR dlm tempoh yg lama .. mungkin masa tuh proses utk pembakaran lemak2 sdg berjalan kerana kg aku punn tinggi kann ... so memang amat2 mudah berat aku turun .. bayangkan dlm masa 2 bulan without rice , aku leh turun dlm 6kg .. haaaaa mcm x caya kannn dan aku teruskan dengan pengambilan F3 , haa F3 pulak betul2 bertindak men-shape kan kembali tangan2 , lengan2 .. peha dan peyut yg kelihatan gedeber tuh .. memang berkesan .. :)

Sehingga ke bulan lepas , mac 2010 genap setahun aku mengambil HL , skrg nieh aku sedang cuba untuk menurunkan berat badan dengan tidak bergantung dengan shake but not teamix .. teamix amat membantu aku actualy .. so aku banyak menggunakan teamix dlm menu seharian ku .. 1st skrg kg aku dah mencecah 64-65kg .. so aku masih dlm proses utk turunkan berat badan actually .. cuma aku tidak mahu lagi terlalu bergantung dengan f1 .. now weekdays memang aku x amik langsung f1 , cuma hari bekerja sahaja .. itupunnn sekali sehari .. tapi have to know yg aku amik sekali sehari tuh , gilir2 .. kdg2 amik utk lunch dan kdg2 amik utk bfast .. normaly aku amik f1 masa lunch .. bfast aku akan amik cth oats , cornflakes or nugget ... kdg2 tuh mee hun or else .. nasi lemak aku amik ! .. seminggu sekali sahaja .. heheheh



Quaker Oats

So aku skrg nieh memang sedang belajar utk turunkan kg dgn tidak terlalu bergantung dgn shake .. i try my best .. since berat aku skrg nieh turun naik dgn 64 - 65 kg .. x pernah naik layie .. kalau naik memang pelik sgt2 sbb memang aku control makan dan doo some xcercise di rumah .. heheh haaaaaaaa citer pasal xcercise nieh .. baru2 nieh aku ada ke ECM wif my hubby , ke
Fitnes Concept , try one things , decide beli since GINTELL tgh promo beli satu percuma 1 .. so aku belilah aper yg aku berkenan tuh ( nak tahu ! ,, nanti aku ceritakan semula sbb benda x sampai umah layie ) .. siap pueh pujuk hubby sbb hubby nakkan massage chair , so cayunk itu next time yerk .. hehe nieh beli yg ayang nak dulu hehhehe .. dapat ! .. dan yg percuma itu adalah




E - Slim Advance bt GINTELL


dpt lah aku buat di umah mender nieh .. spend around 1 hours utk stomach , waist dan thigh ( each side need 15 minute ) hehhe boleh tahan , ah dekat seminggu aku apply this thing , adalah perubahan specially stomach .. oklah pueh bercerita panjang lebar .. aku cuma ingin nyatakan betapa bersyukur sbb tiada lagi masalah seperti sakit tumit yg pernah aku alami dulu since berat aku dah turun banyak ( bagi aku lahhh ) .. syukur alhamdulillah kerana dulu aku betul2 x yakin nak gunakan any product .. skrg nieh my target adalah 60 kg .. the journey is still long , walau pun aku rasa begitu lambat .. , .. wish me good luck dan dapat kekal kan berat badan ini :) kerana setelah turun sehingga 64kg nieh , banyak sungguh dugaan yg aku lalui .. since lemak2 dah x der utk di proses .. so proses penurunan itu agak lambat ( aper yg sifu aku cakap lahhh .. ) dan kalau nak tahu 64kg nieh adalah berat seminggu selepas aku kawin .. hehe masa kawin berat aku turun 58kg uuuu jgn x percaya .. ( aku punn x percaya ... ) leh ker aku dptkan 58kg tuh kembali .. huhuhuh ( geleng2 mcm x leh buat jerk .. hahahha ) ...


3 comments:

  1. kak ieda...mia pun juz nk hbs kan stok HL je lani..kdg2x cian tgk..mia sebenarnya telah cuba amalkan diet biasa...pepun, betul kata akak...dgn senaman + jg pemakanan,berat akan maintain....semoga kte usaha ke arah kesihatan yg baik...sejak kurus, sakit mia pun x seteruk dulu...

    ReplyDelete
  2. Salam..
    Akak tengah cuba nak turunkan sikit berat badan. Tp tak ambil apa2 plan kuruskan badan. Cuma amal minum jus kurma pg2, senaman dan tak ambil makan mlm. Slow turunnya tp x drastik...
    apa pun tahniah krn dh berjaya turunkan keberat badan unggul...

    ReplyDelete
  3. achik ~ tkasih kak .. sama2 kurus utk kesihatan kann :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...