Monday, April 26, 2010

Kenapa Perempuan Suka DIET ??


well entry kali nieh satu persoalan yg selalu aku tanya pada diri aku .. dpt dari saudara zikrihusaini .. thanx for sharing something with us .. dan sebenarnya .. betul jugak kannn .. ada diantaranya lahhh yang lain tuh aku punn x pasti betul atau tidak .. dan sekurang2nya persoalan
itu terjawab oleh anda semua .. so nilailah sendiri sama ada ia benar atau tidak .. hehehe




Kalau kita bertanya mana-mana wanita, rata-rata semuanya pasti mengatakan tubuh yang langsing menambah daya tarikan pada diri mereka. Justeru itu, mereka sanggup melakukan apa sahaja asalkan dapat kelihatan cantik dan langsing termasuklah mengamalkan ” diet”.

Walaubagaimanapun sebab-sebab ataupun punca-punca yang menyebabkan kaum perempuan bersikap ingin diet adalahhhhhh :


Sebab mereka memang takut gemuk.

1. Untuk kepuasan diri sendiri.

2. Untuk kesihatan. (betul ke nie?)

3. Untuk cantikla. Of course la.

4. Takut teman lelaki , suami cari yang lain.

5. Sebab perempuan cepat gemuk. (betul ke?)

6. Sebab lelaki suka yang kurus je. (entahla no komen)

7. Yang last , untuk lelaki jugak! (tett)

8. Sebab memang mereka takut gemuk .. heheh



ps : yg penting bagi aku kurus utk kelihatan cantik + sihat yg pastinya .. mana ada org yg nak kurus @ gemuk utk tidak sihat .. kalau kurus punn x sihat buat aper kan .. so gemuk tidak terlalu gemuk dan kurus tidak terlalu kurus .. kerana ramai teman2 yg berdiet mendapat berat ideal tapi lain lak jadinya .. ada yg tiba2 ada penyakit dan yg paling TERUK wajah macam ORG SAKITTTT sooo fikir2kan lahhh :)








3 comments:

  1. betul la kak.. x kisah kurus ke gemuk.. yg penting SIHAT.. :p

    ReplyDelete
  2. Salam akak

    windunyaaa... hehe..
    maiza dah diet 1thn lbh.. pantang dinner.. lunch elakkan nasi.. tapi bkn xmkn.. mkn jg cuma kurangklan.. dlm 1mggu mkn nasi 2 - 3 kali ja.. ambil hanya 1 senduk.. bnyk mkn sayur buah.. kurangkn minum jus.. manis2.. penting jaga susuk badan.. untuk sihat jg kan.... maiza pernah tembam dulu.. hehe.. diet hingga 50kg trun now.. Alhamdulillah..... thanks for sharing sis.. luv u

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...