Monday, February 1, 2010

ku gagahi utk kembali ..


salam semua .. ya allahhhh rinduu tul ngan umah ku satu nieh ku gagahi jugak untuk mengupdate umah kesayangan ku ini ..
.. huhuhuh yerlah susah tul nak cerita kesibukan yg melanda diriku ini .. sejak bermulanya persekolahan anak2 .. ieda memang x cukup masa .. x der masa langsung nak bersosial ngan umah2 ku sekalian dan teman2 alam maya .. amatlah mohon maaf ...


secara kebetulan pula sehari harian ku dihabiskan masa di umah sahaja .. kalau hari minggu aku banyak jugak habiskan masa dgn xtvt mengemas dan melihat anak2 buat latihan .. terpaksa sgt2 buat mcm tuh .. x nak mereka semua leka .. berjalan2 punn dah jarang2 sgt .. kalau nak sgt punn ayah mereka bawa mereka ke taman permainan .. sooo memang x der story sgt untuk dikongsi bersama .. hanya kesibukan yg melanda diriku sahaja .. yer lah bayangkan hari2 ku berlalu dgn penuh xtvt yg telah diatur oleh ku sendiri .. rutin harian yg menyebabkan aku memang x der masa langsung nak beralam maya dengan kawan2 .. huhuhu sedey dan rindu punn ada ... sbb dah lama x menjengah laman kawan2 semua .. maafkan lah ieda sekali lagi ..
nak cerita sikit dari awal pagi hingga ke mlm hari .. pagi seawal 5.00 pagi ieda dah bangun , buatkan bekalan utk anak2 dan hubby , sbb mereka memang kena bawak bekal kan .. soo have to .. seharian di office .. balik ptg terpaksa tunggu nina dan riena balik dari tuesyen dan c/care centre sehingga 6.30 ptg .. balik umah .. masak , makan, lipat/sidai kain ... tgkkan homework anak2 .. dan last sekali gosok baju anak2 dan ieda sendiri .. semua xtvt itu habis sehingga 10.00 mlm .. masa nieh ieda dah flat (ngantuk yg amat2 sbb keletihan )

sooo hanya ada masa di office sahaja kalau nak jenggah2 kawan2 di fp, blog dan FB .. memang masa begitu terhad buat ieda ... so tired .... oklah x mau dah cerita panjang lebar ... nieh punn kebetulan ada sikit pic2 utk dishare bersama .. sooo yuklah layannnn

menu nieh adalah menu kelmarin ...








ps : thanx to all friends ..lov u all sbb sudi jenguk dan bertanya khabar .. lebih2 lagi yg mengambil berat keadaan ieda .. sehingga ke hari ini .. ieda masih kuat gagahi hadapi segala kerumitan dan kesedihan di dlm hati ini ... insyaallahhhh ieda selalu berdoa agar ieda kuat dan tabah hadapi semua ini ...

6 comments:

  1. rindunya pd kak ieda..akhirnya muncul juga post dr akak..marvelous tgk makanan2..

    utk kak ida, semoga terus kuat & tabah jalani hidup harian ye..semoga keberkatan menyinari hidup akak sekelurga hendaknya ya

    ReplyDelete
  2. mia ina - thanx dik .. dengan adanya teman2 dan adik bersama .. insyaallah persahabatan dan perkenalan di alam maya ini akan berkekalan dan insyaallahh doa mia termakbul kerana akak sedang merawat luka ini ..

    ReplyDelete
  3. Hello Ieda, I was at Watierman's place noticed your callsign and busybody over.
    Love your blog, and enjoyed looking at your gambars.
    Gosh, you have beautiful children. Can ahemmm, see where they got their good looks from, ha ha.

    Can see you have a Black Belt in cooking too.
    Bila masak fish head lemak or curry or ikan percik, send telegram, ha ha.
    You stay young and keep a song in your heart, best regards, Lee.

    ReplyDelete
  4. KakIeda!!! hru dearie??? It's been quite some time since we chatted...kekeke! ;)

    Those foodies are mouthwatering lor! Keep up ur goodwork...stay cheerful as always!

    ReplyDelete
  5. Salam Ieda....well Akak tahu you are a good housewife and a mother....see how you manage to do everything...you should be proud of yourself...I am so proud of you sis! Keep up the good work.....it's your blog....you decide when to update.....don't stress your self ...enjoy!!

    ReplyDelete
  6. salam k.ieda..lama x mai kot sini.. nak tnya, ayam masak rebah bgn tu apa?

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...