Tuesday, January 19, 2010

TABAHKAN HATI INI YA ALLAHH ...



sedeyyynya rasa .. lately nieh banyak tul dugaan yg kuterima .. mengapakah begini rasanya .. hati nieh meruntun dan air mata nieh dah banyak yg melimpah ruah .. x dpt aku bayangkan dan x dpt aku gambarkan bagaimana perasaan aku diketika ini .. entahlah .. apa yg aku rasakan kini adalah letih ! .. letih dgn segala apa yg terjadi ini ..
Ya allah berikanlah aku kekuatan untuk menhadapi dan mengharungi segala dugaan yg ingin dan yg telah engkau berikan kepada aku .. hanya dengan mu sahaja tempat aku mengadu segalanya ..
betapa besar dugaan yg kau berikan kepadaku .. dan aku berharap dan bermohon kepadamu agar segala dugaan ini dpt ku terima dengan tabah .. aminnnn

buat semua teman2 yg sudi membaca , melayani dan memahami keadaan ku ini
kuucapkan terima kasih .. perhatian dan kasih sayang yg diberikan amat
aku hargai .. harapan ku agar anda semua mendoakan agar aku kuat untuk menghadapi
semua ini .. dan maaf ku pinta kiranya aku tidak berkesempatan untuk
menyinggah bertanya salam dari anda semua .. kirannya punya waktu dan keadaan ini beransur tenang akan ku kunjungi kalian semua semula ..

insyaallahhh


11 comments:

  1. nape ni kak ieda..sedih mel baca :(

    ReplyDelete
  2. mia pun rasa sebak baca....banyak-banyakkan bersabar wahai kak ida syg...semoga akak dipermudahkan Allah selalu dlm pe jua yg akak lalui....tenangkan hati dgn mendekatkan diri pd Yg Maha Esa ye kak...

    ReplyDelete
  3. salam kak.. ermm sabar yer kak..
    Kaseh taktau macam mana nak ckp..tapi kaseh harap akak sabar..dan sentiasa berdoa pada ALLAH..kaseh doakan moga akak tabah dan tenang hadapi segala dugaan hdup ye kak.. sayang akak...

    ReplyDelete
  4. thanx to kaseh , mia ina dan mel ...kerana memahaminya ..
    insyaallah akak sedang hadapinya dengan kuat sekali .. walau dihati ini terlalu rapuh .. akak anggap semua ini dugaan yg hebat dari allah .. dan allah sedang menguji akak ..

    doakan agar akak kuat hadapi semua ini .. aminnn

    ReplyDelete
  5. beb apa pun masalah yg ko hadapi jgn sekali2 buat mende bukan2...pikir secara rasional dan serah kan sumer pada allah...anggaplah itu dugaan dlm hidup...insyallah kalu kita dipihak yg betul allah pasti akan tlg...amin

    ReplyDelete
  6. Salam

    sabar akak.. tiap apa yg Allah duga pasti ada sesuatu di sebaliknya.. moga ada hikmah.. Allah menduga tiap umatnya setakat mana seseorang itu mampu untuk bersabar menerima.. redha.. tenangkan diri.. mudah-mudahan Allah menbuka jalan kebuntuan menerangi tiap laluan... InsyaAllah... lapangkan dada tenangkan fikiran..

    take care sis...

    ReplyDelete
  7. beb apa pun berlaku hang mesti strong....serahkan pada allah...dan berdoa bnyk2 taw

    aku doakan yg terbaik utk hang...takmo sedey2 taw

    ReplyDelete
  8. posh - beb gue cinta kamuu .. ehekss .. thanx insyaallah aku masih leh bertahan .. ko doakan aku kuat hadapi semua ini .. aminnn

    maizac - thanx dik .. insyallahh akak akan kuat hadapi semua ini dan tenang .. cuma hati ini perlukan masa .. dan sentiasa berharap semua masalah ini akan berlalu seperti angin lalu ..

    ReplyDelete
  9. tabahkan hati dan kuatkan semangat....

    ReplyDelete
  10. salam ieda...

    nape nie..tiba2 je dapat news sedey..semoga ieda
    banyak bersabar..insyaallah ada jalan penyelesaiannya..be brave k..takecare

    ReplyDelete
  11. Salam Ieda..maaf kalau Akak kurang sihat lately...dan n3 ni dah agak lama juga...
    Namun harap Ieda is much strongger today than yesterday....kita diuji kerana Allah menyayangi kita...ingat...kalau kita ingat kita ni susah....ada yang lebih susah dari kita di saat ini....yang penting Syukuri dan redho...terima seadanya...Allah tak akan menguji kita lebih dari apa yang mampu kita tanggung...Hang in there Sis...I know you are strong!!! Akak ni wang ringgit tak ada tapi Allah berikan kebahagian yang tak ternilai dengan harta yang ada di dunia ni...renung2kanlah Dik!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...