Friday, January 15, 2010

KERJA .. KERJA .. KERJA



salam semua .. huhuhuhuhu sebukkkk sgt2 skrg nieh .. yerlah dah naik sem kan .. semua kena buat cepat .... cepatttt .. dan cepattttttt huhuh x cukup tangan lahhh ...
berilah aku kekuatan dan keupayaan untuk bekerja dengan penuh semangat .. hehehhe
kerja tetap diteruskan .. kalau x kerja mcm mana nak dpt gaji dan sara hidup selama ini kan ..sooo have to .. tapi tu lahhh .. like me , pekerja , isteri , ibu kepada anak2 yg sedang meningkat naik .. memang memenatkan .. seharian penat dan lelah di office + balik umah hal2 umah pulak , masak , makan , pakaian .. sehinggalah ke tgh malam .. still ada kerja .. fuh .. bertambah2 skrg nieh anak2 aku dah 2 org bersekolah .. semua homework kena lihat dan disemak .. takut2 kalau dia x terbuat dan tertinggal buat di pusat tusyen mereka .. tu satu hal .. hermm kadang2 tuh mender2 nieh x akan selesaikan
selagi kita masih dinamakan isteri dan ibu .. yerlahh .. kenalah redha semuanya ..

sedikit renungan buat menenangkan HATI yg bernama ISTERI & IBU

Kegigihan ibu itu bekerja tidak mengenal erti panas, penat, pening yang penting baginya; anak-anak itu perlu diberi pelajaran dan makan yang cukup.
Seorang ibu hanya mahu perhatian, kasih sayang dan belaian daripada anak - anak. Apa ertinya anak jika tidak pernah mengenang jasa?
Hidup kita ibarat roda. Adakala kita berada di atas dan tiba masanya kita berada di bawah. Pengorbanan seorang ibu tidak ada tolok bandingnya.
Apakah erti pengorbanan seorang anak kepada keluarganya jika tidak mendapat reda- daripada Allah SWT. Dan bukankah reda Allah itu datang daripada reda ayah dan ibu.

2 comments:

  1. selagi hidup keje2 laa...

    ReplyDelete
  2. mia pun kena kerja..klu x,mana nk dpt income..keja & anggap sbg amanah wp surirumah

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...