Monday, January 11, 2010

PAMERAN DINASOUR & nina / riena 1st day at school

salam semua .. fuh akhirnya dpt jugak aku mengupload entry terbaru blog nieh ... banyak gak sawang dlm umah nieh .. heheheh bukan aper .. since 1st day start school anak2 ieda .. memang ieda akui x cukup tangan .. urusan persekolah mereka amat merumitkan .. for nina this is the 1st day dia bertukar sekolah .. dai SJKC pekan ke SJKC kuantan .. sooo urusan amat melecehkan dan mcm2 mender kena buat like a 1st day school for her .. anyway thats the good environment for me to actually .. for riena pulak 1st day school for her .. banyak yg baru .. sib baik pra school only .. luckly dia dpt masuk same school ngan akaknya ... thanx to god .. kalau ikutkan pre school sana dah terlebih quota .. tapi last minit ada student yg transfer school .. sooo alhamdulillah riena dpt tempat di sini .. but pic dia x sempat nak snap .. duk sibuk kesana kesini ..

For nina .. this is the 1st day dia bertukar sekolah so semuanya baru .. kira2 konter shok lah ( betul ker aku ejeeee .. hahah hentamlah labuuu ) ... almaklumlahh sebelum nieh SJKC di pekan x sampai 1000 murid .. disini , haaaaaa lebih 3000 pelajar dlm satu sesi .. sooo this is a new for her , awal2 lagi aku dah pesan kat dier .. no cry2 tau kakak .. malu jerk ... badan besor .. x cantik kalau nangis .. but for all knows usia baru 8 tahun kan .. the brain still same like the age .. badan jerk besooor ... sikit2 cemeyyyy buat muka x happy ...

so far alhamdulillah dah seminggu dia ke school .. she can take it .. same like her sister riena .. cuma dah 2 hari cuti weekand nieh biler naik school lain mcm jer muka dia ... heheh mcm2 hal budak2 nieh ..

dan aku lak .. tetiba hari nieh demam , selsema dan batuk2 sampai muntah2 .. same like my zahrien .. entahlah .. mungkin kepenatan melalui a week school anak2 kooot .. heheh memang memenatkan ... bayangkan aku kena bagun as early in the morning at 5.00 untuk buat sarapan bekalan anak2 .. yerlah utuk dia bfast at 10.00 pg .. specially because anak2 aku tuh sekolah cina kan .. soo almaklum sahajalah .. sib baikkk lah aku jenis x kesah bangun seawal 5.00 pagi nieh .. sbb dah terbiasa zaman anak2 dara dulu .. sooo for me its ok ...
ok lah .. aku actually baru jerk amik ubat . rasa ngantuk dah menerjah minda dan diri .. sebelum aku stop .. check it out .. latest pic masa kami ke pameran dinasours di yayasan pahang baru2 nieh .. ok lah .. new things yg dpt anak2 aku explore .. for me and hubby too ... heheh x pernah tgk kan .. walau pun mesin .. but its looks real .. soo moh lah layan .. letih nieh ... zazzzzzzzzzzzzzzzzzzz





haaaaa si teruna ku yg excited .. heheh



PAMERAN SAINS DINASOUR
location : yayasan pahang
time : 2.30 ptg









8 comments:

  1. wah wah..nina dah gi pra sek ye..selamat belajar utk anak akak nie...mmg memenatkan pada minggu pertama sekolah...begitu juga dirasakan cikgu2 di sek...penuh dgn segala tugas

    ReplyDelete
  2. entri 2 in 1..mmg bz heheh
    wah best nye..sjkc tu sek.jenis cina ek?
    senang ke nk masuk sek cina?nk kena masuk tadika cina dulu ke camne ek?mknn kt sek tu camne plak?

    ReplyDelete
  3. Alah bisa tegal biasa...lama2..sebati....dah macam kacang..main kunyah jer mana yg masuk mulut...!!!Nanti sekejap jer budak2 tu besar sunyi oooo!

    ReplyDelete
  4. dulu akak pun plan nak kasi Ami sekolah Cina, tapi ayah akak tak benarkan, susah nanti katanya..ikut ja la cakap org tua2..hehehe

    ReplyDelete
  5. Salam kak ieda..dah sekolah dah anak akak...he..hee...sangat ceria wajah dia memulakan persekolahan ya..hee

    ReplyDelete
  6. Bagus laa Ieda masukkan anak skolah Cina.. sure dah pandai cakap mandrin..kan..

    ReplyDelete
  7. hehehe..dah dekat sgt rumah zieha gan dinoteck tu..nape tak singgah???..hik3x..anak i tak takut langsung gan dinosour tu..maklumlah mesin je kan..hehehe

    ReplyDelete
  8. sukernyer dia p sekolah....bagusnyer dpt sekolah cina...nanti pandai speaking cina hehe

    mesti budak2 tu takut tngk dinosour tu...bess gak pameran cam ginikan

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...