Tuesday, January 19, 2010

TABAHKAN HATI INI YA ALLAHH ...



sedeyyynya rasa .. lately nieh banyak tul dugaan yg kuterima .. mengapakah begini rasanya .. hati nieh meruntun dan air mata nieh dah banyak yg melimpah ruah .. x dpt aku bayangkan dan x dpt aku gambarkan bagaimana perasaan aku diketika ini .. entahlah .. apa yg aku rasakan kini adalah letih ! .. letih dgn segala apa yg terjadi ini ..
Ya allah berikanlah aku kekuatan untuk menhadapi dan mengharungi segala dugaan yg ingin dan yg telah engkau berikan kepada aku .. hanya dengan mu sahaja tempat aku mengadu segalanya ..
betapa besar dugaan yg kau berikan kepadaku .. dan aku berharap dan bermohon kepadamu agar segala dugaan ini dpt ku terima dengan tabah .. aminnnn

buat semua teman2 yg sudi membaca , melayani dan memahami keadaan ku ini
kuucapkan terima kasih .. perhatian dan kasih sayang yg diberikan amat
aku hargai .. harapan ku agar anda semua mendoakan agar aku kuat untuk menghadapi
semua ini .. dan maaf ku pinta kiranya aku tidak berkesempatan untuk
menyinggah bertanya salam dari anda semua .. kirannya punya waktu dan keadaan ini beransur tenang akan ku kunjungi kalian semua semula ..

insyaallahhh


Friday, January 15, 2010

KERJA .. KERJA .. KERJA



salam semua .. huhuhuhuhu sebukkkk sgt2 skrg nieh .. yerlah dah naik sem kan .. semua kena buat cepat .... cepatttt .. dan cepattttttt huhuh x cukup tangan lahhh ...
berilah aku kekuatan dan keupayaan untuk bekerja dengan penuh semangat .. hehehhe
kerja tetap diteruskan .. kalau x kerja mcm mana nak dpt gaji dan sara hidup selama ini kan ..sooo have to .. tapi tu lahhh .. like me , pekerja , isteri , ibu kepada anak2 yg sedang meningkat naik .. memang memenatkan .. seharian penat dan lelah di office + balik umah hal2 umah pulak , masak , makan , pakaian .. sehinggalah ke tgh malam .. still ada kerja .. fuh .. bertambah2 skrg nieh anak2 aku dah 2 org bersekolah .. semua homework kena lihat dan disemak .. takut2 kalau dia x terbuat dan tertinggal buat di pusat tusyen mereka .. tu satu hal .. hermm kadang2 tuh mender2 nieh x akan selesaikan
selagi kita masih dinamakan isteri dan ibu .. yerlahh .. kenalah redha semuanya ..

sedikit renungan buat menenangkan HATI yg bernama ISTERI & IBU

Kegigihan ibu itu bekerja tidak mengenal erti panas, penat, pening yang penting baginya; anak-anak itu perlu diberi pelajaran dan makan yang cukup.
Seorang ibu hanya mahu perhatian, kasih sayang dan belaian daripada anak - anak. Apa ertinya anak jika tidak pernah mengenang jasa?
Hidup kita ibarat roda. Adakala kita berada di atas dan tiba masanya kita berada di bawah. Pengorbanan seorang ibu tidak ada tolok bandingnya.
Apakah erti pengorbanan seorang anak kepada keluarganya jika tidak mendapat reda- daripada Allah SWT. Dan bukankah reda Allah itu datang daripada reda ayah dan ibu.

Monday, January 11, 2010

PAMERAN DINASOUR & nina / riena 1st day at school

salam semua .. fuh akhirnya dpt jugak aku mengupload entry terbaru blog nieh ... banyak gak sawang dlm umah nieh .. heheheh bukan aper .. since 1st day start school anak2 ieda .. memang ieda akui x cukup tangan .. urusan persekolah mereka amat merumitkan .. for nina this is the 1st day dia bertukar sekolah .. dai SJKC pekan ke SJKC kuantan .. sooo urusan amat melecehkan dan mcm2 mender kena buat like a 1st day school for her .. anyway thats the good environment for me to actually .. for riena pulak 1st day school for her .. banyak yg baru .. sib baik pra school only .. luckly dia dpt masuk same school ngan akaknya ... thanx to god .. kalau ikutkan pre school sana dah terlebih quota .. tapi last minit ada student yg transfer school .. sooo alhamdulillah riena dpt tempat di sini .. but pic dia x sempat nak snap .. duk sibuk kesana kesini ..

For nina .. this is the 1st day dia bertukar sekolah so semuanya baru .. kira2 konter shok lah ( betul ker aku ejeeee .. hahah hentamlah labuuu ) ... almaklumlahh sebelum nieh SJKC di pekan x sampai 1000 murid .. disini , haaaaaa lebih 3000 pelajar dlm satu sesi .. sooo this is a new for her , awal2 lagi aku dah pesan kat dier .. no cry2 tau kakak .. malu jerk ... badan besor .. x cantik kalau nangis .. but for all knows usia baru 8 tahun kan .. the brain still same like the age .. badan jerk besooor ... sikit2 cemeyyyy buat muka x happy ...

so far alhamdulillah dah seminggu dia ke school .. she can take it .. same like her sister riena .. cuma dah 2 hari cuti weekand nieh biler naik school lain mcm jer muka dia ... heheh mcm2 hal budak2 nieh ..

dan aku lak .. tetiba hari nieh demam , selsema dan batuk2 sampai muntah2 .. same like my zahrien .. entahlah .. mungkin kepenatan melalui a week school anak2 kooot .. heheh memang memenatkan ... bayangkan aku kena bagun as early in the morning at 5.00 untuk buat sarapan bekalan anak2 .. yerlah utuk dia bfast at 10.00 pg .. specially because anak2 aku tuh sekolah cina kan .. soo almaklum sahajalah .. sib baikkk lah aku jenis x kesah bangun seawal 5.00 pagi nieh .. sbb dah terbiasa zaman anak2 dara dulu .. sooo for me its ok ...
ok lah .. aku actually baru jerk amik ubat . rasa ngantuk dah menerjah minda dan diri .. sebelum aku stop .. check it out .. latest pic masa kami ke pameran dinasours di yayasan pahang baru2 nieh .. ok lah .. new things yg dpt anak2 aku explore .. for me and hubby too ... heheh x pernah tgk kan .. walau pun mesin .. but its looks real .. soo moh lah layan .. letih nieh ... zazzzzzzzzzzzzzzzzzzz





haaaaa si teruna ku yg excited .. heheh



PAMERAN SAINS DINASOUR
location : yayasan pahang
time : 2.30 ptg









Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...