Monday, November 30, 2009

Contest Si Manja Berkaca Mata

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Cuma perlu DAFTAR dan JAWAB SOALAN , mudah sahaja . Thanx sbb still sudi klik2 my catcheye kat sebelah tuh , sure aku mesti akan balas
kowang nyer klik2 .. lambat atau cepat jerk .. heheh

Ha lagi satu kalu kowang klik2 tu biar ler ikhlas
jgn tifu2 tau ! ... ALLAH nampak apa yg kita buat dan adakah kita jujur ..
tangan yg memberi lebih baik dari tgn yg menerima
Maceh banyak2 .. ieda cayunk kowang ! ... muah2 ...

salam semua .. aku memang tgh giler bercontest nieh .. hehe jgn bohsan lak tgk erkk .. mohlah bagi semua ibu - ibu sekalian , joint this contest .. cari gambar atau am,bik gamboor anak2 kita yg pakai cermin mata .. haaaaaaaaaa mana tahu kannn .. so moh kita meriahkan layie ..
dan bagi semua teman2 yg x jemu2 masuk umah den nieh ..
toceiiii2 .. nanti den upload dan buat entry den pi HOLIDAY ke CAMERON HIGHLANDS erkk ...
ada saper2 nak tgk ker .. hehhehe musti ada .. ecehhhhh ... tunggguuuuuuuuuuuuu

sblm tuh layan dulu contest nieh !




Contest Si Manja Berkaca Mata di blog ummumishkah
.. best2 .. come and join together ... pasti su
ker ..
  • Buat satu entry pasal contest ni dengan title Contest Si Manja Berkaca Mata dan jangan lupa linkkan entry ini dalam post anda ~ DONE
  • Upload gambar si manja anda yang berusia 1 hari hingga 4 tahun dengan aksi berkaca mata. Hanya sekeping gambar untuk seorang peserta diterima kay... jadi silalah pilih gambar anak anda yang anda rasakan terbaik ~ DONE
  • Nyatakan nama dan umur si manja anda ~ DONE
  • Jangan lupa letakkan banner contest ini di entry dan side bar blog anda ~ DONE
  • Tinggalkan komen anda di sini dengan link entry blog anda ~ DONE
  • Contest ini akan dinilai oleh Mr Hubby aka Abu Mishkah .
  • Keputusan adalah muktamad dan akan diumumkan pada 20 Disember 2009.
Apa lagi!! Dapatkan gambar terbaik anak anda sekarang dan sertailah contest ini. Contest ini akan ditutup dengan rasminya pada 10 Disember jam 11.59 malam.

dan ini adalah gambar putraku ...

v
v
v
v

v
v
v
v
v
v




PUTRA MUHD SAIFUL ZAHRIEN BIN MOHMAD SAKIMI
1 TAHUN 9 BULAN

this picture was taken when we are ontwy to our holidays at Cameron Highlands ... cermin mata ayah tuh .. bukan main layie anakku sorang nieh

SEMOGA BERJAYA ANAKKU !


Friday, November 27, 2009

Pinky Lady Contest


Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Cuma perlu DAFTAR dan JAWAB SOALAN , mudah sahaja . Thanx sbb still sudi klik2 my catcheye kat sebelah tuh , sure aku mesti akan balas
kowang nyer klik2 .. lambat atau cepat jerk .. heheh

Ha lagi satu kalu kowang klik2 tu biar ler ikhlas
jgn tifu2 tau ! ... ALLAH nampak apa yg kita buat dan adakah kita jujur ..
tangan yg memberi lebih baik dari tgn yg menerima
Maceh banyak2 .. ieda cayunk kowang ! ... muah2 ...


ok .. hehehhe contest layie .. sejak akhir2 nieh aku suka tul masuk contest .. walau aku tahu aku belum tentu menang ... tapi x perlahhh kan .. kita memeriahkan acara dan boleh eratkan lagi silaturrahim diantara sesama bloggers .. heheheh ok tak gitu ..

Key kat bawah nieh contest untuk ladys berbaju PINK .. ermm tuan umah iaitu mrs ciare memang suka sgt ngan warna PINK .. heheh mcm teman sepejabat aku tuh .. semua pink .. heheh aku lak x minat sgt .. kalau aku pakai pink ada yg cakap nampak lain sgt .. ermm yerlah not our favourate colour kan .. so kebetulan lak aku ada pic ngan baby aku with pink colour tshirt .. x kesahkan kalau gambar tuh separuh jerk kann .. ok lahhhhh

ok yuk lah layannn dan syarat2nya kalau nak tahu disini


tarikh tutup 27 November 2009

PINK - heheh den x suka sgt pink
PINK - semua nampak cute miut jerk
PINK - di kolej aku ada ramai budak lelaki yg suka warna PINK .. oussshhhh
PINK - terlalu lembut untuk wanita seperti aku yg " GARANG " hehhe yer ker
PINK - antara warna kegemaran anak2 gadis ku .. huhuhu tapi aku x layan ..
PINK - ermm baru ingat LABELING DOKUMENTATION program aku warna PINK .. huhuhu

itu jerk kisah PINK yg berlegar dlm hidup aku .... apa yg aku tahu lahhh .. heheh , baju nieh adalah the only one tshirt muslimah yg aku ada berwarna PINK .. huhuhu kalau baju kurung tuh adalahhh .. hehehh




lokasi di Taman Bandar , Kuantan Pahang with my beloved prince ...


Wednesday, November 25, 2009

SALAM AIDILADHA


salam aidiladha kepada semua teman - teman ,kenalan dan seluruh umat islam di dunia ini , semuga aidiladha dan pengorbanan kali ini lebih bermakna kepada anda semua ..
sehingga berjumpa lagi di minggu hadapan ..


kerana ...

.
.
.
.
.
.

aku akan bercuti for RAYA HAJI selama 26hb sehingga 29hb ...

so by next entry , kenangan pi HOLIDAY akan aku update selepas ini ...
ok ... soooooooooooo tungguuuuuuuuuuuuu



Contest Si Manja Berkaca Mata




Ikuti langkah berikut dan anda berpeluang memenangi hadiah yang
pastinya digemari
oleh kaum ibu!!
  • Buat satu entry pasal contest ni dengan title Contest Si Manja Berkaca Mata dan jangan lupa linkkan entry ini dalam post anda.
  • Upload gambar si manja anda yang berusia 1 hari hingga 4 tahun dengan aksi berkaca mata. Hanya sekeping gambar untuk seorang peserta diterima kay... jadi silalah pilih gambar anak anda yang anda rasakan terbaik.
  • Nyatakan nama dan umur si manja anda.
  • Jangan lupa letakkan banner contest ini di entry dan side bar blog anda.
  • Tinggalkan komen anda di sini dengan link entry blog anda.
  • Contest ini akan dinilai oleh Mr Hubby aka Abu Mishkah.
  • Keputusan adalah muktamad dan akan diumumkan pada 20 Disember 2009.
Contest ini akan ditutup dengan rasminya pada 10 Disember jam 11.59 malam.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

dan ini adalah putra ku wif kaca matanya ...



Wednesday, November 18, 2009

kenangan DULU dan SEKARANG


hehehhe aku nak tergelak tgk gambar nieh .. aku jumpa dlm blog teman lama yg telah berhenti dan bertukar kerja .. sukiman namanya .. baik orgnya .. lemah lembutttt dan suka tersenyum dan yang pasti dia seorang jejaka yg " still available" tauuuu .. hehhe x sangka ko sukiman letak gambar lama , kenangan lama di dlm blog ko .. hhuhuhuhuhu maluuuuu .. yer ker aku tuh ( masa nieh dlm lingkungan 78 kg lah ) masa mula2 tgk gambar ini , merah padam muka aku .. aku tgk mcm x percaya .. yerlahhh nampak gemuk tul .. heheh specially bhgn muka tuh .. wakkakaka
... x hinggat lak biler .. aku cuber2 jugak ingat gambar tuh dlm tahun 2005 rasanya .. hermm kalau x silap aku lah .. masa nieh sukiman dah last day koot .. sudiii amik gamboor ngan ieda ..
huhuhuhu sesungguhnya kenangan lama itu adalah yg paling berharga ...



kenangan 2005


me and sukiman


dan dibawah ini dengan salah seorang staff baru / lama di pejabat skrg .. hhehhe adik zetty .. sajer jerk taruk gambar nieh .. aku suka tgk perbandingan ini .. mcm x caya jerk ! .. wakkakakkaa jgn mareeee .. yer lah kannnn ..
betul tak ? ...




in 2009



Friday, November 13, 2009

Blog Header Make Over Contest.


Salam semua , bosan sgt ari nieh , tgk kat shoutbox ada teman baru ajak joint contest di umah dia .. huh .. aper layie .. tersu terjah tgk .. oooooooooo contest HEADER baru .. wow .. menarik nieh bertambah lah pulak aku memang x pandai buat header nieh .. so aper kater aku joint dan tgk mcm mana ok tak .. manalah tahu untung2 aku dpt hadiah utama iaitu rotational 3 personalized header ! ... haaaaaaa menarik tuh ... MOH JOINT RAMEIIII2 wehhhh ...


aku mengetahui contest nie setelah di terjah oleh tuan punya blog , ajak aku joint sama , so aku terus ke rumah dia dan decide nak joint this contest .. ermm apa yg aku tahu mengenai tuan punya kedai nieh somi isteri memang hobinya ambik gambooor , x kira lah in what situation , fuh bagus tuh .. susah nak cari somi isteri
punya minat yg sama kan ..

diantara produk2 yang disediakan oleh KedaiGambarKami ini adalah seperti berikut

Photography packages
Photobook
Blog header/banner design


Aku rasakan aku layak menang untuk Blog Header Makeover ini sbb aku nieh memang buta pengetahuan tul pasal2 buat header blog @ templete blog nieh .. kebetulan pulak templete baru aku nieh baru ajer siap , fuh .. pueh jugak nak paham atas bantuan teman2 yang sudi membantu .. alhamdulillah akhirnya inilah wajah baru blog aku .. ala kadar jerk, tapi aku teringin punya blog yg cantik , kemas dan menarik lagi ..
hehehhe
dan aku harap sgt ,
manalah tahu nasib menyebelahi aku kali ini dengan penyertaan ini kannnn ...


Blog Header Make Over Contest

Syarat2 Penyertaan :
1.Copy & paste banner contest.Letakkan dlm entry dan juga pada sidebar beserta link ke blog ini - SUDAH

2.Tak perlu jadi follower (tapi dialu2kan!) - SUDAH JUGAK

3.Buat satu entry khas mengenai contest ini.Nyatakan apa yang anda tahu mengenai produk2 KedaiGambarKami dan nyatakan juga mengapa anda yang layak mendapat blog header makeover - SUDAH

4. Tinggalkan komen pada entry contest ini beserta dgn link ke entry anda (bukan link blog shj, sy nak link ke entry contest k...) - SUDAH JUGAK

5.Contest ini bermula pada 13 November 2009 dan tamat pada 27 November 2009(14 hari).

6.Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah.

Hadiah2 nya:

Hadiah utama:
Rotational 3 Personalised Blog Header (macam header blog ini)

Hadiah saguhati x 4:
1 customizable Blog Header

Jom ramai-ramai meriahkan contest ni!


Thursday, November 12, 2009

makan x hinggat ...


menu hari nieh memang x hinggat .. pagi lagi gi cafe nampak nasi lemak kak long cafe buat .. huhuhu aku memang ngidam sokmo kalau nengok nasi lemak kak long cafe nieh .. aku punn amik ... tgh ari lak , ada one officer kat tmpt aku belanja academic exec 2 jenis kuih .. x kan nak tolak kannn .. dah lah sedap2 .. huhuhuhu
so moh lah layan menu aku ari nieh ... huwaaaaaaaaaaaaa



morning at 9.00 - nasi lemak + teamix 250 ml ( after 1/2 hours )
+ 250 ml pw


lunch at 12.30 - kuih takong ( 4 biji ) + kuih dadar ikan ( 4 biji )
+ 500 ml pw



in between at 3.00 - kuih ketayap ( 1 biji ) + 250 ml pw

( semua gambar sekadar contoh )

dinner ! x der lah koot .. mungkin aku amik f1 cappu ( 3 scoops ) + teamix
dan minum more2 pw ... huhuhuh

Wednesday, November 11, 2009

Buah Berangan oh berangan ..



okeh .. aku nak story kit pasal buah nieh .. buah berangan kann .. aku sebenarnya x pernah makan buah nieh .. selama ini , tapi 2 - 3 ari nieh aku dah macam ngidam lakk .. hehehe sekali beli, masa tuh sekilo 22.00 haaaaaa ... sedap giler dan lemak2 gitu .. tapi oleh kerana mahal giler .. aku beli lah try test tgk mcm mana .. 1/2 kilo .. hermmm x sampai 1/2 jam .. aku dan anak2 ngadappp huhuhuhuhu x kusangka ... dan masa tuh jugak lah signel dari umi aku .. dia cakap " hermm buah nieh banyak kolestrol tau .. , jgn makan banyak " huhuhuhuh pandai tul ummi den nieh .. wakkakakka .. anyway aku pueh jugak cari info pasal buah nieh .. ini jerk yang dpt aku search dan share yg kengkawan .. selebihnya kita paham2 sendiri lah kannnn


Buah berangan

Kacang adalah perkataan yang biasa digunakan bagi biji yang besar, kering dan berminyak atau buah bagi sesetengah tumbuhan. Walaupun pelbagai jenis biji-bijian dan buah-buahan dipanggil kacang, cuma sejumlah kecil dikira sebagai kacang sebenar oleh ahli biologi. Kacang merupakan sumber zat makanan yang penting bagi manusia dan juga hidupan liar.

Sebiji kacang adalah sejenis biji. Kacang adalah biji dan buah, dan tidak boleh dipisahkan. Biji benih datang daripada buah, dan boleh dikeluarkan daripada buah, contohnya badam, gajus dan walnut yang perlu dikeluarkan daripada buahnya. Kacang pistasio yang dikenali sebagai sejenis kacang untuk masakan, tidak dikira sebagai sejenis kacang dari segi biologi.

Beberapa jenis buah dan bijian yang dikira sebagai kacang dari sudut masakan: Faedah pemakanan

Beberapa kajian epidemiologi telah menunjukkan bahawa mereka yang kerap mengambil kacang berkemungkinan kecil untuk menderita penyakit koronori jantung. Ujian klinikal terbaru telah menemui bahawa pengambilan pelbagai jenis kacang seperti badam dan walnut boleh merendahkan serum pekatan kolesterol LDL. Walaupun kacang mengandungi pelbagai bahan yang dikatakan memiliki kesan cardioprotective, saintis percaya yang asid lemak Omega 3nya sekurang-kurangnya mengambil bahagian dalam tindakbalas kadar lipid (hypolipidemic) semasa pemerhatian ujian klinikal.

Sebagai tambahan kepada mempunyai kesan cardioprotective, kacang umumnya mempunyai indeks glisemik (GI) yang sangat rendah.[2] Oleh itu, pakar diet sering mencadangkan supaya kacang dimasukkan ke dalam diet yang ditetapkan untuk pesakit yang mempunyai masalah rintangan terhadap insulin seperti kencing manis mellitus tahap 2.

Satu kajian mendapati mereka yang memakan kacang hidup dua atau tiga tahun lebih lama berbanding mereka yang tidak. Namun begitu, keadaan ini mungkin juga disebabkan mereka yang makan kacang cenderung untuk tidak makan kurang makanan ringan

: dari esklopedia bebas


menu as 09 Nov 09

morning at 9.00 - f1 cappu + 500 ml pw
in between at 11.00 - 1 bugger malaysia ( memang favurate ) + 250 ml pw

afternoon at 1.00 - normal meal sandwish + salad + egg + mayonis + teamix 350 ml
in between - 500 ml pw

dinner at 6.30 - semangguk kecil mee hun + soup + sayur2an + teamix 500 ml
supper at 10.30 - 500 ml pw

Tuesday, November 10, 2009

Tips Kesihatan Untuk Diamalkan


Hermm dah ok dah sikit kannn umah aku nieh .. heheheh walaupun aku x berapa pueh ati .. tapi wokeh lah tuhhhh ... THANX alots pada teman2 bloggers yg banyak membantu dlm memberi tips2 yang amat berguna dan tunjuk ajar kepada den ..huhuhuhu JASA MU DI KENANG kerana tidak " KEDEKUT ILMU " ...

Di bawah ini disenaraikan beberapa tips yang mungkin boleh dikongsi bersama mengenai perihal cara pemakanan yang bagus.

  • Jangan Makan kombinasi makan seperti dibawah ini ;
  1. Jangan makan SUSU + DAGING
  2. Jangan makan DAGING + IKAN
  3. Jangan makan IKAN + SUSU
  4. Jangan makan AYAM + SUSU
  5. Jangan makan IKAN + TELUR
  6. Jangan makan IKAN + DAUN SALAD
  7. Jangan makan SUSU + CUKA
  8. Jangan makan BUAH + SUSU CTH :- KOKTEL

Jangan makan buah selepas makan nasi, sebaliknya makan buah terlebih dulu kemudian barulah makan nasi.
  • Tidur 1 jam selepas makan tengahari.
  • Jangan makan malam terlalu lewat. Kalau boleh, makanlah makan
  • malam sebelum maghrib.

Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. Dikhuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidakkan balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.

Islam menyarankan kepada kita untuk menjaga kesihatan dengan baik. Berikut ini beberapa amalan yang boleh diamalkan untuk menjaga kesihatan :-

  • Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.
  • Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi. Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).
  • Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrain. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang berkenaan.
  • Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam?
Kita baca….kita faham….kita amal….dan kita sebarkan.


pakarhowto.com



Monday, November 9, 2009

blog is under CONSTRUCTION ..


sowiii aar .. den tgh buat pengubahsuaian umah baru nieh ..

banyak yg berterabur susunan nyer .. hehehhe

tgk jerk lah apa yg mampu di ubah oleh den ...

kek opis nieh x leh buat edit kat layout lak .. asal punn x tahu .. biol tul tenet nieh .. x nak layan blog agaknya .. wakakkaka .. aper2 punng aku akan
kemaskini di umah ler .. nak wekkk camnooooo ...BOHSAAAAAAAANNNNNNN BEBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

semua link lom dpt dimasukkan , nak terjah umah kowang2 punn aku x hinggat link .. aper2 punng THANX kalau kowang sudi layie singgah mai ...
nanti biler dah OK ..
SURE punyer aku terjah balik kek umah KOWANG semua ..


K .. tungguuuuuuuuuuuu



Thursday, November 5, 2009

Wanita Gemuk X Dpt Idup Sihat Pada Usia EMAS


Ish .. yer ker !



Satu kajian terbaru mendapati wanita yang gemuk ketika usia pertengahan mungkin akan mengurangkan sehingga 80 peratus peluang untuk terus menikmati hidup sihat di usia emas.

Penyelidik Amerika Syarikat menjalankan pemantauan terhadap lebih 17,000 jururawat wanita berusia purata 50 tahun di negara itu. Wanita terbabit berada dalam keadaan sihat apabila kajian bermula pada 1976. Penyelidik kemudian memantau berat badan mereka selain perubahan kesihatan lain setiap dua tahun sehingga tahun 2000.

Bagi setiap satu mata peningkatan dalam Indeks Jisim Badan (BMI) mereka, wanita mempunyai kurang 12 peratus peluang untuk hidup sehingga usia 70 tahun dalam keadaan sihat berbanding wanita kurus.

Penyelidik mendefinisikan kehidupan sihat bukan hanya bebas dari penyakit kronik tetapi juga mempunyai keupayaan mental dan fizikal yang cukup untuk menjalankan tugasan harian seperti membeli barangan runcit, membersih rumah dan berjalan menaiki tangga.

Pakar menyifatkan mereka dengan BMI antara 19-25 sebagai sihat manakala mereka dengan 25 hingga 30 adalah disifatkan lebih berat badan manakala lebih 30 adalah obes.

Bagi setiap sekilogram kenaikan berat badan sejak usia 18, keupayaan mereka untuk hidup melebihi usia 70 tahun berkurangan sebanyak lima peratus. Wanita mengalami lebihan berat badan ketika usia 18 dan bertambah berat badan lebih 10 kg kemudian hanya ada 20 peratus peluang hidup sehingga 70 tahun dalam keadaan sihat. � AP


Wednesday, November 4, 2009

rindunyaaaaaaaaa


pagi nieh dgr lagu MJ , tetiba jerk rasa rinduuuu sgt kat dier ... huwaaaaaaaaaa
rindu kat lagu dia .. rindu kerana aku kehilangannya ...
semoga allah mencucuri rahmat ke atas rohnya dan
damai di sana ...AMIN


** ha ! jgn ader yg kater aku GILER lak ..
asal ! suka aku lah nak rindu kat saper2 ,

ati aku , blog haku ... ader aku kesahhhhh
ecehhhh .... leh cakap cenggitu tak ... wakakkakka


You Are Not Alone

Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

You are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
You are not alone

All alone
Why, oh

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
So forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Then something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
And you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

You are not alone
I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
You are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone

Tuesday, November 3, 2009

eppy BELATED bday




eppy belated bday buat adik ke 3 ku , zuraihan , pada 01 November 2009 yg baru lepas .. yang ke 32 tahun .. hehehhe tuaaaaaaa dah adik aku nieh , sorri aah lambat akak wish kat kooo , ashik problem jerk tenet nieh .. hehehhe semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki .. dan yg paling penting ,
doa kami semua semoga ko di percepatkan zuriat ...
Jgn bersedey , rezeki ditangan tuhan , berdoa dan terus berdoa agar segala doamu itu di perkenankan suatu hari nanti , insyaallah .. semoga ko tabah dan redha menerima segala dugaan dan cabaran didalam kehidupan mahupun rumahtangga .. dan yang paling penting semoga berjaya dlm business baru ko dan hubby ko .. akak dan semuanya doakan yg terbaik dan semoga allah mempermudahkan jalan rezekimu ... AMIN ....


LOVE U DIK ...
TAKE CARE ...




Monday, November 2, 2009

MOMBLOGGERS Planet Cutest Baby In Nature Contest


waaaaaaaaaa pagi2 lagi ibu dapat msg dari MomBlogg
ers Planet berkenaan new contets ini .. so aper layie .. ibu memang x kan lepas kan peluang emas ini ..
moh lah kita sama2 joint untuk contest bulan November ini .. ermm tapi aku x sure kalau contest nieh untuk ahli2 Mom Bloggers jer atau idok sbb aku memang
dah lama join
MomBloggers Planet nieh hehhe.. contest nie dari 1 - 15hb November 2009 dan Malaysian babies 0-3 years old at the time of entry
oklah masuklah blog itu untuk mengetahui cerita lanjut
berkenaan contest nieh ..




It’s first day of November, so it’s time for another exciting Cutest Baby Photo Contest!!

November 09 theme is “Cutest Baby in NATURE“.

Why nature? Because nature is good for babies!

Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.

  • Get a photo of your baby in NATURE
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in NATURE Contest
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
  • Write about the NATURE in the picture.
  • Write your short opinion the goodness of bringing baby out to enjoy outdoor activities.
  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
  • Leave a comment here with link to your blog post
  • Here are the links that must be included in your blog entry.

Thanx to sponsers




dan ini adalah " baby ku ... "





putra muhd saiful zahrien
1 year 7 month

24 Mac 2008


- this picture was capture at Sungai Lembing , Kuantan
- really love this photo .. dgn selambanya putra ku sorang nie , memasukkan batu sungai ke dalam mulutnya .. x sangka langsung dpt capture this moment.

- for me , nature memang patut di expose kepada anak2 kita ,
lagipun tempat ini amat menarik dan tenang dengan kedinginan air sungai ,
and of course my kids LOVE that and really enjoy ...

sometimes our baby should know and learn how to appreciate nature ...



Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...