Thursday, October 29, 2009

day 28 Okt ...

sajer jerk taruk tajuk kat atas cenggitu ...
sajer jerk edit gamborr kat bawah cenggitu ...
sajer jerk posing mosing cenggitu ...


ini kan blog ha
kuuu .. ecehhhhh x der mood lah tuh ..
nak update new entry , x leh upload gambor banyak2 lakk ..
so terpaksalah tunda dulu entry continue selepas kenduri
vs OH kat umah mummy aku tuh ..
so tungguuuuuuu ,
sementara tuh layan jerk piccas yg ku edit nieh dan
menu aku semalam ..


as at 28hb Oktober 2009

morning at 8.00
pm - pecah pantang huhuhu
...
nasi lemak 1/2 plate + telur rebus sebijik + timun 4 ulas

+ teamix 500 ml

in between at 10.30 pm
- 500 ml pw
lunch at 2.00 pm - shake F1 cappu + 350 ml pw
in between at 4.00 pm
- 3 pcs IKO vege

dinner at 7.00
pm - salad sandwish + 1 cheese sosej + teamix 500 ml

at 11.00 am
- 500 ml pw




smlm buat lebih kurang cenggini lah .. tapi pakai GARDINIER dan x der cheese haaaaaaa




Tuesday, October 27, 2009

part II - selamat tinggal adik2 ku

tadaaaaaaaaaaaaa akhirnya entry terakhir bagi episod jamuan perpisahan dan OH dept academik selamat di upload oleh aku .. hehehhehe bukan per .. masa dan hari yg x mengizinkan aku untuk membuat entry , banyak sgt mender yg terjadi lately nieh .. penat dan sedey punn ada .. so entry ini adalah dikira back dated entry lah .. heheh janji bebudak nieh pueh ati gambor2 glamer mereka dah punn ku upload dlm umah ku ini .. wokehlah .. yuk layannnnnnnnnnn

oh ya sebelum tuh , aku nak tepek disini SBN AWARD dari adik AM-Guy , thanx alots dik .. akak dah tepek dah ..



menu hari ituewwww , mcm2 ada ... spaggeti , nasi turki , nasi minyak , pulut kuning , kuih muih , kek dan puding jelly ...










yana , me and ct zue .. dlm kenangan ...








hakhakahakahak ... hehehhe .. wakakkakak .. huhuhuh
siannnn zura .. sakit peyut tak balik umahhh


last sekali .. hehehhe cun tak .. yg mana satu ! ...

Monday, October 26, 2009

cutest baby in blue contest


dan aku tgh giler joint contest ... why nooottttttttt .. moh samer2 kiter wehhhhh


CUTEST BABY IN BLUE CONTEST

secara rasminya contest ini dilancarkan dari:

24 October 2009 hingga 17 November 2009


TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :


1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower eliza secara langsung & tak langsung

2. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi
FOLLOWER saya .. - SIAP

3. Linkkan -
elizakru.blogspot.com di blog anda - SIAP

4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banne
r tersebut mestilah di link kepada entry contest ini - SIAP

5. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak uols in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biru - SIAP

6. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda. - SIAP

7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional berdasarkan kecomelan baby dan kualiti gambar serta gambar yg menarik perhatian juri

8. Had umur baby uols :- newborn ~ 5 tahun



dan ini lah baby ku ....




Putra Muhammad Saiful Zahrien Bin Mohmad Sakimi
1 tahun 1/6 bulan




online contest - senyuman ceria si comel


Buat julung2 kalinya, SMILEYKIDZ telah menganjurkan

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Hadiah yang ditawarkan adalah:

Pemenang Utama x 1 org:

Outdoor fotografi selama 1 jam

~unlimited shots~

~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~

******************

Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50


Moh lah remi2 .. weehhhh .. ( rasanya dah ramai yg joint ... )

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Cara2 penyertaan?

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
  • AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira

taraaaaaaaaaaaa inilah gambar dari putra tunggal ku ...



PUTRA MUHAMMAD SAIFUL ZAHRIEN BIN MOHMAD SAKIMI at 11 months


now at 1 year 1/6 month

** amacam .. cumei tak putra den sorang nieh .. heheh harap2 leh menang kan .. ecehhh .. ok lah thanx to smileykidz atas anjuran ini , peluang yg x seharusnya di lepaskan .. wokeh .. harap berpuas ati ...

Sunday, October 25, 2009

al - fatihah


alfatihah buat nenekanda tercinta kerana telah pergi ke rahmatullah pada 23hb Oktober 2009 ( Jumaat ) jam 10.00 pagi di rumahnya di Muar Johor .. selamat tinggal , selamat tinggal nenek buat selamanya .. ya allah kau berikanlah aku dan kelauraga ku kekuatan dlm menerima dugaan hati dan perasaan sebesar ini ... limpahkan lah rahmat dan hidayah keatas rohnya nenek .. semoga nenek ditempatkan di antara golongan org2 yg beriman ... insyaallah ...

aku baru sahaja sampai dari muar , johor .. menghadiri perkebumian dan majlis tahlil nenekanda yg telah pergi meninggalkan kami pada jam 10.00 pagi di hari jumaat yg hening ... sungguh besar fadhilatnya pabila dia pergi meninggalkan kami pada hari penghulu segala hari ... insyaallah semoga rohnya di rahmati allah ... aku menerima panggilan keadaan betapa nazaknya nenek pada jam 7.00 pagi .. tatkala itu aku sudah pun merancang untuk pulang ke kampung melihat keadaan nenek .. kami bersiap .. aku mengemas apa yg patut , membawa bekalan untuk anak .. kami bertolak dari kuantan jam 9.45 pagi .. sayang sekali dlm perjalanan kami sewaktu itu aku masih di muadzam shah .. adik mengkhabarkan berita sedih ... nenek sudahpun menghembuskan nafasnya yg terakhir ... ya allah betapa kecewa dan sedihnya aku ketika itu ... tiada kata yg terkeluar melain perasaan terkilan yg amat sgt kerana aku x sempat melihat wajahnya di kala dia ingin menghembuskan nafas nya ... pesan ayah ku " bawalah kereta elok2 semoga selamat tiba , kerana jenazah akan di semadikan pada selepas asar .. ku kira aku dn hubby sempat menatap wajah nenek buat kali yg terakhir ... pilu dan resah mennyelubungi kami ... ku pesan hubby " x per lah sayang , kita bawa slow2 masih sempat sampai " ..


jam 3.00 ptg kami sampai .. aku terus meluru membawa anak2 mengadap jenazah arwah nenek ... ku usap .. ku belai .. ku ciummm sepuas hati ku .. begitu juga anak2 ku .. hubby dan nenekanda sebelah ibu punn turut sama .. tiada kata melainkan doa yg kupanjatkan agar nenekanda tenteram dan damai selamanya disana .. kerana percayalah bahawasanya yg hidup pasti akan menyusul kematian akhirnya ...
alfatihah ...


Thursday, October 22, 2009

MANGGA DAN diet


alhamdulillah condition my grand nanny stabil di kg , tiada apa yg nak ku katakan semoga granny terus dipanjangkan umurnya .. insyaallahh itulah doa kami , i keep sms my mom di kg about her condition , semoga allah memakbulkan d
oa kami sekeluarga , granny we all love u so much , kalaulah granny can hear that .. huhuhuh

ok lah skrg nieh aku nak share menu diet aku for yesterday and today , lately nieh dah nampak sgt penambahan pada my selera makan .. so g
ot to do something .. work out x bermula lagi , still tercari2 things yg good for workout .. tapi dah start menu without rice since 2 weeks ago .. so far alhamdulillah , ader lah sikit cheating .. hehhe aku kan .. kalau cheting pun utk sesuap nasi dari hubby .. x tahan jugak tuh godaan .. heheh , so far ambik shake 1x sehari , nak ambik 2x , x leh lak .. ok moh tgk aper yg aku amik for continuing my diet ... ecehhhhhh


21hb Oct 2009

bfast at 8.00 - f1 cappu ( 4 scoops ) + 350 ml pw
in between - 500 ml pw
lunch at 1.00 - salad sandwish ( handmade ) + teamix 350ml
in between - 500 ml pw + kudapan ( popia pedas )
dinner at 6.30 - mee hun tomyam ( 1 bowl + lots of veggy ) + teamix 350ml
supper at 10.30 - 500 ml pw + 5 slice of manggo

22hb Oct 2009

bfast at 8.00 - f1 cappu (4 scoop ) + 350 ml pw
in between - 500 ml pw
lunch at 1.00 - mee hun soup ( tapaw yg lebih smlm ) + teamix 350 ml
in between - 500 ml pw + kudapan popia pedas layie ...
dinner at 6.30 - insyaallah aku nak buat egg sandwish + teamix 350 ml
supper at 10.00 - 11.00 - nak amik 5 slice of manggo ( stok banyak kat umah )

kalau kowang tgk .. lately nieh i suker amik buah2an sewaktu supper nieh .. kenyang tau .. janji buah2an tempatan .. mangga adalah favourate hubby and kids .. so aku suka beli mangga lemak .. mangga lemak nieh sedap sgt , kalau balik kg (pekan) aku akan ke pasar tani sabtu , haaa kat situ banyaklah .. rasanya x masam dan nak kata manis punn tidak .. tapi yg pasti lemakkkkk sgt ... enjoy that !




Vitamin A dapat diperoleh dari sayuran daun berwarna hijau gelap seperti
bayam, kaduk, dan buah atau sayuran berwarna kuning/oren seperti carrot, kentang, tomato, labu kuning, betik, mangga, dll. Buah dan sayur yang kaya vitamin E mampu mencegah terjadinya penyakit jantung, kancer, stroke, dan infeksi virus. Vitamin E banyak terdapat pada sayuran berdaun hijau (bayam) dan tomato. Vitamin C berfungsi sebagai antioksidan, kesihatan gusi, dan mencegah terjadinya luka. Dalam buah-buahan vitamin C banyak terdapat pada jambu , limau, tomato, mangga dan durian belanda.

Buah-buah dan sayuran yang mengandung phytokimia di antaranya bayam, kangkung, brokoli, sawi, kacang-kacangan, tomato, betik, anggur, limau, carrot dan lain-lain.
Buah-buahan biasanya dikonsumsi segar. Sayuran diolah dengan cara dimasak dengan sedikit air (ditumis) maupun berupa masakan berkuah misalnya sup. Cara lain yang banyak dilakukan akhir-akhir ini yaitu dalam bentuk jus.


Wednesday, October 21, 2009

ya allah


baru sekejap aku mendapat panggilan telefon dari ayah ku , dia sedang menuju ke kuala lumpur kerana mendapat panggilan kecemasan dari bapa saudara ku di kl , pakcik sahahrin menyatakan bahawa tuk aku ( mak ayah aku ) dlm nazak ( tinggal dgn anak yg bongsu di KL )

... ya allah mengigil seluruh badan ..

aku terus menelefon bapa saudara ku bertanyakan perihal tuk ku .. katanya tuk dah x makan , x minum dan x bukak mata selama 3 hari dah .. ya allahhhhh apalah yg mampu aku katakan , hanya lah berdoa agar tuk selamat .. tuk dah pun berusia 89 tahun ... sekirannya dia ingin di jemput illahi ku berdoa agar dia beroleh ketenteraman dikala ini ...

berilah aku dan keluargaku kekuatan untuk menerima apa sahaja ketentuan dari mu ya allah ...




aku sedang menanti perkembangan seterusnya ... ya allah berikanlah aku kekuatan dlm menerima apa jua kemungkinan yg berlaku ... aminnnnnnnnn


Tuesday, October 20, 2009

Selamat Tinggal Adik2 kuuu .. - part 1

huhuhu pasti tertanya2 asal lak aku guna tajuk tuh kan .. heheh bukan per nak menceritakan jumaat kelmarin adalah last day bagi budak2 praktikal di dept aku bersama kami semua .. dlm membantu dan mcm2 lagi lah .. mereka semua dah habis sesi praktikal selama 3 bulan di dept kami .. sedeyyyyyyyyy banyak yg x terbalas oleh kami , sekadar ucapan terima kasih x terhingga atas segala bantuan untuk sedikit sebanyak meringgankan beban kerja2 seharian kami .. alhamdulillah setibanya jumaat kelmarin kami exec2 program dept academic + otai2 academic telah bersetuju untuk mengadakan jamuan kecil2 an + OH dept kami untuk adik2 praktikal nieh .. so ini adalah sebahagian sahaja ( part I ) banyak weiii .. aduyaiii pueh nunggu nak upload gamboor tau .. heheh sib baik anak2 aku dah tidooo masa nieh .. hehhehe wokeh lah gambooor makanan x dan nak upload lagi .. tunggu part II pulak .. so yuk layan .. wajah gumbira .. sedih dan duka .. hari terakhir bersama kami ...

terima kasih daun keladi
lain hari tolonglah kami lagi ....

aku , zura , praktikal student ( ema dan ita )

tuan umah kena gak enterprame ..
aku dan zura ( tokey kek .. )

aku & praktikal student ( yana , ema , ita dan izza )

praktikal student yana , ema , lisa , ita dan izza

haaaaaaaa aper yg duk tgk tuh .. siap aksi tunging2 layie ... heheh janji happy ...

weh .. aper ambik gamboor aku nieh .. entah aper yg diorg belekkan tuh !

haaaaaa aku nak mamam lebeyyy sikit x leh kerrrr .. wakakkaka

haaaa nieh aksi terlampau dari kak maz .. org lain sebuk mamam dia bantai berdengkur .. hahhahaha ( jangan maraaaaaaa aaaaaaaaa )



ecehhhhh suka lah tuh dpt kek cedappp ....

aku dan zura punn ambil kesempatannn ..
kek kegemaran aku tuhh

white choc macademia @ secret recipe ....

ermmm x der mender lain lahhh adengan suap menyuap .. hak sorang tuh ader abeyy dekat nak disuap nyer .. haq sorang layie nieh .. abey jauh ... walhal lahhhh .. hehehhe

alamak ada yg patah tengkuk ker .. ermm x tahan penangan macademia ker .. heheh


** sekian utk part I , part II akan menyusul secepat mungkin .. doakan aku berjaya mengupload gambor2 candid pelbagai nanti .. heheh tungguuuuuuuuuuu


Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...