Sunday, August 30, 2009

merdeka ! merdeka ! merdeka




esok kita semua negara malaysia akan menyambut kemerdekaan yg ke 52 tahun , ieda ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat merdeka ! .... merdeka kah diri kita kini .. semuga bangsa dan negara kita dapat mengekalkan erti kemerdekaan itu buat selamanya .. insyaallah , marilah sama2 kita menghayati erti kemerdekaan itu ...


NEGARAKU BEBAS MERDEKA

Kini..
tiada lagi tangisan insan terseksa
terkapai-kapai lemas mencari daratan
berkorban jiwa pertahan negara
penjajah durjana merampas segala

52 tahun dahaulu..
stadium merdeka menjadi saksi
negaraku merdeka
rakyatku tidak lagi sengsara
menangis gembira mendapat cahaya

Merdeka..
tiada lagi penjajahan..
tiada lagi penderitaan..
tiada lagi jeritan penyiksaan..
tanah air ditadbir insan bijak bestari..
memimpin negara mengukir nama..

Kini..
52 tahun sudah merdeka..
negaraku cemerlang, gemilang dan terbilang
burung berkicau bebas berterbangan
menjadi tanda negaraku aman daman

Maju berteknologi
kearah mencapai wawasan 2020.
kugenggam erat amanah pejuang tanah air
pertahanlah kemerdekaan
teruskanlah kemajuan disebalik tirai kemerdekaan
sematkanlah semangat jiwa bangsa dilubuk hati
semoga kekal selamanya

merdeka tetap merdeka..

Nurkilan Md.Rz..July07


Friday, August 28, 2009

is this healthy menu ..


kasi gempakk kit tajuk atas tuh ! ... hehhehe
simple menu untuk berbuka puasa .. ermm memang setiap tahun my family dan adik x makan nasi lauk pauk nieh , kami lebih kepada masakan panas as nasi grg, speggeti, makaroni , mee grg basah dan yg sewaktu dgnnya .. bukan apa , bosan ari2 dah makan nasi dan memikirkan nak masak lauk pauk nieh , sooo tukar selera setiap kali tibanya ramadhan .. hehhehe soo semalam menu kami adalah SPAGHETTI KASIH
( wakkakaka , yg aku bg namalahhh ) ... hermmm alhamdulillah licin semuanya .. tinggal kuah nya sahaja berbaki sedikit , leh aku makan untuk berbuka arini pulak ... wokehlah .. yuk layan ..

Oh ya .. musti semua tertanya2kan .. aku x amik shake ker .. ish2 maner buleh x amik , amik masa sahur sahaja , biasanya lepas berbuka aku amik teamix , mcm biasalah dgn 2 litter air ... so yuk layannnnnnnnnnnn

kuah spaghetti KASIH ala timur

spaghetti

side dish ... roti john special

murtabak special

is this healthy ? ... tolong JAWAB

Wednesday, August 26, 2009

its done !

alhamdulillah , settle jugak shopping for our kids , yg pastinya bila tiba bulan poser nieh memang parents banyak yg spend money untuk anak2 kan .. buat persiapan awal tuh kan bagusss .. bagi aku nak ngelak dari berasak2 kat kauter dan x tahan ramai org , lebih baik aku shopping keperluan hari raya anak2 terlebih awal ... hermm senang sikit x serabut kepala kalau ramai2 nanti .. puas ati sbb apa yang aku budget dgn hubby x lari jauh .. sekadar mana yg termampu .. yer lah kang kalau shopping sakan kang , terlebeyyy sudahhhh .... saper nak jawab tuh ... wakakkakkkak ... janji anak2 suka , aku dan hubby puas ati .. cukuplah ... anyway well all lebih suka shoping di THE STORE .. pada akulah for kids , banyak pilihan disini .. x susah2 pening kepala nak cari , banyak pilihan ... ANAKKU , MICKEY , DISNEY , MODERN KIDS , KIKO dan macam2 lagi ... so buatlah pilihan yg tepat ... actually aku dah shopping utk baju raya anak2 aku nieh since 1st dy puasa ... kira entry nieh backdated lahhh .. aku pergi pagi the hole day ... petang baru balik ... untuk anak2 aku riena dan zahrien memang senang nak cari .. TAPI .... haaaaaaaaaa bila tiba ke kakak ( nina ) fuhhh berpoluuuh me and hubby nak cari baju yg sesuai .. aku banyak beli dari TOMS GIRL dan WATCH OUT , sbb banyak pilihan baju remaja yang besooor2 .. nina nieh nama jer standard one tapi bajuuu saiz remaja tauuuu .. huhuhu nak buat camner .. sihattt sgt anak dara aku sorang nieh ... tapi alhamdulillahhh akhirnya dapat lah jugak ... tapi almaklum sahajalah , untuk dia memang x banyak pilihan .. XL saiz .. huhuhuhu ... jeans pulak .. pinggang saiz aku ( 34 ) ... haaaaaaa kalau dia x leh pakai nanti , leh lah aku "nyempit" jugak .. wakkakkaka ... wokeh lah maleh tul nak story panjang2 pagi2 nieh .. opsss satu lagi .. setakat nieh nina x tinggal lagi poserr ... alhamdulillah ... dan riena dah masuk hari ketiga berpuasa ... lagiiiiiiiii lah bersyukur aku nieh .. x sangka .. sbb 1st day tuh memang payah kit , 2nd day dah ok sikit .. dan 3rd day dia ke nursery .. ada genggg .. sooo aku memang berbangga dgn anak ku sorang nieh , yerlah dia baru 5 tahun , tapi tahap pemikiran tuh dah mengalahkan budak yg dah skull .. siap nasihatkan kakak dia lagi , jgn x poseer .. heheheh .. hopefuly dia leh puasa sampai habis for this 1st year ramadhan for her ... insyaallahhhh .. IBU LOVES U ALLLZZZZZZZZ

okey lah moh lah layan picture2 nieh ... zazzzzzzzzzzzzzzzz


zahrien punya ...


riena punya ........


nina punya ...


mlm tuh , MR'A punnn nak bergambar sama ... katanya " ibu x nak amik gambar baju dan seluar baru ayah ker nieh" ... hermmmm wokehlahhh sayangggg .. layannnnnnnnn

Tuesday, August 25, 2009

KAD DAN taq


hermm .. pagi2 nieh lepas sahur , aku x tidoo .. mata ngantuk .. tapi biler memikirkan aku dah lama x update blog .. rinduuulah .. lepas semayang subuh aku terus ngadapa pc .. heheh anak2 yg lain dan hubby dah masuk continue tidooo .. aku paer layie .. on pc dan terus edit blog .. ermmm gi umah kengkawan dan adik2 bloggers .. kutip kad ucapan ramadhan .. heheh MACEH banyak2 atas ucapan , doa dan ingatan sesama kita sempena RAMADHAN AL MUBARAK ini .. harapan akak semuga ramadhan ini penuh bermakna buat kita semua .. wokeh .. kalau ada diantara teman2 yg ieda x sempat nak upload dan singgah amik kad tuh .. jgn marah naaaaaaaa .. luperrrrrrrr atau x perasannnn lahhh tu .. poser kannnn .. wokeh lah .. nak mandi dan siap2 gi kerja .. bye semua ...


kad dari ZIEHA


kad dari PAKCIKDOT


kad dari KASEH very the cute


kad dari INA LUVMYLIFE


kad dari IEDALUVSHAM

kad dari AISHA


kad dari SITI KHADIJAH (ITA)

kad dari IBU UMAIRAH

kad dari HASUE

dan yg terakhir ... nak jawab TAQ dari adik YUS , sempat layie adik yus nieh bagi TAQ kat akak .. heheh nasib baik mudah dik .. kalau x .. lambat sikit nak jawab nyer ... hehehhe

Syarat menerima award ini:


1. Link the person who tagged you
2. Copy the image above, the rules and the questionnaire in this post
3. Post this in one or all of your blogs
4. Answer the four questions following these Rules
5. Recruit at least seven (7) friends on your Blog Roll by sharing this with them
6. Come back to BLoGGiSTa iNFo CoRNeR (PLEASE DO NOT CHANGE THIS LINK) at http://bloggistame.blogspot.com and leave the URL of your Post in order for you/your Blog to be added to the Master List
7. Have Fun!
Questions & Your Answers

1. The person who tagged you
- YUS (MY SMALL LITTLE WORLD)

2. His/her site's title and url
http://yus-mysmallitleworld.blogspot.com/

3. Date when you were tagged
August 22, 2009

4. Persons you tagged:
SEMUA YG KUSAYANG .... TEMAN2 SEKALIAN , SILAKANNNNNNNNNNNN SEMUA AMIK DAN SUDI2 KANLAH MEMBUAT TAQ YG AMAT SENANG INI .. MUAHHHHHHHHHHH

Thursday, August 20, 2009


KEPADA SEMUA PELANGGAN-PELANGGAN YANG INGIN
MENGETAHUI DAN MELIHAT PELBAGAI JENIS
TEMPAHAN BESI @ YANG MASIH TERCARI-CARI DIMANA TEMPAT UNTUK MENEMPAH GRILL , BENTUK-BENTUK YG SESUAI DENGAN CITARASA DAN KEMAMPUAN ANDA ,SILALAH HUBUNGI KAMI DENGAN SEGERA
KERANA KAMI BERPENGALAMAN LUAS SELAMA 20 TAHUN

DIDALAM BIDANG KIMPALAN DAN PEMASANGAN BESI , HARGA AMATLAH BERPATUTAN MENGIKUT KEMAMPUAN ANDA , PASTI BOLEH DIRUNDING.
KAMI ADA MENYEDIAKAN PELBAGAI JENIS TEMPAHAN SEPERTI
AWNING , BUAIAN , IRON GRILL , IRON WOOD GRILL DAN PELBAGAI LAGI
ATAS PERMINTAAN SEMUA PELANGGAN - PELANGGAN KAMI ,
ALHAMDULILLAH KAMI TELAH BERJAYA MEMBUKA CAWANGAN
PERMIS BARU KAMI DI KUANTAN
DI ALAMAT
NO 8 , IM 14/2 , TAMAN INDUSTRI RINGAN
INDERA MAHKOTA
25200 KUANTAN , PAHANG DARUL MAKMUR
HUBUNGI KAMI DI TALIAN
012-9812449 ( EN ABAS )
017-9735306 ( PN IEDA )
@ SILA KUNJUNGI LAMAN WEB RASMI KAMI
http://ironwork-abassa.blogspot.com
* KEPADA PELANGGAN-PELANGGAN YANG MENEMPAH SATU
SET IRON GRILL RUMAH DARI KAMI , KAMI MEMBERI PILIHAN SECARA "PERCUMA"
AMPAIAN KAIN @ RAK KASUT (bergantung kepada saiz)
PENGHANTARAN DIBERIKAN SECARA PERCUMA KEPADA SEMUA TEMPAHAN SEKITAR BANDAR KUANTAN , MUADZAM DAN DAERAH PEKAN .
" KEMAHIRAN DAN KUALITI JAMINAN KAMI"
JANGAN LEPASKAN PELUANG INI , KUALITI KAMI PASTI MEMUASKAN
HATI SEMUA PELANGGAN-PELANGGAN KAMI .

Tuesday, August 18, 2009

SALAM MENYAMBUT RAMADHAN


hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi , bulan mulia menjelma lagi , alhamdulillah ku panjatkan kesyukuran kerana aku masih disini , menyahut seruan mu di bulan yg penuh kebesaran ini ... panjangkanlah langkah dan tingkatku untuk mencari kedamaian dan ketenangan di sisimu .. ya allah kau berikan aku dan keluarga ku kesihatan yang sebaiknya bagi menjalani ibadah mu di bulan yg penuh barakah ini .. insyaallah .. dan doaku buat semua teman2 agar kedatangan bulan ramadhan ini dapat dimanfaatkan sebaiknya ... amin ...

** buat semua teman2 , adik2 dan kenalan2 x kiralah yg jadi followers ker , yang singgah2 jap tuuu , silalah amik kad ucapan ramdhan ini dan gantung di umah masing2 , ikhlas ingatan dari ku buat anda semua .. LOV U ALL


Ramadhan yang penuh makrifat
Ramadhan ditunggu-tunggu
kembali menjengah hati setiap Muslim memekarkan keberkatan dan kebesaran Yang Maha Kuasa

Ramadhan yang menyejukkan hatiku
yang melembutkan kerasku
yang mendamaikan gelodak rasaku yang menghilangkan amarahku yang menghadiahkan penghargaanku buat insan-insan tersayang yang menambahkan cinta kasihku pada Yang Satu

Ramadhan
syarul Syiam
berikan aku kekuatan akal, fizikal, hati dan iman
jauhkan aku daripada perkara yang dikeji yang mengurangkan keberkatan ya Mutakkabir

Ramadhan syarul Qiyam
malam-malammu malam terindah dalam hidup malam-malam yg penuh ibadah
malam-malam yang penuh berkat lalu, haruskah aku membiarkan malam-malammu berlalu sepi tanpa sujud syukurku pada Ar-Rahman Ar-Rahim

Ramadhan
syarul Quran
bait-baitmu adalah puisi agung yang menyuntik penawar terbaik buat hati dan jiwaku patah perkataanmu adalah keajaiban adalah mukjizat dengan nikmat yang tertinggi yang menjadi peganganku penunjuk arah dalam langkah perjalananku yang menyalurkan kasih suciku buat Yang Maha Agung

Ramadhan syarul Tarbiyah
hari-harimu adalah satu didikan buatku yang menundukkan egoku
yang menghilangkan rasa dendamku
yang menjernihkan segala keruh dihatiku
yang memupuk keinginanku menghayati sifat kekasih Allah
yang mulia disisi-Nya

Ramadhan syarul Jihad
pada setiap langkahku
setiap degup nafasku setiap denyut nadiku
setiap detik ingatanku
Islam adalah matahari bagi hatiku bulan bagi jiwaku bintang bagi mataku

Ramadhan perjuanganku menggapai solehah
baru bermula
pertemukan aku pada ketibaan-ketibaanmu yang akan datang rasa rindu dan kasih ini akan selalu mengiringiku sepanjang waktu selama mana nafas masih menjadi milikku
YA ALLAH sesungguhnya Engkau tahu setiap bait puisi hatiku

nukilan : LIEANI iluvislam

ermm , dpt kad ucapan SELAMT BERPUASA dari adik LOVE di LOVE 2COOK , nice 2 know u dik .. teman bloggers non muslim yg sweet sgt .. thanx kerana menghargai kepercayaan kami ... sama2 kita rasai kehangatan dan kemeriahan ramadhan ini ...


Monday, August 17, 2009

CANDID GIVEAWAY CONTEST


haaaaaaaaa aku memang tgh busy giler .. tapi masih sempat nak update blog nieh ... heheh curi2 maaa ... tadi aku masuk blog zieha .. hermm dia ajak join ini contest .. rajin koo zieha .. hermm nampak menarik sgt contest nieh, dia buat sempena bulan bday dier .. ( amboi2 .. siap ader keraian
bday month layie kooo erk .. heheh ) .. kebetulan pulak aku ada gambar yg aku memang amik candid ... heheh tapi taun lepas nyer gambar .. heheh kira wokeh lah kann .. janji candid kan zieha .. harap2 aku menang ... wakkakkakakka .. moh teman2 sekalian kita masuk ini contest .. pasti best ! ...


link contest to http://zieha-myworld.blogspot.com
candid giveaway contest

~ dah link di sebelah tuh
~ dah jadi follower punnn
~ dah list kan blog koo tau !

dan taraaaaaaaaaaa



hubby dan satu2nya anak lelaki ku ... putra muhd saiful zahrien ... tertidur kepenatan kerana kami baru balik dari berjalan .. x ingat ke mana masa nieh .. tapi yg pasti ini adalah gambar kenangan dari hubby dan zahrien sampai biler2 ...





Saturday, August 15, 2009

SIBUK LAGI ...


huhuhu apa yg dapat aku katakan , masuk jer kerja selepas dicutikan H1N1 last week .. banyak kerja yg tertunda yang perlu aku siapkan ... kalau ikutkan banyak entry2 yang tertunda belum ku upload .. masa hanya ada dirumah kalau sempat dpt ku upload .. naik bermula kerja aku pun puasa .. masuk ari nieh dah 3 ari aku puasa sunat bulan syabaan .. alhamdulillah walaupun sibuk di kolej dan dirumah , puasa ku kali ini tidak langsung meletihkan jasmani aku ... so kepada teman-teman dan adik2 bloggers yang x putus2 dtg menjengah ... LOV U ALLZ dan terima kasih kerana sudi menyinggah sini ... insyaallah kunjungan balas akan ku buat setelah semuanya kembali normal .. doakan tau ! .. hehhe ( bukannya buleh bukak selalu di office skrg nieh .. ada ati yg x senang .. huhuhu biarlah , hanya allah sahaja yg maha mengetahui dan membalasnya ... )



Monday, August 10, 2009

AKU JOIN INI CONTEST


haaaaaaaa this is the 1st time aku join contest nieh .. heheh bukan aper contest nieh x pening sgt kepala aku nak mikir .. dan aku rasakan memang senang .. moh kita join ramai2 ... adik iedaluvsham ader hadiah yg menarik tau THANX DIK ANJURKAN CONTEST nieh... heheheh tapi dia x nak bagi tau ... aci tak .. wakakkaka wokehlah .. maleh nak omel banyak2 .. moh layan piccas den dan family den nieh ...

akak dah add link ieda di sebelah
dah jadi follower jugak tau
dan link untuk contest ini adalah
http://iedaluvsham.blogspot.com
& contest HAPPY FAMILY

gambar nieh aku amik masa aku di Teluk Cempedak Kuantan , haaaaaa bukan senang tau nak dpt bergambar bersama macam nieh .. itupunnn anak sulung aku x ada .. huhuhu dia duduk ngan nenek dia di pekan so ... ari tuh memang dia x ada ... tapi ok lahhh kan dari tiada ... gambar nieh aku suka tgk sbb terpancar keceriaan diwajah kami sekeluarga .. menikmati kebahagiaan yg terlakar di depan mata .. kecuali anak teruna aku tuh .. heheh aper yg dia kerlingkan ituuuu ...

" KEBAHAGIANN ITU ADALAH MILIK SEMUA INSAN , BAGAIMANA DAN DIMANA HANYA KITA YG MAMPU MENJAWABNYA ... KEBAHAGIAAN ITU JELAS DAN NYATA JIKA KITA MELAKARKAN IA DENGAN CARA KITA .. KERANA KEBAHAGIAAN ITU ADALAH KURNIAAN TIDAK TERHINGGA DARI DIA YG MAHA ESA "


Sunday, August 9, 2009

di sebuah TAMAN - last weekand


haaaaaaaa baru aku nak upload .. ( x sempat maaaa ) actually tmpt nie bukanlah tmpt yg selalu aku kujungi , sesekali ajer .. bawak kids jenjalan dan bermain taman permainan disini .. ermm bukan aper .. sakit mata banyaknya .. tgk gelagat anak muda skrg nieh .. takut jugak kalau anak2 terikut2 .. dan terdedah dari gejala x sihat disini .. ermm entahlah nak kata jauh dari bandar .. tidak jugak sbb tmpt nie di tepian bandar sahaja .. tmpt yg selalu dikunjungi orang ramai dan mungkin juga salah satu tarikan pelancong2 di kuantan nieh .. tapi entahlah mana pergi penguatkuasa skrg nieh ... dah x hiraukan keadaan di tepian sungai pahang nieh ... dah jadi macam salah satu tmpt maksiat pulak .. hermmm entahlah .. nasib baiklah disitu ada tmpt permainan , ada org tua2 yg selalu membawa anak2 dan cucu kesini ( malulah sikit kan ) .. kalau tidokkkk ... lagi bermaharajalelalah remaja2 kat sini buat maksiat .. tanpa segan silu ... apalah nak jadi dunia skrg .. ini yg kita nampak ... yang x nampakkkk mcm mana agaknya ...wokeh .. yuk layannnnnnnnnn



ha ... buat adik MIA INA .. dik hows my look in colourful dress .. hehehhe akak bukan suka pakai baju itam jer dik .. tapi kebetulan jer , kalau kuar amik gambar .. dlm baju itam .. haaaaa amacam cun terbabas tak ! ... wakkakakkakak





dah senja ... jum balik .. tetiba ternampakkkkkkkkk


ha nilah yg nak citer nieh ... tgk tuh .. dlm aku snap2 gambar kami sekeluarga , hubby yg nampak dulu .. suh aku snap tgk mcm mana .. ada raser segan tak .. huh .. nilah ramaja zaman skrg .. tanpa segan silu duduk nak tayang punggung gamokkknya ... nauzubillah .. tu tayang punggung kat tmpt org ramai .. kalau sesama dia jerk ...
bayangkan aper yang berlaku ?????



lepas penat di esplanade , hubby ajak makan rojak ... di GIANT ... suka sgt dia rojak mamak nieh .. hubby dan rinna jerk makan ... aku ! ... jadi tukang tgk jerk ... heehheh tetiba jerk rasa kenyang ... sbbb tgk tayangan percuma tadiii kooooot ... muhahhahahah




Wednesday, August 5, 2009

H1N1 di kolej


haaaaaaaaa musti semua terkezut giler kannn tgk aku cengginikan .. inilah reaksi kami kepada penularan wabak H1N1 tuh ... dah sampai ke kolej dah .. terbaru pada hari yg sama .. kami dpt berita confirm! pelajar kami 4 org positif H1N1 ... dengan serta mertanya kami diarahkan tutup operasi sementara waktu selama seminggu ...actually dah beberapa kolej dah mula menutup operasi sementara mereka .. dan kini giliran kolej kami .. fuh amat mengerikan suasana ini .. selepas ajer aku snap gambar2 nieh .. dgr announcement dari management menyuruhkan menyelesaikan kerja2 yg sedia ada .. dan diminta dengan segera meninggalkan kolej ... fuh dapat bayankan bagaimana keadaan kolej ketika ituuu .. HURU HARA .... mana dengan peperiksaannya ... pelajar2 yg dtg bertanyakan slip examnya ... fuh

ha .. tgk tuh .. dah mcm ninja dah aku nieh ... wakakkaka

bersama teman sepejabat


keadaan di pejabat ( bhg akademik .. tmpt aku lahh )

dan kebetulan aku mendapat tiket percuma undangan VIP ( ecehhh ... ) untuk ke YUNA MINI CONCERT anjuran kelab muzik di kolej ku ... memang aku x akan lepaskan peluang .. tapi disebabkan arahan tergembar itu maka secara automatiknya semua persembahan dan xtvt tertunda .. sooo tungguuuuu kemunculan entry khas konsert mini YUNA ini .. heheheh



WABAK DAN PENYAKIT

Memahami konsep ini adalah penting dalam kehidupan muslim agar betul iman dan tindakan. Dalam menghadapi bahaya yang mengancam; Islam melarang manusia memusnahkan diri mereka secara sia-sia.

Diharamkan membunuh diri sendiri atau orang lain, mencederakan diri atau orang lain. Semua itu dilarang melainkan dengan sebab yang sah seperti perang, bunuh balas, hukuman dan seumpamanya.

Firman Allah:

“Jangan kamu campakkan diri kamu ke dalam kebinasaan” (Surah al-Baqarah, ayat 195).

FirmanNya juga:

“jangan kamu bunuh diri kamu, sesungguhnya Allah sangat kasih kepada kamu” (Surah al-Nisa, ayat 29).

Dalam ertikata lain, menyelamatkan diri dari kemusnahan adalah tuntutan Islam. Dilarang menghampiri sebab-sebab yang membawa kemusnahan diri.

Nabi s.a.w ketika berbicara tentang taun menyebut:

“Jika kamu mendengarnya (taun) di sesuatu tempat, jangan kamu pergi kepadanya. Jika berlaku di sesuatu tempat sedangkan kamu berada di situ, jangan kamu keluar lari daripadanya” (Riwayat al-Bukhari dan Muslim).

Hadis ini mengajar tentang tindakan ‘quarantine’ agar penyakit atau wabak tidak tersebar. Hadis ini pernah dibaca oleh ‘Abd al-Rahman bin ‘Auf kepada Khalifah ‘Umar bin al-Khattab ketika beliau bercadang pergi ke Syam semasa wabak taun sedang merebak di sana pada zaman pemerintahnya. Mendengar hadis ini, Amirul Mukminin ‘Umar al-Khattab membatalkan hasratnya. (lihat: Ibn Kathir, al-Bidayah wa al-Nihayah, 3/5, Beirut: Dar al-Kutub al-‘Ilmiyyah).

Jika terkena juga penyakit, Islam menyuruh pula penganutnya untuk berubat. Sabda Nabi s.a.w:

“Bagi setiap penyakit ada ubatnya. Apabila betul ubatnya, maka sembuhlah dengan izin Allah.” (Riwayat Muslim).

nukilan : drmaza



Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...