Monday, December 28, 2009

menu last week & JJCM krismas


salam semua .. alhamdulillah dpt jugak aku update blog hari nieh .. hehehe bukan aper mood pun tadak .. x tahu nak cakap dan story aper .. nie jerk yg leh aku kongsikan bersama , menu2 lunch dan dinner sepanjang minggu lepas , almaklum sahajalah minggu lepas aku lama bercuti .. soo aku masak .. makan .. masak .. makan .. heheh saboor jerlah .. kebetulan pulak daging masih ada didalam peti .. masih berbaki dari korban raya aji .. sooo aku manfaatkan dengan menu yg pelbagai nieh ... soo layan jerlahhh




petang selasa last week aku order brownies ngan zura .. dpt jerk aku terus catu untuk anak2 aku .. bukan aper .. mender sedap kena catu .. kalau idokkk alamatnya aku tgk jerlahhh ... huhuhuh , ur brownies marvelous lah dik ...


dan jumaat petang tuh .. aku bawak anak ke mall .. petang sebelum krismas .. bawak mereka tgk pokok2 krismas dan patung santa .. ermm sukalah budak2 tuh sbb dpt tgk yg cantik2 mcm nieh .. warna warni .. aku punnn samer tumpang posing2 sakan .. jangan mara ... hehhehe





lepas tuh kami makan di DELI COUNTRY mega mall , makan roti jerk .. ok lah tuh .. menu diet tuhhh .. wakkakakka , oh ya sepanjang aku ke mall nieh aku x bawak zahrien .. aku tinggalkan di nursery .. bukan aper kalau idok aku x dptlah berjimba - jimba sbb melayan dia jerk .. huhuh


p/s : bulan 3 tahun depan genap setahun aku amik HL .. huhuhuh aku masih berusaha utk mendapatkan berat ideal aku .. 5 kg more to go ... my ideal weight is 58kg .. tapi dah tanya yg pro .. 60kg dah ok ... soo target 60kg jer lah .. kuwogh2 sgt nanti ada yg jealous uuuu .. hehhe , nieh azam tahun baru jugak nieh .. aper2 punn slow2 lah kan .. yg aku herannya .. kenapa masa mula2 aku amik HL mudah sahaja utk lose weight ... skrg nieh dah dekat2 nak achive ideal weight payah sgt nak turun , even struggle betul2 .. huhuhuhu .. any idea friends ..


3 comments:

  1. hmm best nyer mknn akk...brownies tu nmpk menyelerakan...

    ReplyDelete
  2. brownies tu mmg nampak sedap....wahhh tahniah kalo berjaya maintain 60kg...tp tgk ieda sekrg ni dah ok, sebab ieda tinggi, kalo akak mesti nampak cam ayam katik kalo gemok pasal akak rendah 5'1" aje..pasal tu tak leh montel2..huduh sgt nengok

    ReplyDelete
  3. Whoaaaa...sedap2 menu di atas tuh kak!!! Brownies tu cukup menggoda Love tau! uhuk uhuk~ :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...