Monday, December 14, 2009

MAAFKAN aku kerana BOSAN

silala klik2 CATCHEYE
Cuma perlu DAFTAR dan JAWAB SOALAN , mudah sahaja , Kowang kena KLIK dan JAWAB soalan tau ... kalau x .. x jadi .. hehhe
Thanx
sbb still sudi klik2 my catcheye kat sebelah tuh , sure aku mesti akan balas
kowang nyer klik2
.. lambat atau cepat jerk .. heheh


salam semua .. sowi lah lately nieh memang aku rasa terAMATlah bosannya .. huhuhuh maleh punn ada .. entahlah .. penat kooot .. biler dipikiq2kan banyak layie entry CH yg lom aku update .. + entry raya AJi .. org lain dah basi gamokkknya .. huhuhuhuhuh camner nieh BEB ! ... tolonggggggg .. huwaaaaaaaaaaaaa ...

BERTAMBAH LAH DGN AKU baru jerk timbang berat aku tadi ... nak tahu berapa ? ... huwaaaaaaaa naik oooooo skrg 65kg ! .... sadess tul lahhhhh
( x leh jadi nieh .. kena tobat nieh ... )


balik umah ader jerk mender nak buat .. kemas , masak , basuh , lipat kain , sidai kain .. huhu biler nak abis punn x tahu ( pastu makan ! makan ! makan ! , somebody helps meeee ... ) lepas semua tuh .. dah ngantuk lakkk tido punn lewat ... manalah nak ada mood kan .. kalau dah seharian PENAT jerk ..
bukak BLOG punn dah macam nak x nak jerk .. ader sikit2 jerk mood lawat umah kengkawan .. sowiiilah erkk kalau akak dah lama x kunjung umah kowang .. HOPE semua understand ...



scroll dan search kat GOOGLe jumper lak nieh .. leh pakai ker aku guna ...

Berikut ini merupakan tips sederhana bagaimana mengatasi rasa jenuh yang sering kita hadapi:

1. Ciptakan Suasana Baru

Lakukan perubahan di ruang meja anda , akan merasa lebih nyaman dan rileks. Kalau boleh tambahkan assesoris yang anda suka cth gambar putra/putri Anda, atau kucing kesayangan Anda.

2. Pergi Berhibur

Berhibur tidak semestinya mengeluarkan duit yg banyak . Kalau kita pandai ,ada banyak tmpt yg murah utk kita pergi berhibur . Yang penting adalah bagaimana anda meluangkan waktu untuk pergi ke suatu tempat yang membuat fikiran sejenak bebas dari beban pekerjaan. Pilih lokasi yang dekat dengan rumah namun suasananya nyaman. Berhibur ke tempat yang jauh, dan memenatkan kadang hanya menambah beban fikiran.

3. Menjalankan Hobbi

Luangkan waktu untuk menikmati hobbi Anda. Olah raga, membaca novel, menulis artikel, mengurus tanaman, atau hobbi apapun yang dapat membuat anda berasa senang dan bahagia membuatnya.

4. Lakukan Aktiviti Baru

Pada waktu lapang cubalah lakukan pekerjaan yang tidak biasa dilakukan . Membaca buku cerita anak, membantu pekerjaan suami , belajar melukis, atau pekerjaan apapun yang dapat memberikan pengalaman baru kepada Anda. Dan apabila dilakukan dengan perasaan santai akan mengurangi beban fikiran sehingga fikiran kembali rileks.

5. Love it or Leave it

Namun yang paling penting adalah anda harus berusaha untuk dapat mencintai pekerjaan anda. Kalau anda memang tidak tahan, dan benar-benar dihinggapi rasa bosan yang tidak dapat anda atasi, carilah pekerjaan lain yang mungkin lebih sesuai untuk anda ( tepuk dada tanya selera ) .


psst lately nieh susah tul nak kawal nafsu makan , mcm mana erkk .. nak balik semula ke diet lama mcm susah lah pulak .. cuma leh control sikit2 .. betul lah org cakap kalau dah dekat2 ngan berat IDEAL nieh memang payah .. dugaan lagi BESOOOR .. tolongggggg any idea tak kengkawan dan adik2 sekalian .. bantuian kuuuu donggggg .. waduhhhh


5 comments:

  1. salam kak.. kebetulan kot ms sy baca entry akak nih sy pun ngah kebosanan gak.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. betul laa kak...dekat2 nak capai berat target tuh..selera makan meluapp2...meh kite bertaubat balik..sue makan gak nih..tapi sekarang nih share pinggan ngan anak2...bagi diorg makan dulu..dan amat berharap diorg makan banyak..kite makan sikit2 jek.hehee...apa2pun selamat menurunkan berat semula ek kak..nanti buat kek batik takut naik balik lak..hehe

    ReplyDelete
  3. betul kak..mia pun akui betapa susahnya nak kekalkan berat ideal...hanya smgt & motivasi mampu melawan semua godaan...huhu(kdg2 mcm nak kantoi juga especially bersama dgn family..tp, mmg kena set in mind...) pepun,kak ...jom kte sama-sama melawan dugaan ....tp, sy tau akak kuat smgt nye...maintain slim

    ReplyDelete
  4. beb aku pun kekedang lost track paling menakutkan kalu berat naik....anyway don't give up diet balik k.....

    ReplyDelete
  5. pergi berhibur tu la part yg paling best, ataupun g habiskan duit kat shopping complex, beli baju, handbag, kasut..mesti best..hilang langsung kebosanan tu
    bab berdiet, akak ni mmg tak leh nak berdiet, asyik hentam aje, pantang jumpa makanan, mesti nak mengunyah

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...