Sunday, October 25, 2009

al - fatihah


alfatihah buat nenekanda tercinta kerana telah pergi ke rahmatullah pada 23hb Oktober 2009 ( Jumaat ) jam 10.00 pagi di rumahnya di Muar Johor .. selamat tinggal , selamat tinggal nenek buat selamanya .. ya allah kau berikanlah aku dan kelauraga ku kekuatan dlm menerima dugaan hati dan perasaan sebesar ini ... limpahkan lah rahmat dan hidayah keatas rohnya nenek .. semoga nenek ditempatkan di antara golongan org2 yg beriman ... insyaallah ...

aku baru sahaja sampai dari muar , johor .. menghadiri perkebumian dan majlis tahlil nenekanda yg telah pergi meninggalkan kami pada jam 10.00 pagi di hari jumaat yg hening ... sungguh besar fadhilatnya pabila dia pergi meninggalkan kami pada hari penghulu segala hari ... insyaallah semoga rohnya di rahmati allah ... aku menerima panggilan keadaan betapa nazaknya nenek pada jam 7.00 pagi .. tatkala itu aku sudah pun merancang untuk pulang ke kampung melihat keadaan nenek .. kami bersiap .. aku mengemas apa yg patut , membawa bekalan untuk anak .. kami bertolak dari kuantan jam 9.45 pagi .. sayang sekali dlm perjalanan kami sewaktu itu aku masih di muadzam shah .. adik mengkhabarkan berita sedih ... nenek sudahpun menghembuskan nafasnya yg terakhir ... ya allah betapa kecewa dan sedihnya aku ketika itu ... tiada kata yg terkeluar melain perasaan terkilan yg amat sgt kerana aku x sempat melihat wajahnya di kala dia ingin menghembuskan nafas nya ... pesan ayah ku " bawalah kereta elok2 semoga selamat tiba , kerana jenazah akan di semadikan pada selepas asar .. ku kira aku dn hubby sempat menatap wajah nenek buat kali yg terakhir ... pilu dan resah mennyelubungi kami ... ku pesan hubby " x per lah sayang , kita bawa slow2 masih sempat sampai " ..


jam 3.00 ptg kami sampai .. aku terus meluru membawa anak2 mengadap jenazah arwah nenek ... ku usap .. ku belai .. ku ciummm sepuas hati ku .. begitu juga anak2 ku .. hubby dan nenekanda sebelah ibu punn turut sama .. tiada kata melainkan doa yg kupanjatkan agar nenekanda tenteram dan damai selamanya disana .. kerana percayalah bahawasanya yg hidup pasti akan menyusul kematian akhirnya ...
alfatihah ...


9 comments:

  1. My heartiest condolences to U n ur family dear...May her soul rest in peace.

    ReplyDelete
  2. alfatihah juga untuk nenda akak..semoga rohnya dirahmati allah hendaknya..amin

    ReplyDelete
  3. al-fatihah...takziah buat akak sekeluarga ye kak...luv u kak!

    ReplyDelete
  4. al-fatihah takziah yerk akak sekeluarga

    ReplyDelete
  5. Salam takziah dr sue sekeluarga kak..
    harap akak sekeluarga tabah menghadapi dugaanNya.
    semoga roh arwah di kalangan org dikasihi Allah.

    Al-fatihah

    ReplyDelete
  6. Salam Takziah buat Ieda sekeluarga...moga roh nenek tenang di sana....Al Fatihah....Amin!!!
    Banyakkan bersabar...dan redhokan kepergianya!!!

    ReplyDelete
  7. takziah buat Ieda sekeluarga....
    semoga roh nenek Ieda ditempatkan bersama
    orang2 yang beriman.....
    semoga Ieda tabah menghadapi dugaan ini...

    ReplyDelete
  8. Takziah & alfatihah...semoga rohnyer dicucuri rahmat..

    sabar yer..

    ReplyDelete
  9. Salam Takziah untuk Ieda sekeluarga. Moga roh nenek berada bersama-sama org2 yang beriman dan beramal soleh.. Amin

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...