Monday, September 7, 2009

WALAU AKU X DPT TERAWIH

hehheheh jeng2 .. hahahah jgn panik ngan tajuk aku kali nieh .. sajer jerkk letak title cenggitu .. kasi gempak kit .. huhuhuhu ermm setelah selama 17 ramadhan nieh .. aku hanya dapat berterawih selama 5 hari sahaja ... huhu sedeyy kan .. susah tul bagi aku yg ada baby kecik nieh nak semayang terawih ... sedeyyy sgt2 ... yerlah zahrien masih kecik .. nak tinggalkan dia ngan riena , x percaya dan takut pulak .. nak buat terawih di umah lak susah jugak .. dia ashik nak ganggu ... riena x leh harap st .. zahrien lak tgh giler2 menakal kat umah nieh .. kalut jugak aku bila kat umah , hubby dan adik pulak seharusnya pergi terawih .. mana nak miss .. kecuali hubby 2-3 ari nieh x dpt pergi sbb terpaksa ke bengkel siapkan saki baki tempahan sebelum raya ... huhuhuhu .. selama aku x berkesempatan untuk bertarawih nieh aku gantikan dengan membaca surah yassin sebelum solat subuh setiap hari , insyaallah aku akan kekalkan sehinggalah ke penghujung ramadhan ... berkorban lagilah aku untuk tahun nieh .. harap2 untuk tahun hadapan , nina dah duduk sini dan dia dan riena bulehlah tgk2kan zahrien ( becomes 2 years tahun depan ) ... jadi leh lah aku gi terawih tahun depan .. insyaallahhhhh semuga allah pertemukan aku di ramadhan tahun hadapan ... aminnnnnnnn
wokehlah .. ermm kat bawah nieh aku sharekan kebaikan dan kelebihan membaca SURAH YASSIN ini ..

Barangsiapa yang membaca YASSIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah SALAAMUN QAULAMMIR RABBIN RAHIM “
diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baikmu, Insyallah dengan izin yang maha esa dan maha kuasa,
semua hajatmu akan dikabulkan.
Jika boleh niatkan sebegini:
1) YA-ALLAH YA-RAHIM, Ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku.

2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, Kurniakan aku isteri,suami,anak-anak yang dan mencintai islam.

3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, Kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.

4) YA-ALLAH YA-JABBAR, Makbulkan penghantar maklumat yang aku dapat ini

5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, Jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin.

6) YA-ALLAH YA-WADUUD, Kurniakan aku dan seluruh umat muhammad yang beriman kesihatan zahir batin.

7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, Makbulkanlah semua hajatku, dan AMINNNNN.

Sampaikan dakwah ini kepada sahabat2 anda, tiada kerugian bahkan digalakkan.
Ikhlaskanlah hatimu menyampaikan dakwah ini kerana Allah. Dunia adalah pentas, akhirat tempatnya yang sebenar….

dan ini pula menu aku semalam ...

Quetiaw Grg Kaseh

@ param

dan bawah nieh menu bersahur kami , ayam grg telur, masak lemak udang cili api ,
limpa grg sambal dan ulam timun


2 comments:

  1. sedapnya nengok keowteow goreng basah tu. sungguh menyelerakan...menitik airliur ku dibuatnya

    ReplyDelete
  2. wah.kak ida dtg dgn resepi2nya/..hehe

    tahniah kak..jd ibu yg baik buat keluarga

    selamat berpuasa

    dh wat persiapan raya kak?>

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...