Friday, September 4, 2009

menu ramadhan dgn SATAY PERUT layiee


salam semua ... hermmm heheheh baru ada masa nak berblog nieh ... yehaaaaaa sukerrrrrrr .. aku leh guna komp lama sikit ... adik aku dan umi ayah ke KL .. cuti kan .. sabtu , ahad dan senin ( nuzul quran ) ... sooo aku memang leh guna komp lama2 .. ikut suka ati aku .. heheheh bukan per2 .. mlm x der gangguan sgt .. since selepas berbuka semua kerja2 dah kuiereskan .. aku start berblog selepas tidurkan putra sorang kuu ituuu .. herm dia dah tidooo aper lah layie .. aku duduk depan pc sampai terbuntang bijik mata ... wakkakkakaka ...

wokehlah nak masukkan entry yg lepas nieh ... ermm nieh menu berbuka di luar kami last week .. hubby nak lagi makan satay peyuuut ... suker bebenoooor haaaaaa ... sib baik anak2 punnn suker ... x jadi halll .. aku ! layiee lah suka .. port biasa kami untuk jamu satay peyuttt nieh adalah di TERMINAL SATAY ZUL nieh ... siap booking awal2 lagi .. kalau x .. jgn harap lah nak dpt tempat ... lagi2 lah kalau ujung minggu .. hermmm biasalah tuh .. tempat nieh begitu fofular di kontan nieh .. soo paham2 jer lah ...

okeylah layan jerk piccas aku nieh ...





SOME FACT THAT I WANNA SHARE ..

Jika anda makan satay….jangan pula lupa

timunnya, sebabnya
> memakan satay bersama karbon yang terhasil
selepas pembakaran akan
> mendatangkan kesan karsinogen!
Apa
bendanya karsinogen tu?
( Ianya
ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah )
Timun pula adalah anti-karsinogen

DAN

Apabila melihat orang jahil anggaplah mereka
lebih mulia kerana berbuat dosa kerana kejahilan
mereka sedangkan kita berbuat dosa dalam
keadaan mengetahuinya.

Apabila berjumpa dengan orang jahat, jangan
anggap kita mulia. Tetapi katakanlah mungkin
orang jahat itu akan bertaubat pada masa tuanya,
sedangkan kita belum tahu akhirnya.

Apabila bertemu orang kafir katakan, belum
tentu dia akan kafir selama-lamanya.

sumber : shahrul88

** piccas menu mee hun tomyam yg seperti aku janjikan akan ku publish x lama layie .. hehehhe tungguuuuuuuu


6 comments:

  1. salam kak..

    sedap ke satay perut kak? kaseh tak pandai le makan perut..aduhai..kalau ada kat dalam kerabu mmg harus dibuang satu2 perut tu baru leh makan yg lain hahaha...waa malam ni da bleh berblogging lama2 eh.. sama la kita kak. malam ni n esok kaseh nak marathon baca blog kawan2 yg mana dah termiss..heheh minggu ni busy laar.. take care kak..muashh..mau jengah umah org len plak..zasss

    ReplyDelete
  2. wah..peminat satay ye...
    npk mcm ada tulisan gerak2 kat
    sidebar teww..hehehe
    GOOD JOB:)
    nnti leh lah bagi 100% DISKAUN
    kat zieha ye..mana2 lah tahu kot2
    nk order iron rock plak nnti..hik3x

    ReplyDelete
  3. wow my peberet satay..tambah lagi satay perut..hu..hu......nak ajak hubby lah

    ReplyDelete
  4. dah lame tak mkn satay la.......... sodap nyer.....

    ReplyDelete
  5. rasa cam ari nie nak gie cari satay ler... kak sedap ke satay perut tue?

    ReplyDelete
  6. sedapnyer satay ni yg buat aku pun tingin ni...hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...