Wednesday, August 26, 2009

its done !

alhamdulillah , settle jugak shopping for our kids , yg pastinya bila tiba bulan poser nieh memang parents banyak yg spend money untuk anak2 kan .. buat persiapan awal tuh kan bagusss .. bagi aku nak ngelak dari berasak2 kat kauter dan x tahan ramai org , lebih baik aku shopping keperluan hari raya anak2 terlebih awal ... hermm senang sikit x serabut kepala kalau ramai2 nanti .. puas ati sbb apa yang aku budget dgn hubby x lari jauh .. sekadar mana yg termampu .. yer lah kang kalau shopping sakan kang , terlebeyyy sudahhhh .... saper nak jawab tuh ... wakakkakkkak ... janji anak2 suka , aku dan hubby puas ati .. cukuplah ... anyway well all lebih suka shoping di THE STORE .. pada akulah for kids , banyak pilihan disini .. x susah2 pening kepala nak cari , banyak pilihan ... ANAKKU , MICKEY , DISNEY , MODERN KIDS , KIKO dan macam2 lagi ... so buatlah pilihan yg tepat ... actually aku dah shopping utk baju raya anak2 aku nieh since 1st dy puasa ... kira entry nieh backdated lahhh .. aku pergi pagi the hole day ... petang baru balik ... untuk anak2 aku riena dan zahrien memang senang nak cari .. TAPI .... haaaaaaaaaa bila tiba ke kakak ( nina ) fuhhh berpoluuuh me and hubby nak cari baju yg sesuai .. aku banyak beli dari TOMS GIRL dan WATCH OUT , sbb banyak pilihan baju remaja yang besooor2 .. nina nieh nama jer standard one tapi bajuuu saiz remaja tauuuu .. huhuhu nak buat camner .. sihattt sgt anak dara aku sorang nieh ... tapi alhamdulillahhh akhirnya dapat lah jugak ... tapi almaklum sahajalah , untuk dia memang x banyak pilihan .. XL saiz .. huhuhuhu ... jeans pulak .. pinggang saiz aku ( 34 ) ... haaaaaaa kalau dia x leh pakai nanti , leh lah aku "nyempit" jugak .. wakkakkaka ... wokeh lah maleh tul nak story panjang2 pagi2 nieh .. opsss satu lagi .. setakat nieh nina x tinggal lagi poserr ... alhamdulillah ... dan riena dah masuk hari ketiga berpuasa ... lagiiiiiiiii lah bersyukur aku nieh .. x sangka .. sbb 1st day tuh memang payah kit , 2nd day dah ok sikit .. dan 3rd day dia ke nursery .. ada genggg .. sooo aku memang berbangga dgn anak ku sorang nieh , yerlah dia baru 5 tahun , tapi tahap pemikiran tuh dah mengalahkan budak yg dah skull .. siap nasihatkan kakak dia lagi , jgn x poseer .. heheheh .. hopefuly dia leh puasa sampai habis for this 1st year ramadhan for her ... insyaallahhhh .. IBU LOVES U ALLLZZZZZZZZ

okey lah moh lah layan picture2 nieh ... zazzzzzzzzzzzzzzzz


zahrien punya ...


riena punya ........


nina punya ...


mlm tuh , MR'A punnn nak bergambar sama ... katanya " ibu x nak amik gambar baju dan seluar baru ayah ker nieh" ... hermmmm wokehlahhh sayangggg .. layannnnnnnnn

7 comments:

  1. La...napa pakai kat badan terus...dah tak baru dah akak dah tengok sebelum raya...Cik Hubby kena gi beli lagi sepersalinan lah cam tu...pandai dia....tu tactic nak dapat extra outfit tu!Jangan mare...akak gurau jer!

    ReplyDelete
  2. wahhhh da beli baju raya ek...

    ReplyDelete
  3. memang patutnya cam tula...kena g beli awal2 ni...kalo dak lepas ni kelam kabut...daku rasanya nak start minggu depan kot...kalo tak ada masalah le...

    ReplyDelete
  4. Wahh seronoknya..dah siap sopping raya..yer.. bagus laa tuh.. :)

    ReplyDelete
  5. wah! k.ieda, beshkan shopping2 tuk anak ni. cm mel plak 1st time excited nk raya sbb mika. last year pn dia lahir time raya, jd xberapa rasa nk beraya tu. thn ni tu yg excited. wah..bagusnya nina xtinggal pose. bole geng ngn anakbuah mel ni ;)

    ReplyDelete
  6. syoknyaaa......dah shoping baju raya untuk anak2!!!!!!kak.ieda bila lagi.....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...