Wednesday, August 5, 2009

eppy bday NINA - 7 years old already ..


pagi nie tadi aku call anak aku .. masa tuh dia kat skull .. ( guna hp cikgu dia .. heheh )

" eppy bday nina .. nina belajar rajin2 tau "
anak ku jawab " thanx uuu ibu , nanti jgn lupa kek nina yerk " huhuhu terharu aku ..




PUTRI NUR FATIN AMANINA BINTI MOHMAD SAKIMI

7 tahun


" wahai anak yg ku sayangi , sejak dikau dilahirkan doa ibu hanya satu , dikau membesar bagai JUARA dihati ibu dan ayah .. dikau membesar bagai JOHAN di hati bangsa dan negara .. semoga dikau terus mendambakan diri kepada agamamu .. jadilah olehmu anak yg solehah dan menyintai ibu dan ayah ... bersungguh2 dalam semua hal dan menjadi contoh kepada adik2 mu ...
insyaallah "



KISAH IBU MENANGIS

Seorang anak kecil bertanya kepada ibunya,

“Mengapa engkau menangis?" "Kerana aku seorang wanita", kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti", kata anak itu. Ibunya hanya memeluknya dan berkata,
"Dan kau tak akan pernah mengerti"

Kemudian anak itu bertanya kepada ayahnya,
"Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.

Anak kecil itu pun lalu membesar menjadi seorang dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita suka menangis.

Akhirnya ia mendapat petunjuk dari Tuhan, Antara bisikan yang didengarinya adalah:

1. "Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "

2. "Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "


3. "Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh "

4. "Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

5. "Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "

6. "Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada di sisi suaminya tanpa ragu "

7. "Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan walaupun kadangkala dia tidak memerlukannya.

"
Tahukah kamu: Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya – tempat dimana cinta itu ada."




14 comments:

  1. selamat hari lahir nina...
    semoga menjadi anak kebanggaan ibu dan ayah...

    ReplyDelete
  2. selamat juga utk anakanda kamu...huhuhuh...

    ReplyDelete
  3. hepi bday tuk Nina.....
    semoga Nina dpt menggembirakan hati ibu & ayah juga menjadi anak yg solehah.....dan kebangaan utk semua...............

    ReplyDelete
  4. lupa plk.....
    kg Ninie bkn kat muar.....tu kg hubby (atok & nenek).....
    Ninie org mersing..........

    ReplyDelete
  5. Salam Ieda....happy B'day Nina...Mak cik Doakan semoga Nina menjadi anak yang Solehah dan berjaya dalam hidup!!!Amin!!!Wah dah besarkan Ieda anak dara Ieda...

    ReplyDelete
  6. happy 7th bday nina cayang! kish2 utk nina dr mommy & mika..muuaahhhh!! ;)

    ReplyDelete
  7. wah semangat cik nina kte...pepun hepi birthday utk anak akak ieda ye..hehe. semoga menjd insan berguna ms akn dtg, cikgu mia menadah doa :-)

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Lahir Nina........
    Moga pjg umur dan murah2 rezeki slalu........
    Jd anak kebanggan ibu dan ayah....

    ReplyDelete
  9. Hepi besday nina.. moga pjg umur murah rezeki dan jadi anak yg solehah..

    kak ieda ..sorry lama tak kunjung sini..minggu ni busy sket ar kak.. muashh..

    ReplyDelete
  10. hepi birthday to ur cute daughter....semoga jadi anak yg soleh & successful in her study...hehe

    Mummy kasik apa yer...

    ReplyDelete
  11. Happy birthday ninaaaa...
    alaaa...comellnya anak kak ieda nihhh..nak cobettt2 jer pp nyer tuhh..hehe..
    To nina: jadi anak yang baik tau..dengar cakap mama abah..jangan nakal2...

    salam sayang, aunty Sue,sarawak :)

    ReplyDelete
  12. aik..semalam rasanya dah post komen, nie mesti yus lupa tekan kat post tu..teruk tul kes lupa nie..
    hepi bday to nina.. untung dapt mummy yg caring n loving mcm nie...

    p/s: suka singgah sini..byk info best2..keep it k.ieda.i likeeeeee...hehehe

    ReplyDelete
  13. Happi Belated Besday yang ke 7 tahun buat Nina. Moga menjadi anak yang solehah di masa akan datang..yer.. :)

    ReplyDelete
  14. happy birthday to nina..moga jadi anak yg membanggakan ibubapa dan cemerlang dunia akhirat..amin...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...