Tuesday, July 21, 2009

zahrien kena demam campak buah .... huhuh


salam semua ... hermm ingat tak lagi aku pernah buat posting pasal putra sorang aku ini yang kena demam campak halus kannn ... ok .. masa tuh aku nak buat posting tntg campak halus dia , dan alhamdulillah dia dah ok .. selang x sampai sebulan putra tunggal ku ini kena pulak demam campak buah .. huhuhu siannn lak .. aku pulak betul2 tgh sebuk lately nieh , x d[at cuti lama sehari jerk .. alhamdulillah nasib baik ummi aku ada .. kebetulan ummi baru balik dari kl soo .. bulehlah tgkkan zahrien .. hermm nie lah serba sedikit gambar yg dapat aku ambil sewaktu dia tgh demam tuh .. fuh geli pun ada , kesian punn ada .. bukan aper .. aku memang x pernah lagi kena mcm nieh .. kakak dia x pernah kena campak buah nieh .. sebelum ini mereka kena campak halus tuh .. tu yang rasa susah ati semacam jer aku nieh .. TAPI alhamdulillah setelah 2 minggu , skrg nieh zahrien dah ok sikit , demam dah kebah , amik air tawar dari tuk saudara di pekan , dan skrg nieh campak buahnya dah kering ... dah ok dah .. dan hari adalah hari pertama aku menghantar dia ke nursery ..

masa nieh memang dia tgh merengek jer .. serba x kena .. kata mak .. mungkin sebab rasa x selesa dan panas ... Tgk tuh , sampai kedalam mulut buahnya naik ...





masa nie , biler suh duk diam2 .. ibu nak amik gambar adik .. dia diam jerk .. ikut jerk .. kelakar pun ada .. mcm2 anak aku nieh .. skrg nieh kalau tunjuk kat tmpt2 yg dah kering tuh .. dia mcm pelik jerk .. heheh

11 comments:

  1. Alaa kesiannya..tgk kalau budak2 kena demam campak nie.. iyelahh mesti gatal..kan..

    ReplyDelete
  2. adeh la.. ngeri lak nengok.. tp x pe kena kecik2.. kang dah beso parutnya leh ilang..

    btw.. semoga putra k.ieda sembuh spt sediakala.. amin..

    ReplyDelete
  3. aduh..sianyer..moga cepat sembuh..

    tringat plak kecik2 dolu kene campak =)

    ReplyDelete
  4. cian nye...teringat pelajar upsr mia yg kena cengkerik di saat nk upsr ni..kecian gak

    smoga anak akak semubuh ye..sbr,kuatkan smgt..byk2 berdoa ye

    ReplyDelete
  5. ciannya..camne yek..zieha tk der xperiance lg budak2 dmm campak nie..nnti kongsi citer ye..cara2 menjaga anak kena demam campak tu..post tau:) semoga zahrien cpt sembuh

    ReplyDelete
  6. alahai kena demam campak pulak....dah bg minum air kelapa kak?

    ReplyDelete
  7. siannye...memang le kalo kena campak camtu bebudak mmg rasa tak selesa...panas, gatal, kitaorg satu family dah kena campak tu bulan Feb. lalu...slalu bagi makan sup ayam kampung n air kelapa...insyaallah akan keluar semua campak2 tu

    ReplyDelete
  8. alahai.....cian nyer dia.....kena masa kecik2 ni bagus.....sbb nnti besar, parut nyer hilang. Masih teringat lg.....Ninie kena waktu hari raya pertama tahun lepas.....tu pun sbb jangkit drpd Niena.........bisa nyer tok sah ckp le.....sampai minta air penawar utk redakan bisa & utk tido mlm.......(pengalaman yg tak dpt dilupakan)

    ReplyDelete
  9. alahai sian si comel ni..apalah dia taukan...nangis jelah....nanti mandi dgn air semambu tau...aduii tak tahan aku kalu budak tecik yg kene...huhu

    ReplyDelete
  10. kesiannya zahrien... mesti tak selesa dia kan..

    ReplyDelete
  11. alahai kesiannyer kak...lin lak terasa2 miang gatal tu... adoiii....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...