Wednesday, July 29, 2009

menu lunch lagi dan jumpa nurul aka pauzana


ermm menu nie adalah menu yg aku sediakan ujung minggu ari tuh , sbb petang tuh dah plan nak jumpa dik nurul aka pauzana ( mamber fp ) di TC kuantan .. so balik dari kpg terus kedapur .. siap2 masak dan makan ... menu kali nieh ala2 kampung gitu .. siap ada tempuyak lagi .. favourate aku dan hubby nieh! .. ermm tambah 2-3 pinggan lagi hubby ku .. ahaksss ... sedap gamoooknya .. heheh alhamdulillah , biasanya kalau ujung minggu nieh menu yg aku sediakan mcm nielah .. singgang dan ikan kukus x lari .. sbb singgang tuhh aku selalu masukkan adik beradik tuh .. ala2 sup gitu .. emmm
kenalah dgn tekak aku nieh ...

pastu .. dlm kul 5.00 ptg aku sampai TC , jumpa adik nurul dan adik2nya .. dia sampai kuantan ari sabtu tuh .. ada kenduri di kuantan dan menginap disini .. so ptg ahad sblm dia balik .. dia jumpa aku di TC .. happy sgt sbb dah lama nak jumpa adik nurul nie sekali lagi .. alhamdulillah setelah berym dan bersms .. akhirnya ...


posing tetap posing .. musti tuh ...


Keindahan ?
Apakah makna 'indah' itu?
Cantik? Menawan? Lawa? Kacak? Hensem? Macho?
Mempesona? Ayu? Menarik? Tertarik? Tarik-tarik? Yang pasti bukan tarik-tali..
Sayup mata memandang? Mengusik jiwa dan hati?
Menyentuh sanubari? Membangkitkan ghairah diri? Bernafsu-nafsi?
Ya pastinya ada banyak makna diberi??
Ikutlah kesesuaian definisi sendiri?
Katakan apa sahaja asalkan memenuhi citarasa peribadi?
Teringat bait kata-kata lagu ini..
"Keindahan pelangi adalah..
Keindahan wajahmu sayang..
Yang sering bermain di mata.. hatiku ini..
"
Masih ingat lagu ini.. itu kata kumpulan Febians 'untukmu sayang'
Itu kata mereka.. bukan kata aku ya.. kata mereka..
Sekali lagi ditegaskan kata mereka ya..
Apakah makna indah untuk kalian semua??
Indah.. Terindah.. Keindahan.. Mengindahkan..
Indah untuk aku.. ada dimana-mana..
Tidak terhad pada sesuatu atau seseorang semata..
Indah terukir pada semua perkara dan peristiwa..
Indah juga terpapar pada raut muka dan tingkahlaku seadanya..
Indah malah terlihat pada sesuatu yang tidak ada.. tersembunyi sementara..
Indah terserlah pada suatu rasa yang kadang tidak dapat dizahirkan dengan luahan bicara
Indah kadang terusik dek sedikit sentuhan visual.. batin.. zahir dan maya jua
Indah terhasil oleh pelbagai insiden.. cita.. cereka dan ceritera..
Indah hadir kala diam membisu itu tanpa kata-kata..
Indah ada dalam kesepian dan kerinduan untuk dia dan mereka..
Indah malah terasa kala tekak dan lidah merasa nikmat air tangan bonda..
Indah cukup bermakna bila seraut wajah terlihat penuh kasih sayang dan cinta..
Indah juga terbayang kala wajah-wajah rindu sentiasa ada di bayangan mata..
Indah??? Banyak maknanya.. Setiapnya ada keindahan..

nukilan : aku & glasgow

Dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar(dari segala perkara yang menyusahkannya),
Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. dan (ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukuplah baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang dikehendakiNya. Allah telah pun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu.
(Daripada Surah At-Talaq) ;
Ulangi ayat ini 3 kali

12 comments:

  1. amboiiii menu lunchnya.....selera betul!!!nak cikittttt

    ReplyDelete
  2. bestnya baca segala yg terindah dr kak ieda nie...terasa mcm penulis lak akak nie..haha..

    wah, mintak sikit makanan tue..sedap2..tempoyak seh!

    hm...hidup ni duka ke suke ke...tetap kena jd kan yg terindah kan...

    khas entry 28 july " Terindah Warkah,Pena Memakna" untuk akak & shbt2 mia .....baca jgn x bc k.

    ReplyDelete
  3. salam..tq jenguk blog mama tisya


    pls vote for me di http://sereniety.blogspot.com/ utk Breastfeeding Photo Contest 2009 tq..my code BPC20 - Aimi Shalfarina aka mama tisya

    ReplyDelete
  4. ieda...singgang tu ape ek??? munyik mcm masak pindang jek...

    ReplyDelete
  5. wah sedapnye menu tu...menyelerakan

    ReplyDelete
  6. phewww... sedapnya menu tu kak ieda...nati leh la kaseh pi sana kak ieda masakkan yer...

    ReplyDelete
  7. wah kak.. dah jpe k.nurul yer.. bila lak giliran kiter nk berjumpa.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. lauk sedap tu...meleleh air liur ni..

    btw, akak mmg asal org kuantan ke?
    ktn kt mane?
    saya asal pekan

    ReplyDelete
  9. cidappp tu kak dgn singang ikannyer... tempoyak lagi..best best best..

    wahh best tu jumpa kak pau...linn dah lama tak jumpa dia..

    ReplyDelete
  10. huhuhu ikan singgang... ingat cite sanggam.... huhuhuhuhu memang tak menahan

    ReplyDelete
  11. bestnye menu...
    wat ina terliur je...heheh..
    tetibe jd lapo...

    ReplyDelete
  12. best kan dapat jumpa kwn2... so pleasure!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...