Saturday, July 4, 2009

kehidupan ku dgn shake



salam semua ... dah lama x cerita pasal HL kan .. rutin harian aku mcm biasa dengan shake sekali sehari , leh ker .. hehhe insyaallah dah dekat sebulan aku kekal shake sekali dlm sehari .. so far ok dan aku dah buleh biasakan dgn rutin makan yg berpada - pada .. huhuhuhu ... well walaupun aku shake sekali sehari , pengambilan teamix x pernah aku tinggalkan .. setiap kali amik lunch @ dinner aku akan pastikan selepas itu aku amik teamix soo x lah risau akan kenaikan berat ku ini .. hahhahahha .. dannn berat terkini ( last 2 week timbang ) still the same 62kg .. fuh , betul cakap aziera , susah nak turun kalau kita amik sekali ajer shake .. kalau mantain ok lah kann .. hermm mcm aziera cakap kat blog dia , x kesah kalau x turun lagi sbb body shape skrg dah semakin ok dan maintain .. well aku punnn berperasaan sama mcm dia , kalau x turun dan keep maintain nieh ok lah bagi aku ... bukan aper .. ya allah kan skrg nieh musim raja buah , huwaaaaa dugaan tidak terkata ... sadis sungguh kalau x menjamahnya .. rugi wooooooo ahakss .. janji kita dpt sesuaikan diri dengan rutin diet dan pemakanan yg sihat setiap hari .. kena pikir satu sahaja .. kalau sihat dan sakit siapa tanggung kalau bukan diri sendiri ... so pikiq sendiri lahhh cayunkkkkk .... kuikuikuikuik .... haaaaaa satu lagi ,
bertambah lah lagi dengan hubby dah duk dekat nie kan .. asal tghhari jer ajak makan samer ... balik petang dah tanyer ari nie sayang nak masak aper .. huhuhuhu masak layie .. dugaan dlm makan memang hebat bagi aku skrg .. kdg tuh , hubby lak yg tulung ingatkan .. haaaaaa ibu cakap nak diet .. ingat sikit ... wihaaaaaaaa ... bukan aper , sian lakkk tgk dia makan solang2 ( padahal dia x kesah punnn .. aku yg kesahhhh wakakkaka )
hehhehe sooo aku masak lah sedap2 dan joint dia makan sekali ... hehhehe camnooo lah tuhhh


yesterday menu 03 Julai 2009

bfast at 7.30 ~ shake cappu f1 2 scoop + f3 2 scoop
in between at 10.30 ~ sepinggan kuehtiaw grg (den buek tau, kenoo lah makan .. hhha) + teamix 1 scoop 250 ml
lunch at 1.00 ~ keropok keping grg ( 8 kpg ) + plain water 250 ml
in between ~ 350 ml plain water
dinner at 7.00 ~ 1/2 senduk nasi + ikan bakar cicah kicap .. huhuhu sedapppppp + teamix 2 scoop
in between at 12.00 ~ 250 ml plain water


Kalau engkau ingin menjadi raja,pakailah sifat qanaah.kalau engkau ingin beroleh syurga dunia sebelum syurga akhirat,pakailah budi pekerti yang baik.Kedua sifat ini ialah kawan bahagia.(saidina Ali).

Bertambah kuat kepercayaan kepada agama, bertambah tinggi darjatnya di dalam pergaulan hidup, dan bertambah naik tingkahlaku dan akal budinya. Pergaulan mempengaruhi didikan otak.Oleh itu, untuk kebersihan jiwa hendaklah bergaul dengan orang-orang beradab dan berbudi mulia yang dapat kita kutip manfaatnya. (Hamka).

Menyebut yang benar tidaklah akan mendekatkan ajal dan tidak akan menjauhkan rezeki dan katakan yang benar,sungguhpun ia pahit dan tidak digemari orang. (hadis)


** renung2kanlah sumber insani

7 comments:

  1. bestkan kalo boleh maintain aje body...mkn byk mana pun tak gemuk

    ReplyDelete
  2. suke baca pasal kak ieda ( kakak ker? lahir thn bpa ek.....???) mmg kuat semangat utk slim..... klu ninie.....kejap jer semangat membara2.....pastu......hampeh........klu mkn mmg semangat.....tu yg dah tembammmmm........

    ReplyDelete
  3. kak semangat tul untuk kurus...mcm saya gak!!tapi tulah..kadang2 tekak nie jahat lah,ade je nak makan....saya pun mahu kurus....tapi bila?

    ReplyDelete
  4. ieda.....kite sebaya la.....tahun sama tp ninie bln 9.......................

    ReplyDelete
  5. haha...siap suami akak lg ingatkan...bgs tu

    good ..dia nk akak jd still maintain la2

    br makin lg dekat kat akak

    chaiyo kak ieda

    ReplyDelete
  6. beb aku suker hadis tu...hehe...bestkan hb always beside u...baru hidup ada semangat...hehe

    ReplyDelete
  7. Salam.. tahniah krn hampir dapat target.. insyaAllah tak lama lagi capai target tu.. itulah berkat usaha n istiqamah..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...