Sunday, July 26, 2009

BETAPA KECINTAAN KU KEPADAMU


salam semua .. sedih benar aku pagi nieh .. aku ada membaca perihal penyanyi kesayanganku di dlm satu blog kenalan baru ku ... sadiss sgt ... aku ingin berkongsi dengan teman2 semua ... sedikit dari petikan ini dan seterusnya , bacalah di dalam bloggers ini , baca yer jgn x baca , pasti korang terperanjat .....


http://ajijoi.blogspot.com/
( kalau still x leh buka , bukak dari link yg aku add kat sblh kanan aku yerk .. bawah sekali )

Konspirasi Kematian Michael Jackson

Michael Jackson (MJ) adalah seorang manusia yang sangat penyayang. Banyak hartanya yang telah dihabiskan dalam membantu dan menyokong gerakan-gerakan amal seperti Afrika Amerika, mangsa AIDS, mangsa dera kanak-kanak dan bermacam-macam lagi.

Walaupun dah berbuat pelbagai kebaikan, MJ masih gagal mencari ketenangan hati. Dia cumalah seorang budak yang terperangkap di dalam badan seorang lelaki. Impiannya adalah untuk menjadi budak kecil selama-lamanya. Impian ini ditambah pula dengan sejarahnya didera semasa kecil menyebabk
an dia membina Neverland, tempat untuk seluruh kanak-kanak di dunia bermain dan gembira di situ.

Namun MJ telah membuat satu keputusan yang bakal memberikan impak yang sangat besar di dalam hidupnya. Melihat kehidupan dan ketenangan yang dimiliki oleh abangnya (Jermaine) setelah memeluk Islam, MJ telah membuat satu kenyataan gempar di satu press conference pada tahun 1989.

“Saya telah melihat Islam di dalam abang saya, saya telah membaca buku tentang Islam dan suatu hari nanti saya mahu rasakan ketenangan dan keamanan Islam itu“.

Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk membaca tentang konspirasi pembunuhan Michael Jackson.




* kalaulah aku ada disana , apalah agaknya reaksi aku kan ... mau aku menjerit memohon agar MJ dpt diselamatkan , sejak kematiannya aku sendiri sehingga skrg tidak dpt mempercayai bahawa MJ sudah tiada ,berlebih2 lagi biler aku mendengar lagunya YOU ARE NOT ALONE .. huhuhu sedeyyynyaaa bertambah2 lah lagi biler dpt tahu ada konspirasi jahat terhadap kematiannya .. semuga allah memberikan dia tempat yg terbaik disana .. kerana dia lemah selemahnya .. amin ...





4 comments:

  1. salam kak..takleh view lah pulakk..mmg sedih kan..sue bukan peminat fanatik dia,tp sue kagum ngan hasil seni beliau..cara dia bercakap pun lembut saja..
    Alhamdulillah,akhirnya dia peluk islam juga..

    ReplyDelete
  2. sy pun bkn la fanatik sgt..cuma suke lagu2 je..but hehe...terasa gak mcm apa yg akak ckp tue..maybe ada konsipirasi jahat

    ReplyDelete
  3. zieha dengo MJ nk buat consert kt london tu sbb nk umumkan kat satu dunia yg dia dah masuk islam..last2 tak kesampaian plak..dah tak de,,ye ke dok wallahualam

    ReplyDelete
  4. salam k.ieda.. x jumpa punlink nyer atau yus yg rabun...huhuhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...