Monday, June 22, 2009

kesedihan ini


mlm tadi hubby balik , tapi dah tengah malam .. sampai rumah aku bangun dan melayan dia di dapur .. harapan ku satu , agar esok ( harini ) dia akan bawa aku dan anak2 berjalan2 setelah seperti biasa sehari suntuk semalam aku di rumah dgn anak2 tanpa kemana - mana ... tapi hati ku hampa .. hampa sekali kerana setiap kali ingin aku memulakan kata ... kecewa yang dapat aku rasakan ... dan hari ni ... di ketika ini , hubby pergi lagi , tiada masakah untuk aku dan anak2ku untuk bersamanya ... dia pergi meninggalkan aku dan anak2 ... menyusuri hari kehari , sehingga anakku riena berkata " kenapa ayah x duk umah ngan kita ibu .. ashik buat kejer jer " .... apa lah yg mampu aku katakan , hanya senyuman dan jawapan " ayah banyak kejer sayang .. nanti malam .. ayah balik " .. adakah ini akan berkesudahan ... itulah yg ku pohon dari mu ya allah ... sesungguhnya dugaan mu ini amat besar buat hati ku ini untuk menghadapinya ... berilah aku kekuatan ya allahhhhhh ... mampukah aku bertahan , ... aku redha dengan dugaan ini ...



" ya allah hanya dikau yang memahami segalanya , berilah aku kekuatan dlm mengharungi segala ketentuan dan ujian dari mu ... sesungguhnya aku terlalu kerdil dan amat lemah untuk mengharunginya .... apakah yg harus aku lakukan , kerana hati ini terluka dan terluka lagi ... apakah yg harus aku lakukan , berilah aku petunjuk ya allah , kesunyian itu amat perit , dikala aku memerlukan dia untuk berbicara dan waktu untuk bersama melayan kerenah anak2 , dirinya tiada ... aku sendiri tidak tahu sampai bila harus begini , hati ini benar2 sayu , kerana sunyi dan kerinduan belai manja dia yg tersayang ... dimanakah nilai dan harga kasih sayang yang telah disemai selama bertahun- tahun itu ... ya allah berilah aku kekuatan untuk mengharungi semua ini , bimbinglah aku untuk menjadi isteri yg solehah kepadanya dan dibimbingi serta dipenuhi sejuta kesabaran olehmu ..... ya allahhhhhh "

** nukilan sepi

13 comments:

  1. sedih sekali mendengar rintihan hati akak ieda ni...

    Kdg2 ni yg mia sbg yg single memikirkan....nk kahwin @ tak...Hm, hidup di alam kahwin ni ...mia takut di awal nya je...badainya indah. Hopefully my future hubby memahami tggjwb...& tdk mementingkan kerjaya dr keluarga.........huhu...sdgkan tgh bertunang ni pun.........menahan rs hati, dh lali jk seminggu sekali je contact kak........dh fhm fiil lelaki....huhuhu.....

    ReplyDelete
  2. kak ieda...semoga kuat smgt & tabah mengharungi hidup rumahtangga nie....semoga allah bersm akak sellau ye. Takpe, klu ada mslh, same2 share di sini..k.salam

    ReplyDelete
  3. semoga kak ieda tabah selalu... we luv u sis ♥

    ReplyDelete
  4. alahai..bila baca entry u nie sadiz plak..banyak2 bersabar..think positive dan anggaplah hubby u mmg sibuk dan bekerja keras mencari rezeki utk anak2, walaupun dihati terdetik sesuatu..but,,remember doa lah selalu padanya..agarnya semuanya akan kembali seperti biasa..zieha harap ieda jangan sedih2 lagi ye..

    ReplyDelete
  5. Kak Ieda, sabar ye....kuat demi anak-anak. Hubby akak tu keluar mencari rezeki utk akak sekeluarga kan.

    Emm, lelaki mmg mcm tu kot..even tunang fiza sendiri pn kdg2 xde masa utk kita tp tetap ada masa utk kwn2 & personal life dia. nasib kte hampir sama yg membezakan ialah kami masih blum kawen.

    Akak...senyum selalu ek ;)..

    ReplyDelete
  6. hi, kak ida. sedih dgr post akak nie tp x pe sabar je. yus pun sama gak, hubby sibuk siang mlm. weekend jrg ada umah tp yus tau dia mmg g keje. apa2 pun sabar je.... pray for the good things yaa.. take care sis!

    ReplyDelete
  7. hi kak ieda..erm dl sy pn ade prob mcmni. penah mengamuk jgk hehe tp da discuss ngn hubby, klu nk busy weekdays ok tp hari ahad xbole, its family day. mmg dia bz, ade je keje kn buat tp alhamdulillah skg da okey. cb bincang ngn hubby k.ieda ke..:)

    ReplyDelete
  8. ieda...sabar beb...fikir positif...aku pun kekadang bengkek gak dgn hb...bz memanjang...sibuk dgn biz dia.....tp kena paham hb cari duit utk kitakan..i think kalu dia tak bz..mesti dia mau spend dgn familykan....u are lucky sbb ada anak2 yg comel temani u...ada org lagi sian lonely...jadi bersyukurlah...

    ReplyDelete
  9. sabarlah kak ieda...iela pun slalu gak kena tinggal..cik abg kalau keje lupa diri...bila iela balik keje, kelam kabut lak nak settle umah, anak2, masak...cik abg kengkadang je awal...slalunya kul 9 keatas baru balik...ahad pun keje...tapi memandangkan ekonomi kami yang kengkadang ok kengkadang goyah, daku pasrah aje la kak...

    ReplyDelete
  10. huhuhu...sadis lak baca n3 ni di tghari buta ni...sabar ye kak...sebenarnyer kena bawa berbincang ngan hubby...saya pun penah mengalami nasib yg sama masa saya jd hw dulu...sekrg pun sama gak tapi kurang le tekanan nyer sbb sama2 kuar..so tak terasa sgt..so hope you will fine after this..saya sentiasa menyokong akak!!

    ReplyDelete
  11. Salam Ieda,

    Harap Ieda bersabar yer.. Mungkin skrg nie..dia tgh byk keje dan tempahan.. Kiranya tengah murah rezeki laa..tuh.. Insyallah bila dia dah kelapangan dia akan ajak Ieda dan anak² pergi bercuti² atau berjalan²..

    ReplyDelete
  12. k.ieda.. sabar byk2 yer.. dugaan rumahtangga biasa la.. semoga akak tabah selalu..

    ReplyDelete
  13. kak ida sabar yer. Ape kata slowtalk ngan dia. Kak ida kira sabarlah orgnya. Kalu sy, sy tak boleh oooo. Mulut sy ni boleh tahan jugak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...