Thursday, June 18, 2009

fakta : WANITA LEBIH CANTIK BILA BERUSIA 32




LONDON: Kajian sekumpulan penyelidik mendedahkan empat daripada 10 wanita beranggapan penampilan mereka yang paling cantik pada usia 32 tahun.

Tinjauan ke atas wanita Britain berusia antara 40 dan 60 tahun mendapati satu perlima memilih 40 sebagai usia paling gembira dengan penampilan dan wajah masing-masing.

Tiga puluh lapan peratus berasa paling menarik pada usia awal 30-an, dengan menjelaskan itu disebabkan keyakinan yang diperoleh daripada pengalaman, perhubungan cinta aktif dan tabiat makan serta minum yang teratur.

Pakar psikologi, Dr Sandar Wheatley, berkata hasil kajian memberi petanda 'amat menggalakkan' kerana wanita kini menghargai keadaan diri mereka, selain rupa paras.

"Pada saya, ia seolah-olah wanita semakin mementingkan personaliti. Itu petanda dihargai disebabkan diri dan kemampuan, bukan sekadar apa yang dapat dilihat semata-mata.

"Berasa cantik dikaitkan dengan keyakinan dan pengalaman. Pada usia 32, wanita sudah melalui banyak pengalaman dan berjaya mengatasinya," katanya. – Agensi

sumber:berita harian online 29/1/09

6 comments:

  1. lega dengar statement ni....tapi kalu 40an...menakutkan...harus jaga dari skrg ....

    ReplyDelete
  2. wahhh ni lagi 4 thn tu nak kesana..hhehehhe

    ReplyDelete
  3. hah! taun depan zura cantik laa.. hahahaha.. sukanyer.... ni yg buek den x sabo nk tunggu taun depan. nk cukup 32 thn... ekekekeke

    ReplyDelete
  4. oo kiranya kite nie lambat lagi lahh nak cantik.....baru 27 tahun...heee.heee

    ReplyDelete
  5. iye ke...emmm tpi ramai juga yg senior nih nak mencari umo 20-an....huhuhu

    ReplyDelete
  6. bgus nie.tis year 31yr..meaning thn dpn la br nmpk lawa. logik gak, sbb masa tu dah setahun diet ngan herbalife

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...