Wednesday, July 1, 2009

bahagia akhirnya

hai semua , haaa ari nie aku rasa happy dan lega sgt ... kenapa ? heheh sbb hubby aku dah mula bekerja disini .. dekat dgn aku dan anak2 ... balik petang .. leh main dgn anak2 , leh makan sama2 , leh buat mcm2 bersama2 .. sukaaaaaaaaaa .. harapan aku satu biarlah kebahagiaan ini menjadi milikku selamanya ... dan sekiranya badai dtg menyinggah lagi biarlah ianya untuk sementara ... besar sungguh erti pengorbanan yang aku lalui bila aku sendiri dapat rasakan betapa manis hikmahnya ... sesungguhnya allah itu maha besar dan adil terhadap hambanya ... dugaan itu berbayar dengan senyuman dan tawa yg x dapat aku gambarkan disini ... yebaaaaaaaaaaaa den sukooooooooooooooo sgt .... thanx allah sesungguhnya hanya kau sahaja yang mengerti ... insyaallah .. aminnnnnnnn ...

wokeh2 .. sebelum aku terlebeyyy sudahhh! .. aku nak kongsikan kata - kata mutiara ini buat renungan kita bersama ...


Hari ini bila ia datang, jangan biarkan ia berlalu pergi. Esok kalau ia masih bertandang, jangan harap ia akan datang kembali

Sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya,
tetapi sungguh benar pula bahwa kita tidak tahu apa yang belum pernah kita miliki sampai kita mendapatkannya.

Saya percaya, esok sudah tidak boleh mengubah apa yang berlaku hari ini, tetapi hari ini masih boleh mengubah apa yang akan terjadi pada hari esok.

Ketika satu pintu tertutup, pintu lain terbuka; namun terkadang kita melihat dan menyesali pintu tertutup tersebut terlalu lama hingga kita tidak melihat pintu lain yang telah terbuka. – Alexander Graham Bell

Tempat untuk berbahagia itu di sini. Waktu untuk berbahagia itu kini. Cara untuk berbahagia ialah dengan membuat orang lain berbahagia. – Robert G. Ingersoll

Kadang kala kita dilahirkan dalam keadaan fakir miskin (sengsara), kerana Tuhan menghendaki kita belajar bersemangat pantang mundur dan berlatih keberanian diri. – Guru Ching Hai

Rata-rata, ternyata Kesedaran itu lahirnya di hujung derita.
Pedih bermula.. Tetapi jika kita mampu menerimanya ternyata kita berada dalam pelukan Tuhan..

What is Love?

Love is Anger without Rage Love is Passion

without Lust Love is Sadness

without Sorrow Love is Seeing the Good side in Everything,

without Losing Sight of the Ugly side.

Love will only be as Beautifull or Painfull as you wanted it to be.

Ingatlah, sabar itu iman, uang bukan kawan, dunia hanya pinjaman dan mati tak berteman

Ketika tiba saat perpisahan janganlah kalian berduka, sebab apa yang paling kalian kasihi darinya mungkin akan nampak lebih nyata dari kejauhan – seperti gunung yang nampak lebih agung terlihat dari padang dan dataran

nukilan Indah Parmila

7 comments:

  1. Alhamdullillah..kan berkat kesabaran..ieda dah dapat pun balasannya..kan.. So byk2 laa berdoa moga kebahagiaan ini akan sampai bila2 ok.. :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..akhirnya dapat jugak akak bersama sentiasa ngan hubby tercinta. yelah kak kalau tak de hubby ni rasa cam tak lengkap je hari-hari kita tuh..

    ReplyDelete
  3. benar...klu xde some1 di cc trasa hidup bagaikan sepi je ek...haha...tue la guna ada yg tercinta....semoga kak ieda trs bahgia...mia sentiasa doakan...

    nampak kak ieda mulahepi kembali..yahoo

    ReplyDelete
  4. beb..im hepi for u...aku dah kata dah..aku pun camtu gak biler hb ada depan mata mesti mau kung kang2..biler takde rindu mcm nak mati...hehe

    ReplyDelete
  5. ooo..barulah ibu firas tau skrg..dulu ieda telah terjebak gan weekand husband yek..patutlah monyok je..hehehe..alhamdulillah..doa ieda telah dimakbulkan..dah dekat tu..grablah habis2,,besh kan..ibufiras pun penah gak merasa weekand husband nie dulu..sempat 1 tahun je..bila dh ada dpn mata..suka sangat..mcm yg ieda rasa skrg..hehehe:P

    ReplyDelete
  6. camne la ye klu dpt suami....berjauhan lak2...huhu....

    ReplyDelete
  7. indah kata2 mutiara tuh.. syahdu lak bila baca..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...