Sunday, May 31, 2009

my bday in advance

salam semuaaaaaaaaaaaaaa ... heeheh sukaaaaaaaaa sgt ari nieh .. bukan aper .. esok bday aku ... tapi aku dah tempah one of my favourate kek dgn zura ..heheh saper zura ! ... haaaaaaa bakers kek yg fofular di kolej aku .. hahhahah marah lak sura kang biler baca .. hahahh x perlah sambil2 tuh leh promote ... ermmm nak dijadikan cerita .. kek kukus prune aku nieh dah lama jugak aku merayu dari zura untuk buat .. bukan aper .. zura x selalu buat kek cenggini ... dia cakap dia biasa buat kek yg ader cream tuh ... ermm tapi masalah aku lak .. anak2 aku memang x berapa minat kek yg ada cream nieh ... so aku pun dah mula start provok dia utk buat dari 2 minggu lepas lagi .. mula tuh aku x ingat tarikh yg aku minta dia bake dekat2 ngan tarikh bday aku ... sooo .. aku kata why not .. nak jugak dia bake pada ari jumaat baru since aku akan bercuti selama 3 hari ( 1 - 3hb ) nieh ... sooooooooooooooo taraaaaaaaaaaaaaa nie dia kek nya ... ermm buat ari jumaat .. den baru jerk potong dan calebrate bertiga beranak jerkkkkkkkkkkk .. in advance sbb kata zura kek nie kek kukus , akak x leh simpan lama takut berkulat ... heheh terus jerk aku potong ngan anak2 aku tersayang .. dgn muka sempoi tanpa make up .. anak2 cakap .. bday ibu ker .. ermm esok bday ibu ... kita potong awal lah kek nieh .. nampak semua x tahan dari tadi duk terbeliak mata tgk kek bday aku nieh ... mihahhahahha ... mesti semua tertanya2 .. mana pergi semua orang . huhuhuhu hubby ! entah ingat entah idok bday aku esok ... sebuk dgn kerja 2 - 3 minggu nieh .. rezeki tempahan mencurah2 ... sampai dia x cukup tangan ... sian lakkk .. aku lak maleh nak memaksa dia ... janji ader sedikit perasaan gumbira untuk meraikan bdy aku dgn anak2 sudah lah ... walau dlm ati .. sedeyyy dan sayuuu sgt ... huwaaaaaaaaaaaaaaaa ... ummi pulak sebuk ke kl sbb nak antar brg kat adik aku di sana , dia pergi dgn adik lelaki aku ... ayah lakkk ermmm serupa mcm x der .. kalau ummi x der .. dia bukan lekat kat umah ... hermmmm ... mcm2 yg berlaku 2 -3 ari nie .. letih aku dibuatnya ... kdg tuh aku sendiri terasa ingin mengalir mata ... sedih sbb entah lahhh ... hubby terlalu sibuk sehingga tiada masa untuk kami anak beranak .. dimana dia ? masa dia mula2 kawin dgn aku dulu ... ( huhuhu aku dah start emo .. air mata dah start ) ....
..............
.............
.............
huwaaaaaaaaaaaa

entah lahhh ... aku nak mulakan cerita punn x tahu mcm mana ... biarlah ... biarlah ku pendam semuanya ... nasib baik ada anak2 bersama aku disaat ini ... kalau tidak .. aku lagi sayuuuuuuuu ... yg riena pun ada cakap , ibu ngaper ayah x balik .. leh makan kek sama ... huhuhu sedey aku nak jawab aper .. hermm ayah sebuk .. banyak kejer .. kita makan bertiga jer lahhh ... apa yg aku buleh harapkan ... semuaga selepas ini ... mender2 macam ini tidak lagi berlaku pada aku dan anak2 ... aku cuma harapkan allah mampu merubah keadaan hidup kami ini .. hubby dekat .. anak2 tidak tertanya2 dimana ayah berada ... sedehhhh ...




yesterday menu

morning at 8.00 ~ shake cappu 2 1/2 scoop + F3 ( 3 scoop ) + plain water 350 ml
in between ~ plain water 200 ml + teamix 500 ml
lunch at 3.00 ~ nasi grg + ayam grg berempah seketul + teamix 500 ml
dinner at 8.00 ~ mee grg sebungkus ( mkn ngan anak2 ) kat umah sepupu nak kawin arini + plain water 100 ml
in between 10.00 ~ teamix 500 ml

** 1st day amik teamix .. memang x merugikan .. lemon + hibiscus

6 comments:

  1. x boleh baca coretan akak ni smpai nk ngalir air mata...mgkn kte seemosi hal yg sm..

    bercakap tentang lelaki & rs prihatinnya pd wanita...ntahla..ada suke duka di sebaliknya

    smeoga kte sbar kak...

    ReplyDelete
  2. ble sbut besday ni...mia dh mls..mcm2 hal yg x elok berlaku pd besday mia...kdg2 mls nk srh laki ingat besday kte klu kte je ingat besday dia.

    selama ni laki x hargai ke hari2 penting? huhu..sedih kak. Nape dia x ingat....susah ke nk ingat besday org yg dia syg....

    kte cuba buat yg terbaik...harap2 wp dia x romantik tp dia akan prihatin pd kte ni..huhu.

    sabarkanlah aku...dan kak ieda ye..hehe

    ReplyDelete
  3. sabarlah ieda....pandai aje soh org sabar...kalo kena kat btg idung seniri cam mana ekkk....????

    ReplyDelete
  4. Kak ieda kena bnyk bersabar... ada hikmah atas ape yg berlaku... asben kak ieda keje keras carik rezeki.. nk besarkan anak2... mungkin biler dia dh free nnti.. kak ieda leh ajak pegi makan angin.. kan best tu...

    ReplyDelete
  5. oh ya... lupe nk cakap... thanks sudi tempah kek dgn saya... sorry laa la,bat tunaikan hajat kak ieda nk kek prune tu.. x pe.. sbgi hadiah harijadi.. sy dh diskaun banyak kek tu... suka laa tu.. ekekeke.. HEPI BESDAY again... :)

    ReplyDelete
  6. hepi birthday my dear & all the best yek.......aku susah tui nak baca font ko nie...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...