Thursday, May 14, 2009

kenapa ngan aku nieh ...

salam ...
entah lah tak tahu nak cakap apa , tapi apa yg aku rasakan skrg nieh sedey sgt .. perassan nieh bercampur baur ... x tahu nak cakap apa dah ...

susah lah nak puas kan ati semua org , kalau aku rasa diri aku nieh dah cukup untuk menjaga ati org , tapi kekadang tuh org lak yg salah ertikan , aku sendiri tak tahu nak buat camner .. x tahu mcm mana nak buat layie ... tolong lahhh aku cuba jadi diri aku sendiri .. aku tidak suka berpura2 ... kalau aku bergurau pun aku suka bergurau dgn ikhlas ... bukan nak kena berjaga2 dlm apa keadaan pun ... tak kan lahhh aku nak main cakap jer .. aku tahu aku kena tgk jugak dgn siapa aku nak bergurau .. tapi bila ku sangkakan org tuh buleh terima gurauan aku , sekali sengketa pula jadinya ... salah aku ker ... bukan kah itu terpulang diatas penerimaan seseorang itu , adakah aku kena ikut semua rentak org ... dah tuh rentak aku .. saper nak ikut ! buang dlm tong sampahhhhhh ! ...

pelik memang pelik , kenapa ashik nampak kesilapan aku ajer .. sedangkan aku dan mereka baru jer kenal dan baru nak beramah mesra .. adakah aku nie selalu jer nak menang dlm semua hal , kata baru kenal , dah tahu aku mcm maner ker .. dah tu aku nieh kenal lama sgt , sampai aku kena terus jaga2 dan buat pandai dgn kowang !.... aku sendiri jadi keliru , aku bukan begitu ....., aku ada jugak sudi menerima teguran , asal ku rasakan membina , tapi kalau teguran itu yg tidak baik , aku jadi sedih sbb kadang tuh aku sendiri tidak tahu apa lagi yg harus aku lakukan .. tulung lahhhh ... teruk sgt kah aku ini ...

sebuleh2 nya aku tidak mahu menyakiti hati org lain , lagilah nak buat ati org tersentuh , tetapi aku hanya manusia biasa , bukan malaikat , bukan rasul , hanya seorang hamba yg setiap hari bermohon agar aku diberi kekuatan untuk meneruskan kehidupan aku ... aku juga akan buat kesilapan yg aku sendiri tidak sedar , salah sgt kah .. kalau aku cuba untuk memahami dan mendekatkan diri dgn kebaikan dan menyesuaikan diri ngan kowanggggg ...

kadang tuh aku terfikir jugak , asal lah aku nak amik kesah sgt , aku ada anak2 , ader keluarga yg perlu aku kesahkan lebih dari itu semua .. tetapi x buleh , ianya sentiasa bermain di minda aku. di waktu ini , aku memang memerlukan sokongan dan nasihat dari suami tercinta , dah lah lama x balik ... kata anak sulung ku ayah x balik minggu ini ... huhuhuhu lagilah aku hiba ....

berilah aku kekuatan ya allah , mengapa ati ku ini terlalu lembut , mender2 mcm nieh pun aku nak amik pusing .. x leh aaar .. x leh ... aku x leh luperrrrrrrrrrr ... tolonggggggggggggggg
huhuhu aku nak bercuti lagi ... aku x kirgher ... sbb aku nak hilangkan jugak perasaan yg membuarrr dari ati aku nieh .... ya allahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ya rabbbiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
aku kan mcm kowang jugak , punya ati dan perasaan ... sama2 lah memahami .... adakah aku nie SELF FISH ! ... aku rujuk ngan mak , dan adik2 ku .. mereka cakap .. " hai kak , ko kan kuat org nyer .. tabah .. come on ... toksah layan lah owang2 cenggini " buduh jerk kalau layan ... hermm kalau dipikirkan beberapa kali .. yer tak yer jugak .... tapiiiiiiiiiii .. x leh aaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrr BENCI ...

tulung lah kawan2 dan adik sekalian nak buek camner ....

4 comments:

  1. ala wat bodo jer...don't worry k...

    ReplyDelete
  2. lor nape lak ni k.ieda..bese la tu kak..org ni mcm2 perangai kan?kdg2 kita bergurau org ambik siyes..saya pun pernah kena gak k.ieda.kwn blogger jugak..kita gurau bese2 je tapi dia ambik benda tu siyes..susah kalu org mudah kecik ati ni kan..hihi...

    ReplyDelete
  3. buat tak tahu je kak.., akak susah2 hati, diorang tgh suka2 ajer tak fikir pun pasal kita... baik fikirkan anak2 akak yang comel tu lagi best..mcm tu lah adat hidup ni.. datang dan pergi.., kesedihan dan gundah tu akan dan datang dan akan pergi juga.. bykkan bersabar ya..meh nak peluk sikit... iyargh...!!!

    ReplyDelete
  4. Biasa la tu kak ieda..kadang2 kita bleh terfikir..adakah kita ni dijadikan hanya untuk menjaga hati semua org..betul tak kak...
    Tak per..akak buat dekkk jer menda2 cam tu....Kena kuat kak...Yang penting, family kita sentiasa bersama2 kita....

    Sabooo yeeee....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...