Friday, May 22, 2009

heheh lawak ker ...

hermm jum kita baca .... leh ketawa tak ... hehehhe

CUCU & ATUK

“Mengapa tak seperti kawan sebaya kau?” Seorang atuk tegur cucu dia yang tak cemerlang dalam peperiksaan. Atuk: “Tengok kawan-kawan sebaya cu, semua lulus tinggi-tinggi. Cu ini asyik internet, tv atau main bola. Bila nak belajar??? Besar nak jadi apa???” (Atok marah tahap tertinggi) Cucu: “Atok asyik bandingkan dengan kengkawan yang lain. Cu tak pernah pun marah bila atok tak sama seperti kawan-kawan sebaya atok yang lain.” Atuk: “Tak sama apanyerr???” Cucu: “Kawan-kawan sebaya atok semua dah jadi arwah kan?” Atuk: “?…?…?…?…?…?”

PERBUALAN SUAMI & ISTERI

Seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi.
Antara alasan yang diberikannya:

Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah
Isteri : Kenapa pula?
Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, “satu” is one, “dua” is two, “tiga” isteri (is three). Baru betul dan sah!.
Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang “singular” dan “plural”
Suami : Berkenaan apa tu?
Isteri : Satu tu “Singular”; dua atau lebih “Plural”
Suami : Contohnya?
Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?
Suami : Ohhh… tambah huruf “s” untuk yang plural
Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang
Suami : Macam mana pula boleh sama?

Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS, tambah “s” je,kan ?

Lepas daripada tu, si suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk berkahwin lagi.

PEKERJA KFC yang jatuh dlm kuali

Kejadian terjadi ketika tanpa diduga sesorang telah termasuk kedalam kuali penggorengan KFC yang sedang mendidih. Dari keterangan saksi bahwa terjadi pergaduhan didapur KFC ketika mangsa sedang bekerja disitu.

Ketika ditemubual ada percanggahan versi bahwa yang masuk ke dalam kuali penggorengan adalah pegawai KFC dan sumber lain mengatakan pencuri.

korban tidak lagi dapat dikenali lagi dan tidak dicam identitinya akibat tergoreng dalam minyak yang mendidih. foto-foto tentang kemalangan ini tidak boleh disebarkan, tapi tetap ada yang membocorkan rahasia dan dapat disaksikan foto korban disini. Pesan buat yang takut ngeri atau punya gangguan jantung tidak usah melihatnya.

cak ! .............
!
!
!
!
!
!
!
!
!


ps : kuikukuikuikuikui .. kalau kasi hubby kita baca .. musti jadi mcm somi di atas kan .. hahhahah arrrrr ari nieh ader makan2 utk tgh di department kami ( exec ) soooooo x sabar dah nak mulakan langkah nie .. heheh masak2 lauk2 kampung layie .. ada ulam ulaman ... nanti aku snap dan kongsi disini erk .... huhuhuhu harap2 aku x terlebey dos tgh ari nieh ... x per2 ptg kang ada workout class , hope buleh cover balik ..

2 comments:

  1. hihih..klakar la tiga2 tuh.. :D
    cian atok die..

    ReplyDelete
  2. salam kak ida....join TBL malaysian anjuran kaseh tak? hehe

    Makin comel tgk muka akak la

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...