Saturday, May 2, 2009

eiii dah kuwogh ker ...

huhuhuh , askm semua .. perasaan aku seronok sgt minggu ini , nak tahu kenapa ... dari semalam sampai ke hari nie ( kenduri kawin sedara ) .. semua org yg ku jumpa di kampung menegur aku dgn perkataan " hai ieda , dah kuwogh lahh ... diet ker ... ish nampak ketara nieh .. nampak slim " haaaaa ya allah yer ker ... heheh cam x percaya mereka2 tuh cakap cenggitu , masa mula2 aku ambik HL nieh .. idok lah nampook sgt kuuut ... heheheh dah masuk 4 bulan aku ambil HL nieh .. hermm baru nampak ketara kooot .. even my adik ipar punn dah pandang semacam ... heheh mungkin nak tegur maleh .. tapi dlm ati rasa cam akak ipar aku nieh dah kuwoghh lahh .... kuikuikui ( jelouslahh tuh ) itu den x dpt nolong ... heheheh , dan ada sepupu2 ku yang perasan dan cakap cemburu nengok aku dah susut sgt dah nieh .. heheh bukan aper mereka selalu dah tgk aku dgn wajah yg mcm bambam tuh ... heheh skrg nieh slps 4 bulan aku jrg balik dan ambil cuti , jumpa mereka punn jarang2 sekali .. haaaaa sekali jumpa ... taraaaaaaaa ieda in new loook ..

Alhmadulillah aku ucapkan , sbb aku puas ati srg nieh , bukan aper .. walaupun aku masih tidak lagi mencapai target aku 58 kg , ( fuh banyak tuh ) ... aku dah boleh tersenyum sbb badan ku dah rasa ringgan sgt .. dgn hubby ku yg malu2 kucing nak cakap aku dah kuwogh nieh ... heheheh katanya kalau buleh ibu kena turun sampai 60 kg jer ( 60 kg jer ker ) ... jgn kuwogh sgt .. hehehe sbb nanti ayah pelukk x rasa ... mihahahahhah kelakoor lahhh ayah nieh ...
Mcm malam kelmarin , kawan hubby yg selalu dtg bengkel hubby pun menegur aku " ish ieda nampak slim lahh skrg nieh ... bhgian mua yg nampak ketara " heheh siap mention bhg mana lagi ... heheheh sukaaaaaaaaa .. dia ada tanyer aku , aku amik aper .. sbb nampak ketara sgt dah nieh ... hermm lama jugak lah aku berteka teki dgn nyer .. last2 aku btahu akau amik produk HL ... ermm dia punnn mengganguk ... " oww produk aper tuh " haaaaaaa tgk tuhh tu yg aku maleh nak citer tuhhh bukannyer mereka tahu punggg ... hehehhe kalau btahu harganya lagilahhh dia tercengang2 agak nyer ... heheh macam2 hal lahhh ....

menu for today

morning at 8.00 ~ shake cappu F1 ( 2 1/2 scoop ) + F3 ( 3 scoop )
plain water 300 ml
in between ~ 1 biji kuih bakar + 1 cup of milo ais
afternoon at 1.00 ~ 1/2 pinggan nasi minyak ( ayam masak merah + dalcha ) + tembikai dan agar-agar sikit ... huhuhu terlajak
in between ~ 3 slice of manggo + plain water 300 ml
dinner at 8.00 ~ maybe chicken chop ( sambut bday adik ) + plain water 100 ml

** fuh penat sgttt , makan umah org kawin mcm x hinggattttttttt

1 comment:

  1. mmg dah kurus dr gmbr asal...teruskan kak ida...hehe.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...