Sunday, May 17, 2009

biar betul .... turun lagi !


laksa penang


yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! ......... sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa oooooooooooooo hehehehhehe "jgn busan dan nak muntohhh ijooo laks biler baca ... kalau rasa nak muntah ijooooo , silalah tutup blog aku nieh ... mihahahahhaha" bukan aper ... kenkadang tuh aku perasan ada insan2 yg entahlah ... aku dapat rasakan , agaknya cemburu dengan usaha aku untuk mengurangkan berat badan nieh ... " ada aku kesah" peduli apa .. kan .. kan .. kan ... yg sihat dan ceria gumbira aku .. bukan kowangggg ... mihahahahha ... aku sedikit x peduli , sbb pada aku lah kalau ada ati2 yg busuk mcm bau telur busuk tuhhh ... aku yg dapat pahala dari itu , aku amat bersyukur dan kepada teman2 dan kenalan2 yg sentiasa beri dorongan untuk aku ... aku amat menghargainya ... bersama - samalah kita sihat demi kehidupan yg lebih ceria dan bermakna ... insyaallah ... Wokeh2 ... berbalik pada tajuk cerita aku kat atas tuh ... jeng2 gengggggggggg .... hehehehheh BERAT AKU TUWUN LAYIEEEEEEEEEEEEEEEE ... heheh sukaaaaaaaaaaaaaaaa sgt .. ehrmmm aku pun x ingat bila last aku timbang ... pagi nie tadi aku mintak umi aku tgk aku punya timbang .. ( guna penimbang kakak ) .. huhuhu amat memeranjatkan aku ... sbb aku ingat , dlm minggu nieh selera aku semacam jerk ... sedapppppppppp jer ... ashik nak ngap2 .. cuma apa yg aku perasan shake aku x pernah skip ... so angka yg ditunjukkan amat membuatkan ati aku berdebar2 dan berbunga2 ... mihahahhahahah .... heheheh nak tahu berapa .... heheheh jeng2 sekali lagi ... heheheh dah turun kepada 62kg lahhhhhhhhhhhhhh dari berat sblm nieh 66 kg ... haaaaaaaa percaya atau tidak ... aku punn melopong biler ummi aku btahu angka itu ...... wow ... dah nak dekat ke angka 60kg .... SUKAAAAAAAAAAAAAAA ...
hermmmm lepas jerk timbang berat badan .. disusuli pula dgn timbang berat anak aku nina .. hermm kalau masih ingat entry yg lepas2 aku ada tulis berat nina 53 ker 54kg ... hari nie tadi aku timbang berat dia dah turun ke 51kg ... cayuk2 anakku ... teruskan sayang ... ibu menyokong mu ... dannnnn tgh ari nie tadi aku dan ummi plan buat laksa penang .. heheh kegemaran aku layie ... dah lama betul x buat dgn ummi .. soooo buat pun untuk makan kul 3.00 ptg tadi ... pueh jugak aku menyimpan perut dari pagi ... last2 dapat makan .... haaaaaaaaaa semangkuk lebih aku tarammm ... heheheh x tahannnnnnnnnnnnnn ...



6 comments:

  1. oh hohoho....., kenapa sedap dgt..., saya nak jugeee.......!!!!

    ReplyDelete
  2. ieda nampak very the elegant bila da slim dear.. keep it up.. anyway bak sikit laksa.. lapoorr..

    ReplyDelete
  3. wah sedapnya...hehe....

    ReplyDelete
  4. wah, dh slim...best nyr..

    ReplyDelete
  5. salam kak ieda... akak sihat ker?
    huhuhuh tak sangka kita jumpa kan haritu kat umah kak zue.... coemll gilerr anak teruna akak tu..

    sedap nyer laksa..... lama tak mkn.... betull tu kak pedulikan apa org nak kata yg penting kita berusaha utk kurus lagi pun bagus apa utk sihatt kan.....

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum.., ni maleh nak jerit2 kat shoutbox akak ni.., so comment kat sini je lah yer kak..., sabar lah byk2 kak.., ingatkan dunia nyata jer ramai yg berhasad dengki.., rupanya dunia cyber ni pon ada juga yg busuk hati.. kita bukan menipu pon.., bukan letak entry yg tipu dan nak berlagak sesaje..., blog kite, sukati ler nak tulis ape.., org suke bace, tak suke takyah bace... tol tak kak..? takpe kak, hidup ni ada hukum karmanya... dan ni hanya sekelumit ujian Allah utk kita..byk bersabar dan abaikan saje.., jgn layan..lagi layan lagi naik lemak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...