Monday, May 11, 2009

AWARD hari IBU dan cerita itu .. cerita ini

assalamualaikum , ye haaaaaaaa seronok sgt , dapat award lagi .. kali nieh dapat award sempena HARI IBU ... dari blog adik IKA di http://kurniaanmu.blogspot.com .. tkasih banyak2 dik .. semuga perkenalan kita berkekalan sehingga bila2 .. Key , kepada semua teman - teman yg bergelar 'IBU' .. silalah amik ya , tempek kat umah masing2 .. jgn segan silu tau ... hehhhe


hermm nak cerita tentang holiday kali nieh , memang amat memenatkan tapi sukaaaaaaa , sbb hubby jadi ikut kami semua , almaklumlahhh hubby bukan lah jenis yg suka berjalan2 nieh .. nak ke KL nie punn pueh bercinta dan asmara dana dgn dia mihahhah , alhamdulillah akhirnya dia setuju jugak nak ikut kami , fuhhhh legaaaaaaaa ... lagipun adik yg drive .. so lagi lah legaaaaaa ...
sepanjang aku dan family ke sana , amat happening , banyak jugak tempat yg kami terjah , termasuk umah kakak sepupu dan sepupu yg tidak dirancang ... hehhe tapi happy sgt sbb dah lameer bebenooor x jumpa mereka .. siap aku suh belanja makan lagi kat NANDOS .. buleh tahan sedap .. hermm sepupu ku ini seorang pengusaha SALON .. hermm semangat tau , teruja aku .. sbb dia dah ada 3 salon yg diusahakan .. HEBAT KAN ! .. alhamdulillah rezeki dia setelah 10 tahun duduk di KL nieh ... aku tumbang bangga dan menjadi inspirasi kepada aku dan hubby untuk meneruskan family business kami di Kuantan nieh .... insyalallah ...diantara tmpt2 yg aku rasakan menarik yg ku bawa anak2 aku adalah MINES wonderland ( x masuk dlm tuh .. x sempat ) kami hanya sekadar bawak kids main cruse disitu ... ok lah .. janji anak2 happy dan pueh ati .. bagi aku selagi anak2 happy ok dah .. tidak semestinya aku menjanjikan tempat yg lebih menarik sbb mungkin mereka paham , bila selalu ku sebut , apa yg ibu mampu bawa .. itu aja lahh .. jgn minta lebih2 .. sooo alhamdulillah kids semua can understand sgt2 .. lov u all sayang ...
dgn hubby , percutian kali ini walau memenatkan , dialah yg paling sporting , apa yg ku minta utk diberikan kepada anak2 semua dia balas dgn senyuman ... x banyak songeeh hehheh macam dulu2 ... sporting giler babaassssssss .. mihahhaha ... duit aku lah yg kena kuar ... aku x kesah since duit aku , duit hubby aku jugak , duit hubby aku .. duit aku jugak ... kan .. kan .. kan ...
banyak jugak gamboor yg nak ku kongsikan disini , tapi aku maleh lagi nak upload .. nanti2 lah .. masa x mengizinkan

OK yesterday menu ( 2 - 3 ari nieh menu aku betul2 berterabur .. tapi berat ! maintain .. )

morning at 8.00 ~ shake cappu F3 (3 scoop) + F1 ( 3 scoop ) + plain water 350 ml
in between at 10.00 ~ 1/4 nasi goreng + ayam grg 1/2 + 100 ml teh O
afternoon at 1.00 ~ 2 ketul karipap sardin + 1 ketul lepat pisang + plain water 500 ml
in between ~ plain water 500 ml + plus mcm2 jajan ( ehheh sbb otwy balik kuantan )
dinner at 7.30 ~ nasi putih 1/2 plate with ikan sardin + plain water 500ml

HA .. luper nak cerita sikit pasal berat terkini aku , hermmm masih maintain 66 kg .. bukan 66.8 kg tau dah turun sikit ... heheh , alhamdulillah takut jugak , nasib baik makan yg BAGAI di KL nieh x menjejaskan berat aku .. hehhe memang payah nak push ke target kg ini , betul cakap sifu HL aku , aziera .. bila kg kita dah dekat nak sampai target tuh , memang liat GILORSSS .. hehehh well aku akan teruskan usaha ... CAYUK .. CAYUK .. SEMANGAT ieda SEMANGAT ...

1 comment:

  1. Wah Ieda, bestnya pegi jalan2.

    Berat turun sikit ye, bagusnya. Semoga terus turun lagi ye.

    Jom teruskan usaha untuk sihat dan kurus :D

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...