Thursday, May 7, 2009

1st DAYS workout - memusingkan ...

salam semua .. alhamdulillah bertemu lagi kita , wow petang smlm amat menyenangkan ati dan perasaan aku .. heheh nak tahu aper ... hermmm 1st day ke workout class , aku start joint pilates class petang semalam ... fuh seronok .. penat dan segar .. x dapat nak ku gambarkan macam mana .. ermmm kalau nak tahu , betapa keberkesanannya PILATES class nieh , yuk lah joint sekali ... hehehee ... memenatkan .. tegang segala lutut dan sendi2 aku nieh ... walaupun 1st day .. aku dah mendapat pujian dari miss yen .. sbb leh buat apa yg dia tunjukkan , 1st 15 minit yg agak rancak ... terkulat2 jugak aku nak mengikutnya .. heheheh tap i alhamdulillah ... ok jer ...

terasa sakit sedikit seluruh sendi2 aku nieh ... specially pada kedua belah lengan aku ... seronoklahhhh .. puas ati sgt ... hermmm 1st day tu jugak lahhh buleh tahan ramai yg joint , petang tuh lebih kurang 10 org ... hermm nasib baik tempatnya luas dan selesa sgt ... so xcersies yg memuaskan .. ramai juga diantara kami ini yg mempunyai banyak lemak tersembunyi .. mihahhahaah .. aku ingat aku sahaja yg mempunyai lemak terlebeyyy .. hehheheh ruper2 nya hampir kesemuanya ada ... terus xcercise tanpa malu dan segan ... hermmm itulah yg kita mahu kan .. bukan setakat nak cantik ajer , miss yen guru pilates aku tuh turut terapkan cara2 lepaskan angin di bahagian stomach ... bagueh tuh , mcm belajar vokal lakksss ... hehehhe yg bagus nyer dia lebih beri perhatian kepada sorang2 pelajar ... tu yang aku nak sekali , keutamaan kepada pelajar yg 1st day at class dan selanjutnya ...

OK lah before class , miss yen dah pesan .. no water ... sedikit sahaja , sib baik den bawak air , kalau tak , fuh ........ x tahu lah camnoooo. Dan aku jugak ader membeli MATS yg ada disitu , miss yen menjual nya dengan harga rm 40 .. ok lah tuh , mats nie yg tebal sikit , so aku pueh ati ... 1st time guna , teruja uuuuuu .. tuala kecil pun dia suh bawak , sib baik aku x lupa

Menu yesterday

morning at 8.00 ~ shake cappu F1 ( 2 1/2 scoop ) + F3 ( 3 scoop ) , plain water
in between ~ plain water 500 ml + slice of papaya
afternoon at 1.00 ~ mee hun sup + plain water 500 ml
in between ~ keropok lekor 5 keping + workout pilates class ( 1 hour )
dinner at 7.30 ~ shake cappu F1 ( 3 scoop ) + F3 ( 3 scoop ) + plain water 350 ml
in between at 11.00 ~ 1/2 plate of kuehtiaw hongkong + plain water 300 ml ( otw to KL )

well pg nieh aku dah ada di KL , di umah adik aku di rawang , kebetulan cuti hari HOL pahang dan jumaat aku sambung cuti .. will be here untill 10th Mei .. coti2 rehat2 kan diri ... but miss class pilates yg tidak dpt aku ikuti pada ari jumaat nieh , huhuhuhu nak buek camnooo ... kena xcercise sendiri lah pulakkk ...

OK chau cin chau .. jumpooo layie slps nieh ... x tau bilooo ... balik nanti atau esok atau x tau bila laksss .... thanx sbb u all sudi singgah .. singgah lah lagi di lain masa ..

LUV U ALLLL

2 comments:

  1. wah hebat ni...joint kelas pilates plak...bagus betui semangat ieda ni. akak juga semangat berangan je byk. skarang ni pantang ada free time terus amik masa tu nap atas katil instead of exercise muahahaha

    ReplyDelete
  2. wow-wow.. !

    sure melentiks body akak yeks..
    pilates nie agak susah jgk.. terror nye akak dpt wats..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...